Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

John ze Zoufalek neunesl, že se na něj Gabriele vyprdla a zhrzen rozhodl se, že si svou spravedlnost vymůže na týpkovi, který už si spravedlnost vymáhá pravidelně celá léta (2001 maniaků 2, Vyvrženci pekla, Repo). On jim totiž ten Bill tentokráte vlastně unesl a zabil prcka. Nu dopadlo to tak, že si ho John se ženuškou odtáhl do sklepa, aby si na něm natrénoval, co ho ve zdravotnické škole naučili. A vzhledem k tomu, že se bude mučit, uvidíte tu z Billa Moseleyho častěji jeho břicho, než obličej. Ale žádná velká muka se konat nebudou, a to v žádném směru, tudíž se nebudete vyloženě mučit před televizí, ale to co uvidíte vás taky nijak nevytrhne, pokud už jste nějaké to řezání do masa někdy viděli... 50% ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilé. Jen škoda první poloviny, která by mohla být trochu kratší. Bylo vidět že se tvůrci snažili diváka dojmout tragikou osudu toho kluka, ale na mě to nějak nefungovalo. Když ale dojde na únos vězně a mučeníčko, tak nemohu než chválit. Únos je sice krapet mimo realitu, ale je napínavý a výborně natočený. Mučení samotné poměrně originální - oproti jiným filmům nesází na samotné zobrazení utrpení (tím nechci říct že by to nebylo krvavý, jenom to podle mě nehraje prim), ale hodně dokáže i pomocí slov. Jako nejdrsnější mi přišel ten moment kdy mu řekli, že dostane křeč do všech svalů v těle - prostě jsem si představil že by se to stalo mě a... áááu :) Stejně tak ten jejich úvodní proslov o tom že mu nedaj nic na utišení bolesti, že ho budou držet dlouho naživu a při vědomí, aby si to vychutnal... no úplně mi běhal mráz po zádech. Ale samozřejmě nechybí ani pár celkem slušných krváren, zmínil bych hlavně drcení nohy a kuchání břicha (škoda že se mu to jen zdálo) a pár dalších. No a ric pic, je tu konec, který je opravdu hodně zdařilý. Dlouho se mi nestalo, že by mě konec zase pořádně šokoval a donutil zapnout i na chvilku mozek. (ale né moc :)) Pokud nejste slabší povahy, tak vřele doporučuji. /viděno na PC(DVDrip): 80% a 4*/ ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nejdřív to bylo na 4, pak po konci, který jsem si špatně vyložil to bylo na tři a teď, když jsem se díky diskuzi dozvěděl, jak že to opravdu bylo, tak bych dal nejradši zase 4, ale... Ze začátku to je skvělé drama, opravdu mě slušně mrazilo z toho nápadu, potom se rozjede mučení, kdy tentokrát v pozici mučeného není ten komu fandíte, což je velmi zajímavé a samotné gore mi nevadí. Zaskočil mě konec, nejdřív jsem si myslel, že to je totální úlet, ale nakonec musím přiznat, že je to celkem povedené. Spoiler: Chlápek, kterého mučí není vlastně onen úchylák, který jim zabil syna, ale jiný vězeň, kterého převáží. To že ho v dodávce neviděli a posléze nepoznali je docela ujeté, ale budiž. Při nehodě ztratil vědomí a tak neví, že byl převážen s nějakým úchylákem, nemůže uvést věci na pravou míru a neví proč je mučen. Z počínaní rodičů pochopí, že asi zabil jejich syna a zná jeho jméno, protože ho zaslechl v jednom z rozhovorů rodičů. Když se mu podaří utéct napíše omluvný dopis a oběsí se. Skutečný vrah si zatím zraněný pobíhá někde po lesích, náhodně se dostane k domu, kde mučí toho nepravého a ihned bere roha. Nakonec ho policie dopadá zesláblého kdesi v pustině. Taky trochu úlet, ale dejme tomu. Konec spoileru. Když jim odpustím pár přešlapů, tak musím uznat, že je to dobrý thriller/horor s poutavým dějem a zajímavým koncem. napětí tady rozhodně nechybí a díky krátké stopáži nemáte čas se nudit. Herci byly fajn, zahrály to tak, jak zahráli, s nějakým přehráváním se jděte bodnout odborníci. Asi ty 4* přece jenom dám, protože to byl dobrý filmový zážitek. 70% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Nepodařená variace subžánru "rodiče se zlobí". Dvě třetiny filmu jsou zcela nezáživné. První třetina je skoro úplně zbytečná (únos dítěte, soud). Mučící část neoplývá výraznou fantazií. Teprve závěr s efektní piruetkou má dát divákovi něco navíc. Není to vyloženě špatné, ale zachránit dojem to nemůže. 45%. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Asi na úrovni Wanovho Death Sentence, akurát trochu viac v žánri. Zahrané priemerne, Erika herecky nikdy nevynikala a svoje dve dobré role (tu a tu) má dávno za sebou; jej muž pre zmenu vrcholne necharizmatický televízny herec. A logika zas niekde víkenduje. Ale záver tomu pridáva! Nebyť to béčkový horor, mohla to byť slušná ironická dráma ()

Zajímavosti (3)

  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)

Reklama

Reklama