Reklama

Reklama

VOD (1)

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Kurva, ty autorský práva na Me(n)tallicu musely být mastný jako prase. Však hoši z kapely jsou nepřiznaní žiďáci. HESHER je hodně rezignovaný a smutný malý "indie look like" filmeček, jenž měl na víc, než předvedl. Ale lecckoho možná i rozbrečí... Pointa je jasná hned z úvodu a celý film stojí a padá s kadencí více či méně přitažených scén s Josephem Gordonem-Levittem, který předvedl rozhodně přesvědčivější výkon než v 50/50. Celkově vzato mě ta vyzařující chcíplost snímku opravdu neuchvátila. ()

Hydra Foy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade som si na rozhodnutie ohľadom hodnotenia musela nechať pár dní, keďže som bola dlho na vážkach medzi radosťou, akú mi tento film priniesol a objektívnou kritikou, ktorú by som mu mala venovať. Napokon som sa priklonila k druhej možnosti, ale nič to nemení na fakte, že to takmer boli tie štyri hviezdy... Civilný film o strate a o vyrovnávaní sa s ňou, ktorý si vystačí prakticky so siedmymi postavami. Škoda, že zvyšných 6 značne zaniká popri titulnom (anti)hrdinovi, čo vo výsledku znamená, že ak si Heshera nezamilujete v priebehu prvej polhodiny, samotný film vás zo skepsy už pravdepodobne nevytrhne. Uznávam, že je to možno ťažké, ale Joseph Gordon-Levitt je aj s tými dlhými vlasmi vynikajúci a v úlohe metalového anarchistu tak presvedčivý a zábavný, že ak nič iné, mohli by ste mať po filme celkom príjemný, nadnesený pocit ako ja :) ()

Reklama

Domec 

všechny recenze uživatele

Takze, prvni hodina je umorna a tahne se nejvic, ale strasne. Kluk je nesympatyckej, Hesher je dementni a divak nevi proc se tak chova a jeste je dost nepravdepodobny, ze bych si ho jen tak nechala doma a Natalie se tam objevi asi na 5 minut. Kdo z vas statecnych prekona tuhle pekelnou hodinku, muze se tesit na 40 minut mensiho pekla. Hesher uz je tam prijemnejsi, tak nejak si vybuduje vztah s babcou, snazi se pomoct tomu divnymu klukovi a uz nepodpaluje veci kolem sebe. Jediny dve sceny me tam potesily, pohreb a Hesher was here. Takze co na to rict, pokud vas bavej tragicky nudny pribehy, tak je film pro vas. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak tohle beru za strašný podraz. Režisér má k dispozici velmi slušný nápad a dvě současné herecké naděje a takhle to promrhá? Tam se mohlo dít tolik bizár předměstských věciček, až by z toho každý hipster slintal, ale potenciál byl zcela vyplýtván na nehomogenní absurdně destruktivní scény. Děj se točí v kruhu, hraje si to pořád na drámo, ale silných scén je ve filmu klatě málo, respektive takřka žádná, možná snad jedna, když se Hesher rozhodne uklidit rozmlácené talíře z podlahy. Opravdu mi vadí, že je postava T.J. tak hloupá, protože v takovém případě je mi jako divákovi vcelku ukradeno, co s ním bude, a nemám moc motivaci mu nějak fandit, zvlášť, když se ani o moc nesnaží. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Sociální drama o klukovi jménem T. J., kterému umřela máma, a kterého stíhá jedna rána osudu za druhou. Jednoho dne mu do života vstoupí vágus zvaný Hesher a... nestane se vůbec nic. Tedy kromě toho, že se tento ryzí gentleman usídlí u T. J. v baráku, kde sežere na co přijde, zapálí si s Týdžejovou babičkou jointa a rozbije hubu jeho otci. Nakonec se však všichni usmíří a vyrazí si s babičkou na procházku. Sice nevím, co chtěl básník říci onou postavou sociopata (deus ex machina?), ale jinak se na to celkem příjemně koukalo. Jde v podstatě o jeden z těch "malých" filmů typu Co žere Gilberta Grapea. Jinak k filmu mě přivedl, celkem nezvykle, plakát, který mě zaujal svým Metallica fontem. Soundtrack: Metallica - The Shortest Straw, (Anesthesia) Pulling Teeth, Battery, Fight Fire with Fire, Motorbreath; Motörhead - Rock Out ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • Použitý font písma názvu na plakátu odkazuje na font, který používá skupina Metallica. (Kroup4)
  • Do soundtracku byly zařazeny i písničky legendární americké metalové skupiny Metallica. Ta povolila použití svých skladeb proto, že jim postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně připomínala jejich zesnulého basáka Cliffa Burtona. (Dave63)
  • Hesher (Joseph Gordon-Levitt) hraje v garáži basové solo "(Anesthesia) Pulling Teeth" od skupiny Metallica, což je odkaz na Cliffa Burtona, jímž se postava Heshera (Joseph Gordon-Levitt) silně inspirovala. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama