Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Už len to, že jednotlivé firmy odmietli podať akúkoľvek informáciu o ich výrobe, o tom ako to tam vlastne celé prebieha, nasvedčuje, že niečo nebude v poriadku a niekto nechce, aby sa informácie dostali na povrch, preto si tento dokument vytvoril vlastnú cestu, aby odhalil pravdu a musím povedať, že ak je to naozaj tak ako to tu bolo popísané, tak mi je na grc...PS:"Fuck off mäso, radšej budem bylinožravec :)" ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vyzbrojena znechucenými ohlasy a výkřiky typu - už nikdy fast food - jsem se připravila na skutečnou nechutnost a možnou změnu postojů, ale tohle mě prostě nepřesvědčilo (mám moc ráda kfc). Na druhou stranu, víc mě to podpořilo v tom být víc "organic." Ale jinak, lobby je lobby a to je všude a to, že bysme měli přemýšlet o tom, co jíme, asi víme. Jo, vidět tak, z čeho u nás dělají párky, to by asi bylo jiné kafe... ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo přitažený za koule, ale je to tím, že se to týká hlavně USA. Tady si nedokážu představit, že by ministerstvo nemělo páky na zavření nějakého provozu anebo aby mi někdo zakazoval skladovat semena na příští rok. Amerika je země dementů a tenhle dokument to dokazuje. Třeba mexická rodina co volí mezi lékama pro taťku a zdravou stravou. Wtf? Co třeba najít si jinou práci? Vrcholem byla bojovnice za zákon vyšší kontroly kvality masa, které umřel syn poté, co jej nacpávala ve fast foodu. Fakt nechápu. To dítě sotva mluvilo a ona jej vzala, aby dobrovolně žral ty sračky, když je ještě tělo ve vývinu??? Vrcholem byly levičácký kecy, že za zničenou planetu může jen podnikání a zpodobnění Wall Martu jak začal prodávat organic potraviny. ()

mysak.pitlik 

všechny recenze uživatele

Velmi americké. Určitě je potravinářský průmysl, obzvlášť masný, v současné době dost chorý. Ale dávat dvouletému dítěti k jídlu hamburgery mi přijde neméně šílené. A pak ta rodinka, která sice ví, že fast food jim ubližuje, ale nemůžou ho přestat jíst, jelikož zelenina je moc drahá. Radši si zaplatí léky na nemoci, které jim tato strava způsobuje. Opravdu jsou ti Američani tak hloupí? ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

S tímto dokumentem mám problém, že mnoho věcí, které představuje jako špatné, za špatné nepovažuju. Doba se změnila, lidí je moc, většina musí pracovat v průmyslu a službách, a tradiční zemědělství by nás všechny neuživilo. Biopotraviny nechť jsou alternativou pro ty, kdo jsou ochotni si připlatit za kvalitu. Všechny ty velkovýkrmny a hormonálně a geneticky naboostované plodiny a zvířata, proti kterým autoři tak brojí, jsou když ne nezbytné, tak určitě potřebné. Je sice smutné, že to v těch závodech vypadá jak v koncentráku, ale není to zabíjení pro nic za nic, lidé jíst musí (opravdu smutné je zabíjení zvířat pro zábavu). Já jako spotřebitel chci mít široký výběr potravin v obchodě a je na mé vlastní odpovědnosti, zda budu jíst zdravé či nezdravé věci.______ Dokumentu navíc po hodině dojde dech, středometrážní formát by byl vhodnější, ale taková kategorie na Oscarech není, že... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama