Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Yu prišiel o matku vo veľmi mladom veku. Tesne pred tým ako umrela, požiadala ho o poslednú vec. Nakoľko bola silno veriacou kresťankou, jej prosbou bolo, aby si našiel životnú partnerku, ktorá bude svojimi vlastnosťami čo najviac podobná Panne Márii. Splní Yu matkinu prosbu? To, že Šion Sono točí špecifické snímky, nie je nič nové pod slnkom. "Love exposure" taktiež nie je výnimkou. Ta stopáž 4 hodín je neskutočne odrádzajúca a ešte ťažšie sa hľadá odhodlanosť dopozerať ho do úplného konca. K záveru ma "hnala" len zvedavosť z rozuzlenia. Na úvod. Tento film určite nie je pre každé oko diváka. Kto nemá skúsenosti s týmto režisérom, absolútne mu neodporúčam tento snímok sledovať. Toto nie je bežný, otrepaný romantický príbeh s pointou hľadania lásky, ala Pretty Woman. Nato zabudnite! Eroticko kresťanská zápletka príbehu síce originálna, no miestami pôsobí nudne, pomerne dosť divne, dramaticky choro, romanticko svojsky - proste - ako to len Sono vie. Napriek tomu, že podaktoré filmy, ktoré som od neho videl, ma naozaj zaujali, ba dokonca bavili, pustil som sa aj do tohto "experimentu". A viete čo? Každý deň nie je nedeľa. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Wow! Omlouvám se za tohle extrémně imbecilní citoslovce, ale odpovídající český ekvivalent mě nenapadá. Po prvním zhlédnutí tohohle kousku byla před lety definitivně zpečetěna moje fascinace vyšinutou japonskou popkulturou, která má už navždy mou nehynoucí lásku a obdiv. Myslím, že od mé srdcovky True Romance, jsem neviděl úžasnější a ujetější love story, než je tenhle japonský skvost. A od mé další srdcovky Life of Brian, jsem neviděl vytříbenější satiru na křesťanství, respektive na sektářství. Ale teď trochu zjednodušuju, Ai no mukidaši je film ještě mnohem pestřejší a mnohovrstevnatější... Navíc Hikari Micušima je vrcholně sladká a fantastická, sladký jako cumel je i Takahiro Nišidžima, hudba je krásná (nejen ten "náš" Beethoven a Ravel, ale i "jejich" Yura yura teikoku)... Nemá cenu to tu nějak víc rozpitvávat - nenechte se odradit dlouhou stopáží, kdo má uši k slyšení, slyš, kdo má oči k vidění, hleď... a "Ježíši, odpusť těm kreténům". Amen. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Nezvyklý a místy totálně ujetý žánrový mix, který pobaví i dojme, ale pro leckoho bude asi nestravitelně dlouhý a nejsem si jist, zda jsou všichni zdejší diváci fanoušci tosatsu. :-)) Ani já nemůžu říct, že bych byl po celou dobu nadšený a baštil všechny scény, ale jsou tam pasáže, které jsou mimořádně skvěle zpracovány. Výsledkem je, že i přes jistou roztříštěnost pocitů a dojmů nakonec shledávám, že čtyři hvězdy by nebyly pro originální a odvážné Love Exposure dostatečným oceněním. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Čtyřhodinový emocionální masakr, který jsem zkoukla na dvě poloviny. Najdete zde snad úplně všechny lidské vlastnosti, od fanatismu církve, sexuální úchylnosti i čistou lásku. Celou třetinu filmu byla jediná doprovodná hudba Bolero od Ravela. Miluju tuhle skladbu. Předpokládám že drtivá většina zná citované pasáže z Kazatele, občas se používají i pro ateisty, kteří žasnou nad jejich čistotou. Bohužel se trefily do té doby, kdy další osoba mě drahá odešla tam někam k Duhovému mostu. Každopádně doporučuji shlédnout. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Toto je film na který nikdy z festivalů nepůjde zapomenout. Film pokud dokáže čtyři hodiny bavit a nenudit to už opravdu musí být kvalitní snímek. Film je opravdu dokonale propracovaný, vše v něm dává smysl né jako u dosti jiných Japonských ztřeštěností. Snímek se sice neubránil takových až přehnaných výstupů, je jich tam opravdu dosti, ale divák to s úsměvem přejde... Nečekal jsem až takový závěrečný potlesk, čekal jsem, že to lidé asi moc nepoberou, ale můj omyl :-) - Úžasných 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)
  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)
  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)

Související novinky

Reklama

Reklama