Reklama

Reklama

Zakázané ovoce

  • Finsko Kielletty hedelmä (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohledná Maria opouští až příliš těsnou náruč své silně věřící rodiny i komunity a vydává se do velkoměsta. O poznání bojácnější Raakel ji následuje, ovšem nikoli kvůli požitkům, ale aby svou kamarádku přivedla pokud možno neposkvrněnou zpět. Kterou z dívek velký svět semele? Anebo se ukáže, že destruktivní bylo prostředí, v němž do té doby vyrůstaly? Film využívá melodramatická schémata k žánrovému uspokojení i srozumitelné problematizaci existenciálních otázek. Základním zdrojem dramatického napětí se stává střet dvou typů výchovy, z nichž ta nábožensky motivovaná navzdory planým slovům nepřeje jakékoli formě rozletu. Snímek však neidealizuje ani svět, který západní velkoměstská mládež považuje za „normální“, a svou pozornost citlivě rozděluje mezi lákavost běžných požitků i náznaky jejich nebezpečnosti. Jasně však říká – oddávat se slastem bez zlých úmyslů neznamená hřešit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem verzi s českým dabingem - strašné. Tak ubohé dialogy, nic neříkající a navíc ty české hlasy, hrůza a utrpení. Ovšem i ten scénář - holky se chovaly, jak po lobotomii. Ztráta času 

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Zakazat tyhle veci, presne ukazka ze to je zlo, valka, znasilneni, pedofilie to prinasi nabozenstvi! Postrilet takovy. Jen vic se me libil film Krizova cesta nebo Oddelene svety, to pro lepsi vysvetleni proc je radio spatny, proc je zly tohle a tamto.

macherano

macherano (hodnocení, recenze)

Nie je to zlyy film ale nieco tomu chybalo ale treba povedat ze ma to zmysel aj ked nietkore veci su pritiahnute za vlasy konkretne tychto severskych ludi ktore ucenie sa nikam inam nedostane a su akokeby uzavreti len pre seba.

Reklama

Reklama