Reklama

Reklama

Středoškolák White Mike (Chace Crawford) předčasně ukončil školu a dodává svým bývalým spolužákům, dětem z bohatých rodin marihuanu. Před rokem mu zemřela matka, její léčba spolkla celé rodinné jmění a z Mika zůstala emocionální ruina.. Nová droga Twelve, kterou prodává nebezpečný díler Lionel (Curtis Jackson / 50 Cent) způsobí vraždu Mikeova bratrance Charlieho a náhodného svědka, kterou v afektu spáchá Lionel. Policie však zatkne Mikeova nejlepšího přítele Huntera, který je obviněn z obou vražd. Další teenageři si v permanentním drogovém opojení ani nestihnou všimnout, že ztratily své kamarády. Život je jedna nekončící party. Něco je však přece jen probudí… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový a jednoduchý počin. Přesto jsem se ale celkem bavila. Je pravda, že na začátku to trvá, než se něco začne dít, pak se toho moc neděje a téměř celý "děj" filmu se odehraje v jeho poslední (přibližně) čtvrtině. Škoda, že nebyl děj trochu rozvinutý a stejně tak i postavy. Ty tam byla jen dalo by se říct jako loutky a člověk se o nich moc nedozví- což mi přišla škoda. To co se mi hodně líbilo- byly výstupy vypravěče v ději- který to tam- alespoň pro mě- zachraňoval. Dával tomu jednoduchému filmu hloubku a vytvořil ho mnohem zajímavějším než by byl bez něj.( Musím říct, že mi vypravěč trochu připomněl Amelii z Montmartru- alespoň tím stylem a obsahem proslovu.) Zajímavá je i kamera a rozhodně střih. Moje hodnocení je někde mezi dvěma a třemi hvězdičkami. ----"Ten nejlepší život, který můžeš.----Když teď umřeš,nikdo si tě nebude pamatovat. Pohřbí tě a jen pár lidí projeví smutek. Co víc by sis mohl přát? Svět se stále bude točit. Ať jsi chytrý nebo hloupý ..."---- ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zaměřením příběhu na pozdně středoškolskou komunitu film skýtal naději, že Schumacher si rozpomene na svůj první zásadní režijní zářez a to bravurní frat-packovku St. Elmo's Fire. Bohužel však už sedmdesátiletý režisér za tvůrčím zenitem v sobě tu energii nenašel, nemluvě o tom, že už zřejmě nebyl schopen se navázat na proměnu středoškolských komunit a jejich problémů. Koneckonců od Elma uběhlo již čtvrtstoletí. Twelve obsahuje prakticky všechny chyby a berličky ve vyprávění: vševědoucí overvoice, flashbacky, obrovské množství postav, které nejsou dostatečně charakterizovány, vztahy mezi nimi, které mají vyplynout z jedné charakterizující scény, do konce není jasné o čem film vlastně vypráví a jakýkoli výchozí bod si navzdory tomu zvolíte, tak vám vyjde jako strašlivě banální. Smutný fail. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ach, Joel, toto bolo slabšie ako slabé. Rozštiepený dej, amatérski herci a triviálna réžia, z tohto naozaj nemohlo vzniknúť nič hodnotné. Aspoň thrillerové náznaky zachraňujú bezvýslednú snahu o dramatickú líniu. Rozprávačské zliepanie aspoň trošku ucelilo tento roztrieštený príbehový nepodarok a vhodnou hudbou tvorcovia miestami trafili do niektorých scén. Inak naozaj nič moc. Musel som to pozrieť na dvakrát. 35%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Než jsem si pustil Twelve, bylo už dost pozdě, a tak jsem se nejprve díval jakou to má stopáž. 93minut jsem byl ochotný risknout a čekal, že u tak "krátkého" filmu nebude prostor se ve večerních hodinách nudit. Jaký omyl mne čekal, když jsem stále čekal a čekal na zápletku a pointu celého filmu, které se mi dostalo v úplném závěru. Snímek je o "usa zlaté mládeži", trochu o drogách, o nudě, o sebepoznání a o rozdílných hodnotách. Základní chyba J.Schumachera byla skutečně v tom, že se snažil do 90minutového snímku vmíchat tak trochu od všeho. Konec mne příjemně překvapil a 50Cent nepředvedl vůbec, ale vůbec nic. 50% procent za závěr a za netradiční zpracování v podobě "vypravěče", který nás svými v celku zajímavými monology provází celým příběhem. ()

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

S Joelem Schumacherem budu mít vždycky spojeny skvělé vizuály a perfektní důraz na střih. Je to něco nepopsatelného Joel-specifického (Ach ano, Nepočítám-li nenápadné nad-obsazování herců s příjměním Sullivan, Roberts, Sutherland, Farrell) ░ Bohužel však nedokázal z polo-zkušených herců vykřesat více. Film trpí. Ale třeba za to může i téma. Špatná reklama. Podivný název. Hmm. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. ledna 2010 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Keď Molly navštívi Mikea v nemocnici, na jeho vankúši si môžeme všimnúť nášivku "Property of Queens Hospital" ("Majetok nemocnice Queens"). Po prestrihu na Molly a späť na Mikea ale nášivka zmizla. Naviac boli v Manhattane, takže by ho aj tak do žiadnej nemocnice v Queens nevzali. (martin1m2)

Reklama

Reklama