Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„Sometimes the most important fights are the ones you avoid.” Na původního Karate Kida jsem ještě moc malý kluk, ale moc dobře si dokáži po tomto „kung-fu” remaku představit, jak se většina náctiletých musela při prvním shlédnutí v té době cítit. Druhá část, kdy se romantika mezi dvojící puberťáků, choreograficky excelující souboje a emocemi po okraj naplněné drama rozjede naplno, je totiž naprosto nehoráznej hukot. Námitky ohledně věku dětských herců beru zpět, protože takhle příjemně strávené dvě hodiny u PG snímku jsem už dlouho nezažil. Po tomhle může Will Smith s klidem v duši odejít do důchodu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný rodinný film, ktorý je remakom známej klasiky. Má iba priemerný príbeh o chlapcovi, ktorý sa nedobrovoľne presťahuje do Číny, kde ho rovesníci šikanujú a ujme sa ho údržbár, majster bojových umení, ktorý mu chce pomôcť a pripraviť na súťaž. Spracovanie sa pomerne vydarilo, tento priemerný príbeh aj napriek nadmernej dĺžke dokáže celkom zaujať a ani na okamih ma nezačal nudiť. Samotné súboje v rámci možností nie sú najhoršie, niektoré prvky sú aj zaujímavé, ale zase viaceré sú až moc nereálne, čo kazí celkom uveriteľný zvyšok filmu. A zaujali ma tréningové metódy, na ne sa dobre pozerá. Herecké obsadenie nie je najhoršie, ale o spokojnosti hovoriť nemôžem. Vedľajšie a záporné postavy sú bez problémov, ale hlavné duo sklamalo. Jackieho Chana je pre takéto úlohy škoda, už by sa mal venovať iba čínskej produkcii a k Smithovi som si zase za celý čas nedokázal získať sympatie, skôr som fandil jeho protivníkom a to je teda v tomto žánri veľký problém. Réžia a technická stránka sú dosť slušné, tu nemám čo vytknúť. Ale za najväčší klad celého filmu považujem rozhodne prostredie filmu, krásy Číny je skutočne radosť pozerať a práve spoločný výlet hlavného dua je vrcholom filmu. Dostal som približne to, čo som aj čakal, ako jednorazová oddychovka môže byť, ale nič viac a nemám rád, ked´ sa Jackie Chan znižuje k takýmto úlohám. A tiež si myslím, že originál je na vyššej úrovni. 54% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie ako hrom! Z dvoch dôvodov. Prvý je, že sa jedná o remake a tie z troch štvrtín dopadnú vždy o stupeň horšie ako ich predlohy, druhý je, že tento remake si vzal do parády tuctový rutinér Harald Zwart, ktorého predchádzajúci pokus o remake dopadol katastrofálne. Preto som naozaj rád, že film sa vydaril tak, ako sa vydaril. Jackiemu vždy fandím a na staré kolená chytil druhý dych, hrá s chuťou a je radosť sa naňho pozerať, a to nielen zo stránky predvádzanej akcie. Jaden Smith hravo zvláda všetko, čo sa od jeho role očakávalo, uveril som mu herectvo aj súboje. Tých bolo síce pomenej, ale na druhej strane bol film vyplnený množstvom iných pekných scén, ktoré to celé dotvárali tak, aby divák nemal pocit, že to bolo všetko zbúchané narýchlo a bez rozmyslu. Samozrejme predvídavosť tu bola, jednoduchosť celej dejovej línie by sa dala zhrnúť do dvoch viet, ale kašlať na to, keď sa mi to páčilo a bolo to natočené pre radosť. Čo sa týka atmosféry a celkového dojmu z filmu, je pekne vydieť stret západu a východu, nielen v tom, o čo sa snažila celá filozofia a hlavné myšlienky filmu, ale aj v štýle natočenia filmu ako celku. 80%. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Jackie jak ho neznáte v barevném pohádkovém příběhu, tichém a klidném jako stojatá voda. Přestože si Jackie s malýma drzýma parchantama poradit dokáže, z téměř neakčních stočtyřiceti minut cílovka pravděpodobně nadšená nebude. U mě ale poctivých 3,5* a v závěru filmu, kdy si kníratý údržbář odvádí dredatého Kolju, můj nepřítomně dementní úsměv rozhodl o palci nahoru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musi se uznat, ze to Zwartovi slape, coz je hodne prekvapivy, kdyz ma film silenejch 130 minut a trenovat se zacne az po hodine zbytecnyho deje. Navic krome toho treninku a finale tady zadny poradny souboje nejsou. Druhej problem je v Jackiem, jasne, zestarnul, takze kdyz predvede nejaky udery, je videt, ze ho to lehce unavuje, na druhou stranu, neni starej tak, aby delal dedecka kungfacka, takle spis vypada jak vandrak, kterej oblejza okolo skoly a sleduje maly kluky. No a nejvetsi problem je samozrejme Smith, jeho postava je totiz rozmazlenej americkej fakan, kterej si mysli, jak je desne cool a nad veci a Smith to bud tak dobre hraje, nebo takovej proste je, ze mi celou dobu lez silene na nervy. Navic kolikrat ty jeho komba nejsou moc uveritelny a hrat taky moc neumi, spokoji se s nakejma trema vyrazama. Ale tak zase je mu 12, tak ho nemuzu hodnotit jako dospelyho herce. Takze celkove sice docela svizne odsejpajici a prakticky nenudici, na druhou stranu nevhodny obsazeni, minimum bitek a zbytecna delka, takze ty 3* jsou tak akorat. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby činily 176,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,1 mil. (NIRO)
  • Rozhodnutí přesunout celé natáčení do Číny nebylo snadné. Protože byla celá řada z požadovaných lokací nepřístupná nebo problematicky dostupná, obrátili se producenti s žádostí o pomoc se zajišťováním natáčecích lokací na společnost China Film Group, nejstarší a nejvlivnější státní firmu v Číně, která se natáčením filmů zabývá. „Jeden záběr nás stál měsíce plánování,“ objasnil režisér Zwart. „Například jsme byli prvním filmem, kterému se podařilo získat svolení k natáčení za bránou Tiananmen a v Zakázaném městě od chvíle, kdy tu před více než dvaceti lety natáčel Bertolucci snímek Poslední císař (1987).“ (darek kartac)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama