Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor kvalitně obrazově, trikově i zvukově zpracovaný. Na to, že film má dlouhých 120 minut, tak se nedostavi nuda. Podobných hororů o duchách je spoustu, tenhle je jeden z těch hodně povedených.....................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino velmi dobře prostorově zpracován. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tak z tohohle mám docela rozporuplné pocity. Prvních 50 minut se to tváří jako nudný a nezáživný moderní mix Poltergeist, Šestého smyslu a trošku Vymítače ďábla. Někdy v tu dobu taky dojde ke zcela neoriginálnímu odhalení klíčové zápletky a to dost fádním způsobem. Jediným plusem této části pro mě byl fakt, že mi hlavní hrdinka byla krajně nesympatická až protivná. A to hlavně proto, že to bylo asi to jediné, čím mě to doposud nějak zasáhlo. Pak to začne být trochu lepší, začne se odhalovat pointa a ta odhalovaná historie mi přišla docela zajímavá. Jen kdyby to tak nekazily ty digitální triky. Jako digitálně hořící a rozpadající se dům a závěrečný digitální elementál, jež si zřejmě ve svém osobním volnu chodí přivydělávat na brigády jakožto hlídač v potterovském Azkabanu jsou velmi komickými částmi jinak zcela vážného duchařsko-psychologického dramatu. Průměr, a to s hodně odřenýma ušima. 2,5* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladí manželé se nastěhují do nového domu, aby mohli začít nový život a zapomenout na tragédii, která je potkala. V domě se ale před mnoha lety stalo něco hrozného, něco, co nemůže ani po letech najít klidu ... Tramtadadá, opuštěný strašidelný dům po stopadesátéprvní, a opět ze Španělska. Je mi jasné, že Španělé mají na hororové filmu takřka monopol, hlavně na ty říznuté náboženskými fanatiky, ale tentokrát to dle mého byl krok vedle. Po většinu času jsem zíval nudou, i když duchařské filmy mám jinak rád, ale zde bylo na můj vkus až příliš náboženského zaměření a navíc ani to odhalení není to pravé. Tak třeba zas příště.. Adiós amigos.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl předtím žádný španělský horor, jdu výš s hodnocením. Ale zde je hodně klišé, včetně provařených šestých smyslů a samotná zápletka je značně nedůvěryhodná, když si uvědomíme, že Maří Magdaléna byla taky prostitutka a že na církevních poutích může místní církevní sbor vydělat slušné peníze. Někdy mám pocit, že španělští tvůrci hororů tak nějak nevědí, co chtějí říct, ale přecpou film různými hororovými atributy - duchy, lekačkami, tajuplnou atmosférou (to oni umějí), náznaky, symboly, ale ať si celek laskavě divák raději přebere sám. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama