Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je sice fajn, že film netlačí na pilu ale zároveň je dost plochý. Nastíní základ problému amerického potravinářství a dále se zabývá několika konkrétnímy neduhy, které jsou sice až děsivé ale film tak postrádá jakýkoliv promyšlenější koncept či poselství. Na konci nechává diváka stát zděšeného poznáním-že jakákoliv potravina(nejen ta masitá) pochází z procesu, který vždy někoho bezohledně vykořisťuje a ničí-bez toho aby třeba jen nastínil(byť jen utopicky teoretické)řešení. A teď kudy dál, když i ty BIOpotraviny často vlastní giganty jako Pepsi a výdělek z nich jim jen pomáhá v další expanzi bezohlednosti? ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe veľmi aktuálny film. Poľnohospodárstvo, a výroba potravín sa zvrhli, podľahli predstavám ekonomickej efektívnosti . Preto v šunkách máte 30 % mäsa, párky okolo zvierat ani nechodili, preto kedysi sebestačná Európa vo výrobe potravín začína tieto dovážať. Vidiek sa vyľudňuje, na poliach sa pestuje to, čo sa predáva, a nie to čo ľudí živí. Potom sa zrazu stane, že sa farbi bravčové mäso na červeno a predáva ako hovädzie (pretože kráv je stále menej a menej), preto sa do krmív pridávajú antibiotika a hormóny aby kura nerástlo štyri mesiace ale iba sedem týždňov, preto zrazu nájdu v talianskych lazáňach koninu, dokonca rusi ju našli aj v nemeckých klobáskach. Keď som šiel kedysi do Prahy stavil som sa v Hodoníne a tam som si konskú salámu bez problémov kúpil, a vedel som, že je z koňa. Keď som ako chlapec zašiel mamke do komory odrezal som si z visiacej šunky kus mäsa, aj s troškou slaninky nebola v tom múka. Čím všetkým bude ešte musieť ľudstvo prejsť, čo všetko sa ešte musí stať, aby sa to zmenilo ? Tých 5 bodov nedávam za kameru , ani réžiu ani farbu, hudbu, a čojaviem čo ešte, 5 bodov dávam za tému, o ktorej treba hovoriť stále a pamätať na ľudstvo a svet. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Velmi potřebný dokument, který doufám změnil aspoň část věcí v potravinářském průmyslu. Nejdivnější byla americká rodinka, která řešila záhadné dilema, jestli jíst levný fastfood který je zabíjí a díky tomu musí kupovat drahé léky, nebo kupovat zdravé o něco dražší potraviny a přestat jíst léky. Skoro to vypadalo, že to nemůžou myslet vážně. 3 hvězdy jsou za to že mě pár částí ne úplně bavilo, to ale neznamená že to bylo špatný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mexická rodinka pobavila. Fast food nás zabíjí, ale jíst ho nepřestaneme. Více problémů, z nichž Food, Inc. dělá problémy kdovíjak komplikované, by se dalo vyřešit velice snadno - nebýt líný a nejíst odpad. Pořád to však je dokument, u něhož jsem měl chvílemi ten extrémně idealistický, ale celkově příjemný pocit, že dokáže změnit svět a že by jej měl každý vidět. 70% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)
  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama