Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (472)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V té době aby člověk pohledal dokonalý akční film a ještě k tomu obstojné sci-fi. Například u filmu Cyborg se to třeba nepovedlo a ani tomu nepomohla účast Van Damma. Proto byl Univerzální voják takový závan svěžího větru nového desetiletí. Škoda, že to šlo potom s celou sérií do zadku, ale pro ten daný okamžik v kině a neskrývaný hněv mezi Van Dammem a Lungrenem to prostě stálo za to. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi úplně lhostejné, že jde o jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů 90. let, na kterém spousta filmových fanoušků vyrůstala a který patří do základní znalostní výbavy příznivce akčních filmů. V praxi totiž jde o pravděpodobně nejhorší film Rolanda Emmericha, což je svým způsobem kategorie sama o sobě, o velmi tupě natočené béčko, které to, co v něm funguje, bezostyšně vykrádá z jiných kvalitativně nepoměrně lepších filmů. Filmu vévodí dva tragédi, které nazvat herci je urážkou celé profese. Celý snímek je snůškou těch nejprofláknutějších žánrových schémat a těch nejpodbízivějších scén, které lze v daném žánru vymyslet. Kdybych měl dát jedinou hvězdičku, musel bych v sobě najít tolik nadhledu, že by bylo nutné ho podpořit použitím řady nezákonných povzbuzujících prostředků a především bych pak musel překopat hodnocení pěkných pár stovek filmů, které jsem sepsnul přes jejich nepoměrně vyšší kvalitu proti této příšernosti. 10 % celkového dojmu je jen za to, že pokračování byla, ač je to s podivem, ještě mnohem horší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nic moc furt lepsi nez druhy dil. Emmerichova zajímavá režie díky, které se dá na tento film dívat a díky které si neuvědomujete, že koukáte na dva naprosto béčkové herce. Příběh je jednoduchý a založený na (možná) vymyšlených pokusech na přeprogramování vojáků z vietnamu pro trochu jiný druh operací. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně nabitý!!! Damme vs. Lundgren nepřátelé už od Vietnamu se vrací aby spolu dokončily nevyřízený účty. Lundgren v tomhle filmu naprostej šílenec který říka jednu drsnou hlášku za druhou s Van Dammem si nakopávaj prdel celej film pršej náboje a všechno vybuchuje! Ve stylu osmdesátých let! Trochu připomína Terminátora no prostě užasnej akční nářez! ,,Řekni sbohem ty hajzle!"-,,Sbohem hajzle!" ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že při hodnocení jsem zabředl v dávné minulosti. Tehdy v kině to prostě byla ta pravá akční jízda. Na jedně straně švédský sběratel ušních boltců, na straně druhé mrňavý svalovec z Belgie, který dělá roznožky na počkání. Jistě, ve srovnání se Zastav a nepřežiješ! to pomalejší je. Leč pokud někdo zrovna nevypouští duši, či neletí cosi hřmotně do vzduchu, dočkáme se i chvilky romantiky či roztomilého prkenného humoru hlavního hrdiny. Například sledovaním jeho apetitu hrozí, že člověk začne nekontrolovatelně slintat, což, jak uznáte, je v takovém kině krajně nepříjemné...tedy v kině začátku 90.let - bez nafouklé kukuřice a coly. Některé mordy jsou natolik kruťácké, že naši němečtí sousedi je raději z filmu vystříhali. Ještě že u nás tenhle druh cenzury nepěstujeme... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • V původní verzi byla linka s teroristy na přehradě falešná. V této verzi nemělo jít o teroristy, ale o najaté žoldáky, které následně univerzální vojáci zabijí, spolu se všemi svědky. Vše mělo sloužit k ospravedlnění programu Univerzální voják. Ve výsledném filmu nakonec byla ponechána verze s teroristy. (DEXTER099)
  • V Severní Americe film utržil 36,2 milionu amerických dolarů, celosvětově to pak bylo 95 milionů. (NIRO)
  • Mladý vietnamský pár, který spatří Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) při akci na Hooverově přehradě, je stejný pár (hraný stejnými herci) jako ten na začátku filmu, odehrávajícím se ve Vietnamu. (ČSFD)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama