Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nenaplnil moje očekávání a jedná se o jednu z mnoha romantických komedií, na které se podíváte a po skončení už ani nevíte, o čem to pořádně bylo. Jen vám v paměti zůstane, že se to odehrávalo v Itálii, hrála tam Amanda Seyfried a hledali 50 let starou lásku. Doufám, že Amandě nezůstane nálepka "jen pro romantické filmy", protože pro to by ji byla škoda a už v mnoha filmech dokázala, že umí hrát. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí Itálie, originální a nápaditý příběh, příhodné charaktery postav a spousta dojemných situací (až moc). Okatá Amanda Seyfried opět okouzlující, přičemž je malinko ve stínu skvělé a nádherné Vanessy Redgrave. Bernal totálně sedí do role, leze mi na nervy už svým vzhledem a když mu ještě přihrají podobný charakter jako zde, tak je to fakt vopruz :-) Celkově pěkné, zábavné, barevné a prostoupené italským sluncem a pracemi Williama Shakespeara. Hodnocení malinko sráží úplný závěr a neskutečný dialog na balkóně a poslední replika pod ním... To je tak mimo, až jsem se tomu musel totálně tlemit :-D 7/10! ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jedna z věcí ke které se ráda vracím, když chci zažít pořádnou slaďárnu. Nejhorší je, že to tak v životě nikdy nechodí ale to sem netahejme...Zní to jako klišé ale nápad dobrý. Díky hereckým výkonům Amandy a Christophera to bylo super :-).Gael trošku víc přehrál než měl ale i tak to neztratilo na kouzlu. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další americká romatická rádoby komedie. Film nenabízí nic nového, jen klasické americké klišé, bez špetky humoru...Konec filmu je předvídatelný hned po prvních pár minutách. Tvůrci sice možná měli snahu, vymyslet poutavý příběh a úvodní téma Juliiných dopisů je vcelku povedené, ale v celkovém dojmu, je to naprosto obyčejné. ()

carly 

všechny recenze uživatele

predvídateľný ale veľmi príjemný a zábavný film. krásnu scenériu dopĺňa skvelé herecké obsadenie na čele s Vanessou Redgrave, ktorej tú babičku, po ktorej muži ešte stále radi hodia očkom, uveríte bez problémov. skvelý je aj Gael, ktorého už po prvej scéne máte chuť priškrtiť tými jeho inovovanými rezancami. Christopher Egan je vizuálne mix medzi Heathom Ledgerom a Ryanom Phillippem a je dostatočne šarmantný na to, aby ste mu prepáčili aj jeho menej príjemné správanie. a Amanda je rozkošne tvrdohlavá spisovateľka s romantickou dušou, ktorá to celé dá do pohybu. veľmi sa mi páčil nápad s odpisovaním na listy pre Júliu. a po zhliadnutí filmu som mala silnú túžbu nasadnúť na lietadlo a ísť jej jeden tiež prilepiť na stenu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)

Reklama

Reklama