Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer

Recenze (154)

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rogen a Preacher? No casting na jedničku. I ta kontroverzní Tulip je nakonec kopanec do prdele. Ale nevyváženost a zbytečná odlišnost od předlohy v momentech, kde je to zbytečné, je na palec dolů. Atmoška jak debil a celá vizualizace je ojedinělá. Včetně hudby, soundtracku a střihu. Ale kurva proč je z Cassidyho takovej vyměklej ubožáček. Komiksový Cass je zmrd a zmrdům........věčný (ne)svit (ne)poskvrněné mysly, héj? První serka je na procenta 77%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco drsnějšího. Preacher nastavil vynikající první epizodou příliš vysokou laťku. Pak ji zbytek dílů s úsměvem podlézal a vychloubal se, že ji jednou s lehkostí přeskočí. Měl pár momentů kdy se rozběhl, ale nikdy se to nestalo. Téměř každá zajímavá scéna byla okamžitě vykompenzována rozpačitou, nebo dokonce nudnou. Tempo kolísalo, vývoj událostí neustále zpomaloval a ředil tím atmosféru a můj zájem. Od druhé sezóny dál se tempo zrychlilo, ale děj se rozplizl do efektních epizodek a stěžejní zápletka zmizela v pozadí. Neobvyklé postavy a chytlavě vymyšlený fikční svět stále držely vysokou kvalitu seriálu a slibovaly kulervoucí závěr. Ten se nedostavil a po posledním dílu zůstala pachuť nevyužitého potenciálu. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější flanďáky nasírající (nikoli bezbožný) počin od dob Life of Brian (i když tohle o dost drsnější). Kde jinde byste mohli vidět jak si Ježíš dá s Hitlerem po tlamě (…,,ty ubohej hipísáku!" ….,,ty tuctovej fašoune!" ) -- Snad až bude český kardinál někde na výletě, mohla by nějaká česká TV nabýti odvahy , a pustit nám to celý pěkně od Genesis. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

První série mi odrovnala tím, jak dokáže být tenhle seriál jiný. Což se drželo pak i tu následující a s větším příchodem Grálu to začalo dost upadat a poslední sezóna je pro mě naprostý bizár. Z původního zapálení pro samotného Kazatele jsem vydržela nakonec jen pro Tulip a Cassidyho, který je jedna z nejlepších seriálových postav, které se mi za poslední dobu vryly do paměti. Pro člověka, který má rád šílenosti, vřele doporučuji. Jen se z toho nakonec stane tak trochu blázinec. :) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem sice nečetl a ani o ní nikdy neslyšel, ale Preacher je podán tak, aby se "chytil" i člověk zcela neznalý předlohy. Pilotní díl je velmi vtahující, atmosférický a akčně velmi velkorysý, takže pokud si Preacher udrží tuto kvalitativní laťku ve stejné úrovni, je zde zaděláno na velkou seriálovou klasiku. Za tohle má u mě Seth Rogen a zbytek celého ansáblu velký palec nahoru! PS: Dominic Cooper jede! ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Předlohou seriálu je komiks "Preacher" od autora Gartha Ennise z vydavatelství Vertigo (DC Comics). (Miro_CZ)
  • V epizodě je zmíněná postava Frodo Pytlíka z filmové série Pán prstenů. (griph)
  • Scéna, kde Herr Starr (Pip Torrens) leze na stůl, aby se oběsil, je zrcadlově otočená. (Seffi)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama