Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Novější francouzská hororová tvorba dokazuje, že se momentálně řadí mezi špičku tohoto žánru. Vertige je rozhodně kvalitní kousek, ale místy má až zbytečně americký nádech ( vztahy, láska, zrada, to vše doprovázené zbytečně dementními dialogy ). Atmosféra je dobrá, skály a lesy balkánských hor super, parta mladých frantíků nesympatická, hlavní ,,záporák´´ hodně slabej. Celkově za 3* ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už nikdy se nebudu na chorvatskou krajinu dívat s klidným srdcem. Opět zde není nic nového, parta kamarádů uvízne ve skalách a brzy zjistí že překvapivě "nejsou sami" a hory, jak to bývá zvykem, obývá kdosi silně zdegenerovaný. Anton mi přišel spíš jako agresivní verze Oty Rákosníka, asi to bude znít divně, ale podle mě by i ten zdeformovaný psychouš měl mít trochu charizma (například jako někteří dělníci z Ajových Hor), což Anton postrádal. Ne jednou se mi vybavil Pach krve, na to byl ale Anton málo strašidelný/zmutovaný. Ale ty herci - hrůza. Sympatická postava jedna (plešoun), nechápu, co tam sakra dělalo to nedomrle, co vypadalo tak na 14 let, furt všechno kazil a klepal se strachy. Jak s ním mohla chodit tak hezká holka nechápu. Ovšem štvala mě taky, ještě nikdy mi tak moc nevadilo, že někdo v jednom kuse brečí. Druhej pár nehodnej zapamatování. Jako obyčejně se ty postavy chovají nejdementnějším možným způsobem. Kdo má nakoukáno, bude po prvních pěti minutách přesně vědět, kdo přežije a kdo umře (což mě osobně zklamalo ještě víc). Cení se ovšem jedna věc - nenudila jsem se. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Boli tu výletníci, snowboardisti, jaskyniari ale horolezci ešte nie. Až do teraz. Vertige dieru do hororového sveta neurobia ale na spríjemnenie nenáročného večera to postačuje. Už úvodné scény lezenia sú dostatočne adrenalínovou záležitosťou a potom k veci príde i jediný člen z Wrong Turn, ktorý nie je zrovna neporaziteľným monštrom ale len taký nezbedník a pri tejto kritickej situácii vyplávajú na povrch aj charaktery jednotlivých postáv. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Viacero mladých ľudí ide na turistiku do hôr. A o chvíľu začnú skutočné problémy. Niektoré postavy sa chovali neskutočne jeblé. Toho bruneta hneď na začiatku by som ho zhodil zo skaly, no čo ten tam robil, strašne ma sral. V pár momentoch to malo silné napätie, len niektoré scény sa mi zdali rozťahane. Originalita vôbec žiadna a veľká podobnosť z Wrong Turn. Ale musím dodať, že Wrong Turn bolo lepšie. Niektoré scény boli totálne nelogické a nezmyselné. No ako to zaujímavo začalo, tak to skončilo krásno horským trapasom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama