Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (154)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější flanďáky nasírající (nikoli bezbožný) počin od dob Life of Brian (i když tohle o dost drsnější). Kde jinde byste mohli vidět jak si Ježíš dá s Hitlerem po tlamě (…,,ty ubohej hipísáku!" ….,,ty tuctovej fašoune!" ) -- Snad až bude český kardinál někde na výletě, mohla by nějaká česká TV nabýti odvahy , a pustit nám to celý pěkně od Genesis. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seth Rogen že je fanoušek předlohy? Tak to mu nežeru protože toto je slabé. Jak jsem se na to těšil, jelikož znám předlohu a považuju serii Preacher za perfektní zvrácenou zábavu, tak toto je běs a hrůza. Není to takový řitní výtěr skvělou předlohou jako u odpadového Lucifera, ale ani žádný zázrak. Nejvíce baví asi Cassidy, který teda co se týká castingu byl zahranej nejlépe, potom dva cherubové také dokážou rozesmát. Ale to je vše, jednu pěknou scénu, která za něco stojí, vystřídá následně několik nudných a táhnoucích se dalších scén. Takže za mě slabší průměr, uvidíme jak druhá řada, ale pokud to bude dělat opět psudo fanoušek Rogen, děkuju nechci. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

Preacher je velmi šílený seriál plný všemožných bizarností a zvráceného humoru, který si kolikrát nebere žádné servítky. První série je taková slabší. Nenajde se v nich příliš dobrých epizod, ale některé pasáže skutečně stojí za to. Obvykle jsou to pasáže s Josephem Gilgunem, který upíra Cassidiho hraje absolutně fantasticky. Druhá série začala velice dobře a držela se do nějakého 6tého dílu, pak bohužel seriál opět začal přešlapovat na jednom místě a nikam se nehnul, a to ani v samotném finále série. Třetí série pak působí jako vpíchnutí adrenalinu do žil. Je velmi svěží, neustále se v ní něco děje. Už se nepřešlapuje na místě. Voodoo téma navíc seriálu perfektně sedlo a konečně jsme se dočkali skvělé a chvílemi velmi temné show. Čtvrtá série si pak dokázala udržet kvalitu té třetí, i když mi její téma nebylo tak sympatické jako téma série třetí. Se samotným závěrem jsem taktéž spokojený. Obával jsem se, že bude působit uspěchaně a nedotaženě, ale opak byl pravdou. 1. Série 3*, 2. Série 3*, 3. Série 5*, 4. Série 4,5* Celkově 4* 70% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se blížil konec seriálu, moje spokojenost neustále stoupala. Od ušmudlané trojky po nablýskanou čtyřku. Pár dílů mi prostě trvalo, než jsem zvykl na tu nekorektnost, kterou jsem si posléze prachobyčejne zamiloval. Jessie, Tulip, upír a spousta dalších obyvatel tohoto šíleného městečka, to je přesně ta sestava , kterou budu zase příští roky netrpělivě vyhlížet. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Moc nevím jak tento seriál definovat. Je to asi jeden z největších hitů poslední doby a má na to svým způsobem právo. Má nějakou svoji fanouškovskou základnu a vůbec to s jeho budoucností, co se týče kreativity nevypadá špatně. Ale to bych posoudil až se dostanu naplno ke komiksu. Preacher je úžasný v tom, že je to fakt jeba ve svém oboru, co se týče kreativity i jiných prvků. Problém u mne nastával v tom, že i když dokážu ocenit originalitu, nemá to co dělat s tím, že mne seriál třeba nebavil tolik jako takový (ne tolik, ale přesto též) originální Lucifer. A o to jde. Seriál je v pohodě na koukání a baví vás. Ale spíš v tom slova smyslu "Hej kámo, vyšel Preacher. Hmmm, tak se třeba za hodinu kouknu až budu mít čas." - než spíš v tom smyslu "Ty krávo, vole, vyšel Preacher seru na vše a jdu koukat!. Takže asi tak. Můj názor. Těším se na druhou sezónu. Lidi ohledně scénáře s postavami solidně vyjebávaj. 3. série: Stejně jako u druhé série se mi stal problém, že jsem nevěděl, že seriál už vlastně vychází. O to víc jsem si mohl onu nádheru užít najednou. Druhá série nebyla špatná, ale v rámci hrátek kolem, humoru a atmosféry se stala třetí série naprostou bombou. Hlavně jsem rád, že se více vrátila určitá epičnost a humor, která pomalu předtím vyprchávala. Obrovská natěšenost na další sérii. Konečně vzestup. 4. série: Vstupovat do čtvrté série bylo v celku těžké. Bylo to provázeno euforií z dalšího Preachera obecně, ale zároveň to vše pokračovalo zjištěním, že půjde o poslední sérii. A to celé se dostalo dohromady s vizí toho, že tahle série prostě jela. Nenudili jsme se, to rozhodně ne. A nechutnosti eskalovali, stejně jako humor. A to celé prostě se dostalo do stádia, kdy vše běželo jak mělo. Konec sám o sobě může naštvat hodně lidí, ale tak to s konci bývá. Občas to chce jenom trochu vděku a benevolence. Co na to říci? Seriál to nebyl pro každého. Ale ten kdo mu dal šanci a našel se v něm, dostal jednu z největších akcí jakou mohl dostat. Těžké loučení. ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • V epizodě je zmíněná postava Frodo Pytlíka z filmové série Pán prstenů. (griph)
  • Herečka hrající postavu Tulip (Ruth Negga) je napůl Irka. Ironicky jediná irská postava v seriálu je upír Cassidy (Joseph Gilgun), kterého hraje anglický herec. (Miro_CZ)
  • Když Archanděl tančí, hraje píseň „Love of My Life“ od skupiny Queen. (griph)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama