Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi umělé a sentimentální, přesto v některých chvílích docela sympaticky se tvářící snímek, jehož hlavní představitelé patřili ve své době k naprosté špičce v daném žánru. Samotář v Seattlu využívá na plno sílu nočního města (závěr) a roztomilou potrhlost Meg Ryan, která se pro takovéto role narodila a ještě několikrát si je s chutí zopakovala. Průměrné řemeslo devadesátých let, které je v dané kategorii stále o třídu lepší než věci které se točí dnes na stejném konceptu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

...a ruku v ruce spolu žili šťastně až do smrti. Ano, asi tak nějak má vypadat romantika, pro někoho možná. Bohužel, já ji viděl až na samotném konci. Je mi to líto, protože hodnocení tady kolem je více než dobré, ale já si dovolím nesouhlasit. To je taky výhoda csfd:-) Děj je hodně plitký, a až na pár světýlek ve tmě, i nudný. Jednou jsem se zasmál, to je asi vše, co k tomu můžu říct, ikdyž mě asi mnozí ukamenují... :-) Zajímavosti: Mnozí si myslí, že zavolat do rádia, byl chlapcův nápad. Omyl, navedl jej Sam(T. Hanks). / Možná si myslíte, že Mag Ryan na E.State Building pustili. Taktéž omyl, dostala se tam až druhý den ráno. :-) 40% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pruzracne cisty romanticky prumer. Sympaticnost Toma Hankse a Meg Ryan se sice neda poprit, ale chemie ktera jim skvele fungovala napr. v Lasce pres internet (pod taktovkou stejne reziserky) zde vysumi do prazdna, protoze spolu stravi v celem filmu cca 2 minuty z cele stopaze. Oldschool romanticky film "An Affair To Remember" s Cary Grantem, na ktery se zde non-stop odkazuje, je idealnim porovnavacim prikladem toho, jak neco podobneho muze fungovat (narozdil od tohohle). Nora Ephron zde nekolikrat tento film pouzila s kazanim, ze jde o film vyhradne pro zeny, stejne jako jeji kousek, to je ale jen pomerne lacina vymluva a hodne spatna strategie. Neni to tim, ze zenam se to libi a muzum ne, je to o tom, ze ten film se jednoduse nezmuze na vic, nez suchy prumer. 5/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Taková příprava na Lásku přes internet. Ryanové to s dlouhými vlasy nesluší tak, jako s krátkými a navíc jako starší je krásnější :) Příběh se sice dá unést, ale všechno na mě působilo odtažitě a studeně (a to mám romantiku rád). Ne, tenhle film si mě nezískal. Vše zavání průměrností a odfláknutím. Jen načrtnuté, nevyvíjející se charaktery chovajíc se předvídavěji než Zákopčaníkův pozdrav na rozloučenou. Kdyby měl film alespoň pár zábavných scén.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 10. příčku. (TheDude)
  • Scéna, ve které Hanks a Victor Garber brečí u filmu "The Dirty Dozen" byla kompletně improvizovaná. (don corleone)
  • Původně měl film režírovat Garry Marshall. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama