Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

tron 

všechny recenze uživatele

„Má to aj odborný výraz. Máš o koliesko viac.“ Ja, moje druhé ja a Irena som prvý raz videl v roku... v roku... no proste strašne dávno. Vtedy som mu dal (s miernym, ale neskrývaným opovrhnutím) 2*. Keď som si ho ale opäť pozrel v roku 2022, musel som zvýšiť na 3*. Zo začiatku som sa fakt dobre bavil. Prestal som sa na niečo hrať a užívam si už aj buransko-záchodové komédie a v tomto smere je film vcelku vydarený. Drastická hláška („Dúfam, že sa spoznáme lepšie. Prehĺtaš?“) strieda ostrý dialóg, scéna scénu (umlátenie šoférom limuzíny). Myslel som si, že to dosiahne na štvrtú hviezdu. Najviac sa mi páčil brutálny retrospektívny úvod a následne moment, v ktorom sa to v hrdinovi konečne zlomilo a začal sa mstiť ľudským (i zvieracím) obyvateľom mesta. V polovici ale začala nepochopiteľne víťaziť rozvláčnosť. Neviem, či sa tvorcovia naozaj vážne pokúsili analyzovať duševne chorého človeka, alebo aj to bol z ich strany vtip, tak či onak nevyšla ani jedna z možností a je to proste nuda. I v druhej polovici sa síce našťastie nájde pár extra kurióznych WTF okamihov (albín) a zážitkov (Renée Zellweger jemne kopúca do kravy, ktorá odmieta zomrieť) a oceňujem, že bratia Farrellyovci nepoznajú hranice (čo je pri komédii skoro vždy fajn). Ale už to proste nie je ono. Na najlepšie farrellyovské komédie sa to nechytá (Niečo na tej Mary je, Blbý a blbší). Ani zvyšok ľudstva nebol nejak extra nadšený a film síce na celom svete zarobil 149 miliónov, čo pri rozpočte 51 nebolo až také zlé, ale proste od Carreyho sa v tom období čakali iné, oveľa, oveľa lepšie výsledky. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda, neviem ako ostatní, ale ja som túto komédiu (teda až na dabing) prijal celkom dobre. V scéne, keď sa v supermarkete po prvýkrát prebudí Hank Jim Carrey dokazuje, že čo sa týka grimás a ksichtov je number one a do vrecka strčí aj Mr. Beana, štíhla mladá Bridget Jones je na zahryznutie a tí traja černošskí synovia sú perfektní. Pár naozaj podarených scénok vyvažuje zopár menej podarených ale celkovo aj keď sa nejedná o nič extra nie je to nejaká stupídna komédia, tie ja poznám a je ich naozaj dosť ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ani schizofreniky hrát nemusí, on jím sám je. Jak jinak si vysvětlit jeho bezchybné proměny ve filmech Maska, Lhář, lhář nebo tady. Samotná idea schizofrenického Carreyho a ještě k tomu policisty by vydala na deset nejrůznějších komedií a všechny by byly koukatelné, tady je však Carreyho komický um využit jen na půl a to prosím až ve třetí třetině. Do té doby sledujeme klasickou televizní komedii, které občas běží ráno ve všední dny na Nově. Renée v další špatně vybrané roli výsledku moc nepomáhá a Chris Cooper má málo prostoru, aby dokázal alespoň něco zachránit. To se však podařilo trojici černých synků, kteří zdědili neuvěřitelný intelekt po svých rodičích - ředitelích Mensy. Jejich hádka nad neutrony, protony a elektrony je tím nejvtipnějším na celém filmu, a když máte v tomto případě ke všemu v hlavní roli Jima Carreyho, tak je něco špatně. Průměr, víc se Jimovi z Ireny vytřískat nepodařilo. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

bratri farrellyovci musia byť dobrý idioti keď tak skvelý nápad, akým rozdvojený carrey určite je, pochovali nechutne trapnými gagmi, ktoré väčšinou vôbec nie sú ani vtipné a navyše humoru je tu zúfale málo. jediné čo tento nepodarok zachraňuje je na oko sympatická renée a carreyho traja synovia, ale to je asi tak všetko. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Bratři Farellyové těžce minuli cíl... už zase. Atraktivní obsazení jednoduše nazamaskuje bezduchost scénáře a jeho vyčpělost. Jim Carrey osciluje mezi chudákem a nejzákeřnějším darebákem, ale v obou polohách přehrává, k tomu připočtěte přehnané a přepísklé vtipy . Nebýt těch tří cvalíků nezachrání tuhle taškařici ani spása boží. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • Jim Carrey (Charlie) zaimprovizoval scénu, v níž jej mají jeho synové políbit. (HellFire)
  • "Irene" se z řečtiny překládá jako "klid". Irena (Renée Zellweger) se ve filmu neustále snaží uklidnit obě osobnosti – Charlieho i Hanka (Jim Carrey). (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama