Reklama

Reklama

Jane Adlerová má tři dospělé děti, prosperující pekařství a přátelský vztah s bývalým manželem Jakem, kterému už odpustila, že ji před deseti lety podváděl s mladší ženou, se kterou se pak oženil. U příležitosti synovy promoce si ex-manželé spolu vyjdou na nevinnou večeři, která se po konzumaci většího množství vína a vzpomínkách na společné soužití změnila na vášnivý sex. Když Jane vystřízliví, uvědomí si jednu úžasnou věc. Právě se svým ex-manželem podvedla tu, s kterou jí byl nevěrný, když ještě byli manželé. O Jane má také zájem bytový architekt Adam, který pro ni navrhuje kuchyň. Protože ve válce a v lásce neplatí žádná pravidla, oba muži se rozhodnou o dámu svého srdce bojovat až do posledního dechu. To vyvolá řadu nečekaných situací, v nichž se ukáže, že ani pokročilejší věk neubírá nic na pošetilosti zamilovaných. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (475)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Meryl už natočila lepší filmy, Nancy Meyers bezpochyby taky (Prázdniny patří mezi mé oblíbené "můžu vidět opakovaně" slaďáky), Baldwina, ani Martina moc nemusím a příběh mě víc nudil, než bavil, takže mi kromě Meryl v tomto filmu opravdu mnoho nezbylo. Tak nějak jsem si při sledování zavzpomínala na De Nirovo Pohodáře, kteří, oproti těmto Komplikacím, v tématu komediálně/dramatického stárnutí vítězí. Tento film nemám chuť vidět znovu, už takhle mi dal zabrat. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Kamera 6/10/// PLUS: Steve Martin a John Krasinski to táhnou v komediální rovině, ostatně, oba mají dobře napsanou postavu, kdo má rád Meryl Streep (kdo nemá?) si film díky ni užije, není nouze o zábavnější momenty MÍNUS: bohužel není nouze ani o ty vyloženě trapné, zároveň je to možná zbytečně delší a rozvleklejší/// Shrnutí: Film, kterému jsem se spíš dlouhé roky vyhýbal, protože jsem tušil, že to bude nejslabší kousek režisérky Nancy Meyers, ale to spíš proto, že její tvorba je výtečná. Film je koukatelný, dojemný, zábavný a herecky dobře zvládnutý./// Celkem 68%/// ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná a nepříliš originální love story o životem ošlehaných padesátnících, která má pár vtipných míst a tahounku Meryl Streep. Nic víc. Nancy Meyers má štěstí, že v tomto případě neoriginalita diváka neotravuje, naopak, film příjemně plyne a vy za pár dní ani nevíte, že jste ho viděli. Ale za tři roky si o v televizi dáte klidně znovu. Alec Baldwin ještě má nějaké charisma, John Krasinski z amerického Kanclu je přirozený a jeho chvilky patří k tomu lepším ve filmu, jen Steve Martin je tu nevýrazný - při pohledu na jeho obličej jsem měla pocit, že je napíchaný botoxem a tudíž mu moc nejde ovládání mimických svalů. 55 %. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nejsem singl padesátnice, takže mě ten film tematicky silně minul, ale to, že neprožívám to samé, co postavy filmu, neznamená, že si nemůžu užít solidní senior komedii. Milostný trojúhelník Meryl Streep-Alec Baldwin-Steve Martin na mě sice zpočátku působil trochu nešťastně, protože jsem Martinovi po rejsku Růžového pantera přestal věřit, Baldwina jsem za jeho mladých let nemusel a Meryl Streep si jakožto herečky velmi vážím, avšak ve zvěrstvu Mamma Mia! předvedla, že dokáže být pěkně otravná. Po závěrečných titulcích tohoto filmu si nicméně sypu popel na hlavu, neboť všihni tři zmínění herci se sakra vyšvihli. Martin rezignoval na své šaškovské pitvoření a s přehledem zahrál citlivou a uvěřitelnou postavu, aniž by zanedbal i ty jemnější charakterové rysy, Streep odvádí svůj slušný standard, i když se její postava v souvislosti s logikou chvílemi chová poněkud podezřele a Baldwin…to je prostě božan. Už v seriálu 30 Rock předvedl, že mu komediální poloha na stará kolena zatraceně sedí a tady to navíc zdatně míchá s dramatickými prvky. Na menší ploše výrazně vyniká i John Krasinski, který doslova zazářil ve Tvrdých palicích, především pak ve Všude dobře, proč být doma a musím říct, že se tu rýsuje nový „wilderovský“ komik. Nějak se to komplikuje je prostě film postavený na hereckých výkonech, v tomto ohledu exceluje, s haprujícím scénářem to je sice už o něco horší, ale i ten nabízí dostatek zábavných a hlavně opravdu vtipných situací. Škoda jen těch několika slabších křečovitých chvilek, jako je třeba rozhovor vyzrálých žen o srostlé vagíně. Ale i tak slušná zábava. 75% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Božská Meryl, jak já moc tě miluju. Chci vidět další tvé filmy. Zde jsi opět předvedla, že patříš mezi nej herečky. Jen je škoda, že se nám to pořád nějak komplikuje a nemůžeme se poznat:-) Byl to tvůj herecký koncert. Za výkon ti dávám pět hvězd. Pupkatý Baldwin nezklamal a společně s Meryl si užívali sex. Jak já mu to záviděl:-) Malou kaňkou na filmu je herec Steve Martin, kterého opravdu nemám rád, i když zhulenému mu to celkem šlo:-) A představte si, že znám na Vysočině jednoho řidiče linkového autobusu, který vypadá úplně stejně. Oznamuji vám to jen proto, kdyby jste s ním náhodou jely, tak aby vás nenapadlo, žádat ho o podpis:-) Filmu dávám slušné čtyři hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Proslýchá se, že ratingové ohodnocení R, tedy mládeži do 17 let přístupný jen v doprovodu rodičů, obdržel film od Motion Picture Association Of America především kvůli scéně s marihuanou. (Missa08)
  • Natáčení snímku probíhalo od dubna do srpna roku 2009. (jezurka42)
  • Během natáčení scény ze závěru snímku, kdy Meryl Streep (Jane Adler) přijde za Alecem Baldwinem (Jake Adler) do kanceláře, museli filmaři kvůli odrazům odstranit veškerá skla ze dveří. Odlesky byly poté dodělány ve studiu. (Ernia)

Reklama

Reklama