Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé informace i poodhalení fungování nejen potravinového průmyslu v USA. "Vetší, Tlustší, Rychlejší a Levnější" aneb "Jste to, co jíte" takový je dopad Fast-Foodů na kvalitu potravin po celém světě a jsem rád, že jsem měl v "Mekáči" pouze "Ice Cream". Food, Inc. se snaží divákovi představit způsob, zacházení i celkové fungování dnešního potravinářského průmyslu od semínka po supermarket, kde patří téměř každá věc obrovským nadnárodním korporacím, kterým se jen těžko dokáže někdo vzepřít. 80 % ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný dokument s množstvom nových šokujúcich informácií. Je veľmi pozitívne, že v posledných rokoch sa zvýšila produkcia takýchto filmov, nech si stále viac a viac ľudí konečne otvorí oči. Ešte nikdy nebola "civilizácia" na tom tak zle vo vzťahu k zvieratám a prírode, ako je tomu dnes. Stále strmo klesáme. Ľudia vedú vojnu proti prírode, genocídu zvierat. Každý deň je pre mäso zabitých 159 miliónov suchozemských zvierat. Tento dokument rozhodne neplače na nesprávnom hrobe, trafil presne do čierneho - nenásilne a prirodzene sa snaží zaujímavými faktami ukázať divákom, ktorým nie je ľahostajné utrpenie živých bytostí, že je jeden účinný spôsob, ako ich zachrániť... NEŽRAŤ ICH! ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

O třídu kvalitnější a zajímavější než tématem podobné Na jídle záleží. Nejsou zde pouze mluvící hlavy chrlící tuny fakt, ale opravdu se zde něco i děje a autoři názornou a lehce investigativní formou prezentují svůj záměr. Takovéto dokumenty slouží spíše k zamyšlení a utřídení vlastních priorit nakolik jsem ochoten se trošku více zajímat a nekupovat si podřadné potraviny. Nakolik chci být aktivním členem společnosti a ne pouze tupým konzumentem, který je vlastně základem toho všeho, protože kde je poptávka, tam je i nabídka. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se na jedné planetce sejde nadměrné množství jakéhosi humanoidního druhu, který si velmi oblíbil pohodlnost, masožravost, moc a barevné papírky, kterými se vše platí. Sajrajtům z fástfoodu se vyhýbám, ale masožravec jsem taky a taky radši už naporcovaný než vidět jatka, co se bude nabízet v nákupákách je stále jen o nás, tak myslete lidi, co žerete. 80% ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokument o masové výrobě potravin. Jaké důsledky moderní potraviny přináší a proč jsou nezdravé potraviny levnější než bio? Protože nezdravé se produkují v tak masovém měřítku, že i stát podporuje jejich prodej pod cenou. Další kategorie je maso u kterého vidíte, čím zvířata krmíme a jak žijí v koncentrácích ve vlastních hovnech (ne výkalech)! Sice je dokument trochu uhlazený, ale ukazuje některá fakta, které nemůžeme tolerovat. Jenže kdo z nás se chytí za nos a přestane jíst jídlo ze supermarketu? Já maso už skoro nejím a po tomhle dokumentu ho jíst už vůbec nebudu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama