Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl opravdu hodně céčkových šíleností, ale tento kousek je opravdový unikát. Poprvé jsem jeho existenci zaznamenal v roce 2010 na Festivalu Fantasie a jeho hororové části, jehož součástí byly mimo jiné i přednášky kluků ze Studny a ukázka z tohoto filmu se v jedné takové objevila. Jak roky plynuly, nějak jsem na něj zapomněl, až nedávno se mi podařilo si jej pořídit společně s druhým dílem a tak jsem si samozřejmě tuto podívanou nesměl nechat ujít. Zvláště když se před určitou dobou objevil v žebříčku nejhorších filmů všech dob. James Nguyen chtěl vzdát poctu legendárním Ptákům od Alfreda Hitchcocka, ale moc se mu to nepovedlo. Otázkou však zůstává, do jaké míry se dá brát tento trash vážně. Já myslím, že vůbec a jeho tvůrce jej natočil spíš jen coby recesi (hodně špatnou) a navíc v té době byli „eko kousky“ zase jaksi v módě. Před jeho spuštěním se obrňte hroší kůží a hlavně nečekejte žádnou kvalitní podívanou! Prvních zhruba čtyřicet pět minut se tu dočkáme jen zamilovaného vrkání mladého páru, budeme poslouchat stupidní dialogy a vykradenou hudbu, sledovat otřesnou kameru a znuděně pokukovat po časomíře. Jakoby snad ani o žádný horor nešlo. To co však následovalo, si řada z vás nedokáže představit ani v tom nejhorším snu… Potom se na scéně objeví několik digitálně přidaných statických ptáků, kteří sice máchají křídly, ale jinak se téměř nehnou, scény se pořád opakují dokola, tu a tam se některý vrhne střemhlav dolů za zvukové doprovodu vystřelené rakety či stíhačky, následuje digitální výbuch – oheň – dým – no prostě triky za které by se nejspíš styděl i úplně začínající filmový tvůrce. No pan Nguyen evidentně ne – však to má být přeci recese a sranda k popukání, i proto si na ně postavy vzali ramínka ze skříně. No jak pro koho… No prostě tohle se nedá více popsat – to musíte vidět sami! Mé hodnocení je taky jen čistě z recese. 30% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíši, co to bylo? Mám rád horrory se zvířaty, ale tohle už bylo moc. Otřesné amatérské herecké výkony. 50 minut sledujeme seznamování jeblé modelky a rádoby finančního poradce, který všude courá jako posraný. Konečně dojde na sex (záběr na mazlící se chodidla). Ráno se v posteli probudí (oba oblečení!) a slyší za oknem rámus. Vedle sebe jsou ve vzduchu orli. Občas mávnou křídly a jsou v řadě, jako by je někdo pověsil na prádelní šňůru. A takhle je to celou dobu. Vzadu lítá pár orlů, ostatní jsou ve předu jako nějaká šablona. Grafika a triky na úrovni 4-letého děcka. Jedna scéna mne však rozesmála: Cestující z autobusu jsou napadeni orli. Tedy, ti je hromadně pokálí trusem a lidé umírají (asi kyselina :-)) Padají na zem v řadě. Jedna padající tlustá cestující měla na zemi mezi mrtvolami málo místa a tak prostě ty těla posunula. ODPAD JAKO HROM! ()

Reklama

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Ako trashomil, mám v takýchto prípadoch ťažkú chvíľu. Buď som z filmového prejavu hodnoteného zetka ohromený a radím si snímok ku mojím guilty pleasure trhákom, alebo som len proste zhrozený a znudený z toho, čo sledujem. A občas mi napadne, že toto niekto zosmolil naschvál, len aby sa umiestnil v ňákom tom rebríčku najhorších filmov. Toľko nevtipných WTF momentov, som už dávno nevidel. Ani jeden z nich mi nedal aspoň trošku nádeje v mojej filmovej dušičke čo i len porozmýšľať nad milosrdenstvom. Za telkou mám okno, cez ktoré som videl, ako si štebotavce tak ladne, pri prvých záchvevoch pani Jari, polietavajú okolo stromov. Myslím, že mi tým Vesmír chcel niečo povedať. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Najväčšia vtákovina ,čo som videl (doslova). Na filmu je zle úplne všetko ale mne je to jedno. Mne sa to páčilo. Tento film buď budete milovať ako jeden z najhorších existujúcich filmov alebo ho budete nenávidieť ako 90% dotázaných. Ja som si tú to "Vietnamskú" šialenosť užil a dvojku si pozriem taktiež. Za mňa dobrých/zlých 5* PS: film si môžete pozrieť tu (pokiaľ teda viete trocha po anglicky) : https://youtu.be/jXXBQpV6Gvw ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Pánové a dámy, běžte s těmi odpady do koše (nebo spíš do prdele) a neházejte je na tento brilantně zpracovaný D(éčkový) snímek. Každý fanoušek této kategorie musí přece ocenit: Digitální triky, kde se objekty pohybují fixně s kamerou. Orli házející svůj trus v podobě vybuchujících bomb. Orli chčijící moč v podobě kyseliny. Zpětný ráz u zbraní s několika vteřinovým zpožděním oproti samotném výstřelu. A to jsem určitě spoustu perel vynechal.  Tohle prostě není myšleno vážně, tak běžte s těmi odpady někam a dejte jako správný fanda 5* hodnocení. Nebo aspoň smrtelně vážně a možná trochu škodolibě tenhle snímek doporučujte lidem, kteří na takovéto snímky nejsou. Určitě to moc ocení. Už se těším na pokračování s podnázvem Resurrection. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)
  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama