Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Sympaticky nekompromisná záležitosť :)) Naozaj oceňujem, že si tvorcovia celého filmového adaptovania Watchmen dali tú námahu aj so zhmotnením tejto dejovej línie. Ale animák takto vytrhnutý z kontextu nemá svoju ozajstnú silu. V director's cute celého filmu sa bude určite znamenitejšie vynímať :)) ... (▼) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

.....a pak jsem ji uviděl....černou loď a černé plachty té lodě mířící do pekel na pozadí žlutého nebe Indie. Krutě krvavý a černý komiks přenesený na filmové plátno, v kreslené podobě, nás, mimo jiné, upozorňuje na to, že syrové a ještě teplé maso se jíst nedá..... Na dvd jsou ještě dva dokumenty. Jeden o The Culpeper minute a druhý je o natáčení Watchmenů z názvem Under the Hood. Pak ještě dvd obsahuje první část komiksu Watchmen v kreslené podobě. Citát - O půlnoci všichni agenti a superhrdinové vylezou a došlápnou si na ty, co vědí víc než oni - BOB DYLAN. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Pořádně drsná podívaná, oplývající především pekelně dusnou atmosférou, a fakt, že jde o film kreslený, na tom nic nemění. Animace se mi zamlouvala, hudba a ponurý dabing Gerarda Butlera taktéž, snad jen pointa je předem lehce odhadnutelná, to je ale v příběhu o Černém škuneru jen nepatrná vada na kráse. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

O tom jak vypadá peklo vypráví ztrápený námořník - o tom, jak neexistuje nebe a nic než moře v rozpravě objasňují žraločí čelisti a kusy těl námořníků. V poslední řadě pak o hloubce, čistotě prostoru a naději mluví sám příběh. Bizarní vyprávěný skrze umnou jak jinak než naturalisticky zvrásněnou animaci a hrubý, pod hladinu několik stop hluboko položený Buttlerův hlas. Krásná off-krmě...! ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama