Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Diskuze

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

- "Trošku som si preštudoval mučenie, špeciálne na túto príležitosť."

Nechcela by som byť v koži toho týraného nešťastníka, ktorý so smrťou ich syna vlastne nemal nič spoločné... akurát, že bol v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ale, ako sa hovorí, "shit happens". To boli takí posadnutí pomstou, že si ani nevšimli, že majú na stole úplne iného človeka ??? V závere filmu mi chýbal výraz ich tvárí, keď nakoniec zistili svoj omyl...

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Já nevím, jak ostatní, ale mě rozhodně ta závěrečná pointa hodně zklamala. Místo šokujícího stavu se u mě dostavil pocit hodně velkého zklamání. Mučení bylo na 4-5*, ale ta pointa to vše sráží v nechutnost. Dávám 3*

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Neví někdo název té písničky, která zazní úplně na konci filmu?  (při titulkách myslím)

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Eldrick:  Přesně a ještě navíc to, že převážej vraha dětí s daňovým neplatičem.

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

fandula: Jo to určitě znám. Jestli máš na mysli KREV/MASO/NÁSÍLÍ, tak dobrý je např: Macabre, Mamka a taťka, Uvnitř, Martyrs, ...

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

fandula: :-D Tak to je jen reklamní kec. Chvílema to není příjemný, ale že by se to nějak rozjelo, to ne!

fandula

fandula (hodnocení, recenze)

Řká se že je to jeden z nejbrutálnějších filmů na světě.Je to pravda?

maniacxl

maniacxl (hodnocení, recenze)

Svižné béčko,které si na nic nehraje,a jasně jde za svým cílem.Překvapení na konec mě dostalo.Herci podali velmi slušný výkon.Režie též skvělá.Chybičky by se tam našly,zejména ve scénáři,ale proč je řešit,když jako celek film fakt pobaví!Nadprůměr bez debat.65%.

Paokara

Paokara (hodnocení, recenze)

nevíte někdo,kdy to vychází v češtině,nemohu to nikde vypátrat.dík....skvělej film!!!

dennykr

dennykr (hodnocení, recenze)

Samozřejmě je to vina scénáristy, ale pokud to někdo sestřihal a některé vysvětlující záběry vynechal, facku mu. *Spoiler* ta záměna vraha za toho druhého se dá pochopit, přeci jenom to jsou normální lidé a ten stres co na ně tlačil jim to taky neulehčil.

Eldrick

Eldrick (hodnocení, recenze)

Podle mě si měl všimnout, že jsou v dodávce 2 vězni už, když s ní ujížděl, ne? Scénáristická demence.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

2Conspi: To nebylo neslepo, mohl je slyšet a dokonce myslím, že jméno syna před ním řekli. Zkoumal jsem oba představitele a v krvi opravdu nejsou k rozeznání.

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

Když už nic jiného, zrovna tohle bych pochopil; přeci jen během pozorování žádný záběr na dva vězně nastupující do vězeňského vozu nebyl, to až posléze. (Jen během mučení, kdy se mučený naslepo strefil do jména jejich syna, mi popravdě trochu cukaly koutky...)

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

(Conspi) A zase kus pravdy . Lenže my žijeme v Hollywoode takže to bude v poriadku.

Conspi

Conspi (hodnocení, recenze)

Snímek s relativně zajímavým námětem, jehož Achillovou patou je fádní produkce (a patetický scénář); v mnoha nesrovnalostech, jako například, kdy a kde cestou ze sklepa onen mučený pachatel stihl nalézt po tmě propisku, papír a čas k sepsání závěrečné řeči; vždyť prošel několikadenním mučením a byl minimálně bez levého bubínku, pravého palce u nohou a po zmrtvýchvstání, po tom všem se divák po závěrečném 'skonání' přeci jen musí zašklebit a pousmát nad nepřítomným smyslem režie pro mystifikaci. (A že si stihnul mučený tak rychle najít v noci v tom zahradním domku ten správný provaz a ještě si k tomu všemu stihnout uvázat pořádnou smyčku, o tom raději pomlčím.)

dennykr

dennykr (hodnocení, recenze)

*Spoiler* To s tím vzkazem celkem i chápu jenže na dílku mě celkově štvala ona scénaristova lenost popř. střihačova zmatenost, která dala vzniknout téhle plodné diskuzi o dírách ve filmu. A že jich je.

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

!!! SPOILER !!!Ten odkaz napisal pred tym ako vychadzal z domu. Niekde pri dverach bol asi zapisnik a pero. Ten odkaz im chcel mozno polozit niekam na stol ,preto sa vratil. Potom ho celu dobu drzal v ruke az kym sa neobesil. Bol to ten odsudeny na 18 mesiacov ktoreho vlastne tym ze si nic nepametal presvedcili o tom ze ich syna zavrazdil. Takto som to pochopil ja .

DaweBIKE

DaweBIKE (hodnocení, recenze)

Jedno z překvapenní roku 2010.První polovina byla dle mě zbytečně utahaná,ale druhé polovina byla jak má být,i když jsem čekal více přitom mučení s ohledem na jejich výhružky:) Nejprve tři hvězdy ale po delší rozmýšlení čtyři,když vemu v potaz slušný konec:)

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Tak hele-je to demence ale ten dopis napsal,když vylezl z toho sklepa ona tam seděla na tom hajzlu a on tam v pozadí něco potmě skrčený dělal.....sedí to=Když vylezl ze sklepa,tak ten papír ještě neměl a když se po něm oháněla tou trubkou,tak už ho držel.......Je to ale scénaristická a režijní demence,protože aby zmlácený,poprvé v cizím baráku a potmě našel tužku a papír a sesmolil během pár sekund takový"dojemný"dopis-to už je hodně velká filmařská berlička..

Illy

Illy (hodnocení, recenze)

Hele, stejný námět jako film " Les 7 jours du talion". Zajímalo by mě který je původní....

Karamanlis

Karamanlis (hodnocení, recenze)

IIIIIIIIII: (SPOILER) To čo si vymenoval je všetko pravda, sám som sa na konci pozastavil nad tým, že kde ten trestanec v tej tmavej kôlni asi tak zobral papier a ceruzku, ale zrejme ide len o prahobyčajnú scenárovú laxnosť nie o úmysel viac zamotať to záverečné rozuzlenie. Nemyslím si totiž, že ten list mu napríklad stihol podstrčiť Kozlowski - ten už bol v tom čase vyčerpaný a zranený s políciou v pätách niekde úplne inde a navyše ten defraudant ešte žil, keď Landryovci vbehli do kôlne, ten lístok držal v rukách a obesil sa pred ich očami sám, takže je nepravdepodobné, že jeho smrť by mala cudzie zavinenie

IllIlIlIIl

IllIlIlIIl (hodnocení, recenze)

Karamanlis: Tve vysvetleni ma ale jednu trhlinu - jak mohl defraudant napsat ten zaverecnej dopis? Respektive kdy? Celou dobu byl pripoutan a mucen, pote se z muciciho luzka dostal a hned utikal pryc z baraku, nacez se obesil...rozhodne ten dopis nenapsal na koleni behem nekolika vterin, kdyz zrovna utikal z jejich baraku..nehlede na to, kde vzal papir a tuzku...a i nejake svetlo, aby videl na ten papir, co pise....

Karamanlis

Karamanlis (hodnocení, recenze)

SPOILER: Ja som to pochopil takto: chlap, ktorého manželia mučili bol ten defraudant, ktorý dostal 18 mesiacov a prevážali ho spoločne s úchylom Kozlowskim. Po havárii mal dorezanú a zakrvavenú tvár, navyše sa Kozlowskeho aj trochu podobal, preto si Landryovci nevšimili ten rozdiel. Počas havárie dodávky utrpel amnéziu a vôbec nevedel kto je, preto časom stotožnil s tým, z čoho ho počas mučenia vinili a mysliac si o sebe, že je zabiják detí zanechal páru ospravedlňujúci dopis predtým, než sa obesil. To, že vedel Benjaminovo meno na konci vo flashbacku vysvetlili - manželia pred ním meno svojho syna spomenuli ešte keď ho mučili prvý deň, takže odtiaľ si ho pamätal. Skutočného Kozlowskeho zatkla polícia - v pustine nemal šancu uniknúť, navyše mal myslím zranenú nohu a okolo domu, v ktorom Landryovci mučili jeho spoväzňa sa obšmietal iba náhodu, no keď cez okno nazrel do pivnice a uvidel čo sa tam deje, tak rýchlo vzal roha...

lubo188

lubo188 (hodnocení, recenze)

Ako to vlastne skoncilo? ten ktory sa obesil je ten co neplatil dane? A ten skutocny vrah mu len podstrcil listok aby si rodicia mysleli ze skutocne sa obesil vrah ich syna kvoli tomu ze uz nechcel trpiet?

Wancohoff

Wancohoff (hodnocení, recenze)

a zabudol si po D/ preco mal nevinny clovek, ktory bol muceny, a ktory sa obesil, listok v ruke z textom, z ktoreho vyplyvalo, ako keby to bol on....

 (hodnocení, recenze)

ten konec jsem nepochopil ..Spoiler:je jasny ze se mucil jiny clovek a) to ho nepoznali? b)jaktoze ten frajer bez pameti nakonec rekl jmeno kluka..c)proc se pravej vrah snazil vloupat do baraku ,a nemel uz davno koupenou letenku nekam do Tanzanie ? k tomudle filmu bych udelal lepsi zapletku i ja...kazdopadne je to lepsi film nez http://www.csfd.cz/film/255631-horseman-the/ kterymu jsem dal 2/5..proto nevaham dat tortured 3/5.

Reklama

Reklama