Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Abes 

všechny recenze uživatele

Film se snaží podat hlubší myšlenku, ale je to nějaké ploché, bez jakýchkoli emocí, důvtipu nebo nápadu. Například závěrečný vypravěčův epilog, jakýsi apel, motivační sdělení. Závěr kdy by se mi měly postavit chlupy na krku i přesto jak kýčovitě to zní. Tady se dostavilo akorát očekávání, u jiných slabých filmů alespoň tohle funguje. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Klasická atmosféra na způsob Schumachera. Na tenhle nový snímek jsem se těšil díky třem atributům - Schumacher v režii, a Kiefer Sutherland s Emmou Roberts v hlavních rolích. Já osobně jsem spokojený, ačkoliv mi filmy o drogách celkově nic neříkaj. Kiefer je stejně geniální jako v telefonní budce, a z Emmy jednou bude skvělá herečka. ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

S Joelem Schumacherem budu mít vždycky spojeny skvělé vizuály a perfektní důraz na střih. Je to něco nepopsatelného Joel-specifického (Ach ano, Nepočítám-li nenápadné nad-obsazování herců s příjměním Sullivan, Roberts, Sutherland, Farrell) ░ Bohužel však nedokázal z polo-zkušených herců vykřesat více. Film trpí. Ale třeba za to může i téma. Špatná reklama. Podivný název. Hmm. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil Twelve, bylo už dost pozdě, a tak jsem se nejprve díval jakou to má stopáž. 93minut jsem byl ochotný risknout a čekal, že u tak "krátkého" filmu nebude prostor se ve večerních hodinách nudit. Jaký omyl mne čekal, když jsem stále čekal a čekal na zápletku a pointu celého filmu, které se mi dostalo v úplném závěru. Snímek je o "usa zlaté mládeži", trochu o drogách, o nudě, o sebepoznání a o rozdílných hodnotách. Základní chyba J.Schumachera byla skutečně v tom, že se snažil do 90minutového snímku vmíchat tak trochu od všeho. Konec mne příjemně překvapil a 50Cent nepředvedl vůbec, ale vůbec nic. 50% procent za závěr a za netradiční zpracování v podobě "vypravěče", který nás svými v celku zajímavými monology provází celým příběhem. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dvanáctku jsem si pořídil výhradně díky účasti nejtalentovanější a nejkrásnější teenegerské hollywoodské hvězdičky současnosti Emmy Roberts a i přes poměrně nevýrazný štěk, povětšinou se její postava objevovala v záběrech díky telefonickým rozhovorům s hlavní postavou, její přirozené herectví potěšilo. Což se rozhodně nedá říct o zbytku "mladších herců" především k uzoufání nezvládnuté kreace 50 Centa a Esti Ginzburgové. Největším zoufalstvím snímku ovšem je slaboduchý nesmyslně překombinovaný scénář ve kterém se zcela ledabyle vyskutují desítky postav, ale žádná nedokáže výrazněji upoutat divákovu pozornost. A přitom tématicky v rukou jistějšího režiséra, ne zcela z formy točícího matlala Schumachera z toho mohlo být velmi solidní sugestivní sociální drama z prostředí životem zhýčkaných a přesto zcela prázdných amerických elitních teenegerů. Škoda, nezdařilo se. A flashbacky směřující k hlavní postavě a jeho mrtvé matce jsou vyloženě na ránu. 50% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)

Reklama

Reklama