Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy Otis (Jeff Bridges) telefonuje z pustiny s Jean (Maggie Gyllenhaal), syn sleduje v televizi film Cesta do pravěku (1955). (sator)
  • Bad (Jeff Bridges) hraje se svým vnukem při prvním setkání tzv. papírový fotbal. Jedná se o populární stolní zábavu americké mládeže. (Coldrex)
  • Režisér Scott Cooper si „vystřelil” z Jeffa Bridgese. Přesvědčoval ho, že Bad Blake byl skutečným hudebníkem. (Coldrex)
  • Film je věnován skladateli a herci Stephenu Brutonovi. Ten je autorem několika písní, které Bad Blake (Jeff Bridges) zpívá. Stephen se premiéry bohužel nedožil, zemřel v 61 letech na rakovinu hrtanu. (Coldrex)
  • Oblíbené pití Jeffa Bridgese (Bad Blake), whisky McClure´s, je fiktivní značka. (Karlos80)
  • Oscar 2009: herec v hlavní roli (Jeff Bridges), píseň. Nominace: herečka ve vedlejší roli (Maggie Gyllenhaal). (zdeny99)
  • Ryan Bingham, který hraje Tonyho (muzikant, se kterým mluví Bad (Jeff Bridges) na bowlingu) je doopravdy vycházející country-rocková hvězda. Bingham náhrál titulní píseň "The Weary Kind" a odnesl si za ni Zlatý glóbus pro nejlepší původní píseň. (CliffLee)
  • Režisér S. Cooper poprosil zpěváka Tobyho Keitha o možnost natočení koncertní scény na jeho vystoupení v Journal Pavilion v Albuquerque. Štáb na to měl pouhých 10 minut. Museli nasnímat Jeffa Bridgese a Colina Farrealla na pět kamer při vystoupení před dvanáctitisícovým davem. Tento riskantní tah režisérovi vyšel a diváci byli z hvězd nadšeni. Zejména Farrellův příchod na jeviště vyvolal doslova šílenství. Keithovi je za to děkováno v závěrečných titulcích. (Coldrex)
  • Jeff Bridges byl vždy muzikální typ - v roce 2000 vydal album "Be Here Soon". (CliffLee)
  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)
  • Jeff Bridges vytvořil svoji postavu podle Stephena Burtona, který je hudebním producentem filmu, Krise Kristoffersona a Johna Goodwina. (CliffLee)
  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)
  • V lete 2011 prišiel na trh už druhý hudobný album Jeffa Bridgesa. Jeho súčasťou je aj duet s Roseanne, dcérou Johnyho Casha, či coververzie hitov Toma Waitsa a Bo Ramseyho. Nahrávku a film Crazy Heart produkoval T - Bone Burnett, ktorý sa po 40-ročnej kariére môže pýšiť 12 cenami Grammy. (RatBoj)
  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama