Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Baileygates dělá už 17 let u policie. Je to dobrácký, tvrdě pracující chlapík vždy ochotný pomoci a také milující otec tří synů. Bohužel trpí poruchou rozdvojené osobnosti. Když přeruší léčbu, Hank jeho druhé já udeří. Je agresivní, pije jako duha a rád se pere. Charlie a Hank zkrátka nemají vůbec nic společného, kromě jedné maličkosti oba se zakoukali do Ireny Waters, půvabné ženy na útěku. Teď spolu budou muset Charlie a Hank svést boj o její přízeň. A jak tohle dopadne? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (604)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mary byla pravděpodobně vrcholem tvorby bratrů Farrellyových. Tohle mělo sice slibný námět i obsazení, ale na komedii mi to přijde málo vtipné. Carreyho grimasy občas vypadají spíš pitomě než vtipně a film skoro nic jiného nenabízí. Nejlepší je ovšem trojice Carreyho „synů“, která byla zábavná prakticky pokaždé, když se ve filmu vyskytla. Což nebylo zrovna často, ale na druhou hvězdičku to stačilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších vánočních dárků, jaký jsem kdy dostal (tenkrát ještě na VHS-ce) a pustit tuto perlu celé rodině pěkně o božíhodovém dopoledni je zážitek vskutku nezapomenutelný a to především ve scénách s Carreyho vypečenýma synkama :) Možná i proto je pro mě tahle Jimova komedie tolik nezapomenutelná (podobně jako v případě Masky, kterou jsem na kazetě dostal pro změnu k narozeninám a byl to v dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů- halt velký Jimův fanoušek :) a kdykoliv jí vidím, vytanou my namysli ty skvělé vzpomínky na Vánoce :) Jinak je to vyloženě pohodová komedie, s pár ostřejšími výrazy, odehrávající se v krásné přírodě, navíc road-movie já můžu ve (skoro) jakékoliv podobě. Vymazlený soundtrack je už jen onou třešničkou na vskutku chutném dortu :) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po megaúspěchu MARY se od IRENY očekávalo hodně, tím spíš, že na ní Farellyovci po geniálním BLBÉM A BLBĚJŠÍM spojili opět síly s Jimem Carreym. Jenže i když se tu jak Jim se svou obličejovou ekvilibristikou tak Farellyovi s fekálnostmi a sprosťárnami fest vyřádili a každopádně vznikla nadprůměrná komedie, výsledek má trpkou pachuť. Nemůžu si pomoct, ale výborná zápletka mi přijde nevytěžená, řada gagů trapná, Renée Zellweger se mi tu vůbec nelíbila a místy je to nepříjemně farellyovsky melancholické. Taky by určitě neuškodila střízlivější stopáž. Ale VagiClean, vulgární černí géniové nebo "živej nanuk" byli perfektní. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Morbídne, extrémne, nápadité a úchylné, no Carrey sa na to hodí, občas ma to dokonca aj pobavilo, ale bolo toho veľa, po hodine to bola nuda. Aj z prehnaného dobráka sa dá urobiť komediálny film na ostro. Osobne to však nemusím, je to ten štýl Blbý a blbší, či Ace Venturu, často rozpačité v tom preháňaní. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO COMEDY - Humor, zde nastolený, je místy zvrhlý, nechutný, povrchní a nevkusný. Každopádně nemohu jinak, než dát kladné hodnocení a 4 hvězdičky, byť je to hrozná magořina :-) Protože od té doby, co znám Carreyho v roli policajta Charlieho, viděl jsem ho snad už 5x a pokaždé jsem se zkrátka bavil a smál. Prvních 20 minut je nejlepších a člověk se fakt pořád tlemí. Když se na place objeví Renné, vtipy už nejsou tak časté a dobré, ale každá scéna s Charlieho syny to opět pořádně nakopne. Mě osobně ti 3 černoši pokaždé rozesmáli, byť mluvili jak dlaždiči :) CZ dabing (zejména pan Dejdar) skvělé zábavě také dopomohl, takže Já, mé druhé já a Irena bude nejspíš napořád jedna z mých nejoblíbenějších ujetých komedií, co znám. 75% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kde Renée Zellweger (Irena) kopne Jima Carreyho (Charlie/Hank) a shodí jej přes zábradlí, nebyl použit žádný kaskadér. Scéna se natáčela několikrát, nakonec se použil první záběr. (HellFire)
  • Duševní choroba, kterou Charlie (Jim Carrey) trpí, není ve skutečnosti paranoidní schizofrenie, jak ve filmu zazní, ale disociativní porucha identity. Tyto dvě nemoci lidé často zaměňují, přestože ve skutečnosti nemají nic společného. (Ilus)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama