Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poměrně známý zahraniční pořad dorazil v době krize i k nám. Budete svědky snahy mnoha podnikatelů získat peníze na své originální projekty. Investory se tentokrát stali již finančně zabezpečení podnikatelé. Pan Tomio Okamura ještě před pár lety prodával popcorn a colu v Tokiu, nyní k nám vozí japonské zákazníky. Dalším příkladem je paní Dana Bérová, která se starala o majetek šlechtice Schwarzenberga. Každý se může přihlásit a pokusit se získat peníze na nové projekty, a televizní divák je svědkem, jak se bude žadatelům dařit. (RadimFišer)

(více)

Recenze (178)

macetoma 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé, pak už moc ne. Okoukalo se to jako všechno. A drazí investoři, jsou spíš drzí. Sami jsou již v balíku, ale jde jim stále jen o vlastní prachy než o podporu některých slibně vypadajících projektů. Za pár set tisíc korun požadují inovativní nápady (které sami již nemají), vysoký podíl na zisku, rychlou návratnost peněz a zajištění know-how průmyslovým patentem. Dávám jen 2 hvězdy, je to sice zábava, ale lidi co tam jsou nemají šanci uspět a to je chyba. ()

Santek 

všechny recenze uživatele

Pořad se mi líbí. Ale nelíbí se mi, že vlastně podle těch investorů jsou všichni účastníci neschopné paka. Byly ochotni investovat jen do rozjetého produktu na němž je zisk 40 tisíc na kus. Já myslel, že ten pořád bude o ochotě investovat do dobrého nápadu. Ale bohužel je to o něčem jiném. Tak kdo pak jsou všichni ti úspěšní malí živnostníci a podnikatelé v ČR, když tedy nikdo nemá pořádný nápad hodný investice? >> Je docela sranda sledovat lidi, kteří jsou přesvědčeni, že jim nějaká kravina dokáže vydělat peníze. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená náplň úterních večerů. A krásná demonstrace toho, že nápad nestačí... Líbilo se mi, že obyčejný smrtelník mohl trochu nahlédnout do světa byznysu a že se mohl z první ruky dozvědět něco o roztodivných zlepšovácích a potenciálních novinkách na českém trhu. Zároveň bylo pozitivní, že to nebyla charita. Investoři investovali svoje peníze a tudíž je vráželi pouze do projektů, ve kterých viděli budoucnost... 100% ()

mudvayner 

všechny recenze uživatele

Naprostá kopie anglického originálu Dragon's Den, který BBC vysílá již osmou sezónu. Pořad se v různých obměnách vysílá asi ve 20 zemích po celém světě, tudíž je to formát celkem známý a bylo jen otázkou času, kdy se odhodlá některá z našich televizí. Zhostila se toho překvapivě ČT a nenechala nic náhodě - zkopírovala pořad do posledního detailu. Prostředí, složení investorů, scénář, kamera, střih, moderátor, hudba - to vše jako přes kopírák. Ale určitě to není na škodu, Den D je především o investorech a ty ČT vybrala velmi dobře. Co tam chodí za lidi je spíše nastavené zrcadlo národu, jako v každé reality show. Ale nebojte, jinde to není lepší. Začátkem letošního roku se ČT pustila do třetí série a určitě to byl dobrý tah. Pořad je zábavný, má spád a je vidět, že když britský model funguje, není třeba na něm cokoli měnit. ()

ab.dul 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že si investoři na nic nehrají. Nechodí kolem horké kaše, chtejí fakta. Z očí jim srší touha po dalších milionech, které jim mohou nově začínající podnikatelé přinést. Lidé, co jdou do této reality show, mají nelehký úkol přesvědčit a svým nápadem nadchnout třeba i jednoho investora. Co je na některých investorech nepříjemné a velmi nesympatické? Arogance, která stoupá s přibývajícím kontem, ale tím nechci osočovat všechny. Já vím, jde přece o jejich peníze, hodlají je poskytnout. Investoři poznají člověka tápajícího v tom či onom a my můžeme sledovat plný ranec reakcí, gradující s každou další otázkou. Pustí se do už tak nervózního, finančně nepřipraveného "vynálezce" a udělají z něj prostě a jednoduše blbce. Možná i to je jeden z úspěchů pořadu, kdy diváci čekají, do koho se zrovna v daném díle pustí a nenechají ho vydechnout, zahltí ho záludnými otázkami a ne každý dokáže rychle a správně reagovat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Ve 3. sérii navštívila doupě VIP osobnost - Petr Novotný, jehož hlavním zaměstnáním je, jak sám říká, podnikání. Požadoval tři miliony korun za 15 % podíl. Peníze nezískal. (skrblik007)
  • Pořad vychází ze zahraničního televizního formátu, který odstartoval před jedenácti lety v Japonsku. (Olík)
  • Pětice investorů investovala ve 3. řadě do devíti projektů celkem 13 954 143 Kč. (skrblik007)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno