Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 076)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No kdyz pominu fakt, ze Tony zase toci o vlaku a ze zapletka, ve ktery nejsou zadny zaporaci, je super dementni a plna klise a jde tu pouze o hyperhovado, necekane hrany Supleem, ktery vystoupi z jedouciho vlaku, musi se Scottovi nechat, ze z toho vytriskal maximum. Devadesatiminutova jizda, kde neni cas na zbytecny kecy a dvojka chlapku honici a snazici se zastavit vlak. Sem tam nejaka ta zpomalovacka nebo vybuch, jinak by to ani nebyl Tony, ale jinak naprosto prehledne natocena zalezitost, navic spousta zaberu udelana jako reportaz televize, coz je fajn ozvlastneni. Dvojka Denzel a Pine je taky fajn, takze z toho vychazi napinava zalezitost za 4*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nestaví, nestaví, vůbec nikde nestaví, kdo se mu postaví, toho zajede... ♫ V paměti sice neutkví, ale po dobu celé stopáže napne tohle Scottovo "hraní si s vláčky" přímo ukázkově. A že se toho dociluje především díky použití 1000 a 1 filmového klišé? Nevadí, stejně není díky tempu vůbec žádný prostor si to uvědomit dříve než při náběhu závěrečných titulků. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som podla traileru iba na napinavy priemerny akcak, pricom som si hovoril, ze 100 minut je prilis malo na takyto film. Asi pri poslednych dvadsiatich minutach som bol stastny, ze ten film mal tak kratku minutaz, pretoze neviem, ci by som vydrzal divat sa na nervydrasajuce, dychvyrazajuce zabery pri pokuse zastavit nezastavitelny vlak s toxickym odpadom este dlhsie, ako mala minutaz filmu v nemeckych kinach. Mozno budete niektori z vas z filmu sklamani, mozno si budu chciet fajciari v kine za kazdu cenu zapalit cigaretu, ale to nebude mozne, ini si budu zase hryzt od nervov nechty, neviem, mozno prehanam, ale aj ja som mal spotene ruky, pretoze som hrdinom drzal palce a necakal som taky zaver. Reziser Tony Scott je zrucny majster akcnych filmov a z tych poslednych, ktore natocil je tento zatial u mna na jednom z najvyssich miest a Denzel Washington je ako vzdy sympatak. Od NEBEZPECNEJ RYCHLOSTI (1994) je to jeden z najlepsich akcnych filmov, avsak tento sa zaklada na skutocnej udalosti a preto je o to zaujimavejsi. Mozno reziser pridal par akcnych scen navyse, aby to malo smrnc a napätie, ale tomu sa ja nebranim, skor naopak... 17.11.2010 ________ Denzel Washington - (Frank) +++ Chris Pine - (Will) +++ Rosario Dawson - (Connie) +++ Ethan Suplee - (Dewey) +++ Kevin Dunn - (Galvin) +++ Kevin Corrigan - (Inspektor Werner) +++ Jeff Wincott - (Jesse Colson) +++ Produkcia: Mimi Rogers, Tony Scott +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ (Videl v kine 16.11.2010) +++ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dynamika scen a de facto celej druhej polovice filmu vyrazne prehlusila vo mne ak nie logicke nedostatky, tak minimalne otazniky nad konanim urcitej dvojky postav v zaciatocnej fazi narastania katastrofy. Ovsem merna jednotka "adrenalin/m2" robi tento film jednym z najsilnejsich aspirantov na trofej za rok 2010. 7/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Mark Bomback | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Tony Scott, Ridley Scott, Julie Yorn, Mimi Rogers, Eric McLeod, Alex Young | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Telecinco Cinema, Scott Free Productions, Prospect Park, Millbrook Farm Productions | Rozpočet: 95 miliónov $ | Tržby: 167,663,383 $ | Človek by si myslel, že v dobe neobmedzených technickým možností môže film s tematikou "obyčajných" vlakov skončiť maximálne ako prepadák. V prípade Nezastaviteľného je tomu inak - od desiatej do poslednej minúty je napínavým filmom so stúpajúcou tendenciou. Z daných možností určite vrcholné ťaženie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • O skutečnou lokomotivu č. 8888 projevilo po nehodě zájem několik železničních muzeí. Společnost CSX je však odmítla a lokomotiva byla později modernizována na verzi SD40-3 a opatřena novým číslem 4389. (Foxhound#1)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 81,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 167,8 mil. (NIRO)
  • Celou dobu se mluví o vlaku č. 777, ale v čase 1:04:33 jede po koleji vlak s číslem 767. (ČSFD)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama