Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Už Du Marierové povídka Ptáci není nic moc (její síla spočívá hlavně v tom, že v podstatě nemá konec), Hitchcockovo filmové zpracování stojí hlavně na jeho režisérské kvalitě a na tom, že nic podobného ještě nikdo nenatočil, proto do prdele nechápu, že měl někdo chuť a nebojím se říct i drzost, zkusit to znova. A ještě tak strašně levným a hloupým způsobem. Kaw nezaujme naprosto vůbec zcela ničím, leda tak svou trapností, nudou, otřesností, hloupostí a ještě jednou nudou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to skúška. Je to trest.“ Tak na túto kravinu som sa tešil o to viac, že s výnimkou Hitchcockovej klasiky nepoznám žiadny vydarený horor o operencoch. Režisér (majúci na konte solídny malý horor o KRVAVÝCH STOPÁCH) si zjavne váži majstrov odkaz (nájdete Roda Taylora?), napriek tomu to žiadny zázrak nie je a pri jeho útrpnom sledovaní vám napadne, že by možno niekto konečne mohol nakrútiť VERNÚ adaptáciu du Maurierovej poviedky, podľa ktorej vznikol Hitchcockov film, ale mimo vtákov a ostrovného mestečka s ňou veľa spoločného nemal. A Kaw? Bieda. Divák sa chvíľu teší na fajn budovanú atmosféru postupne sa zlietavajúcich havranov, čo určite trochu znepokojujúce a mrazivé JE. No tupé počítačové triky, mdlé herecké obsadenie, tuctové akčné scény a hlúpy scenár to čoskoro pokazia, nebojte sa. ()

Reklama

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Jednou takhle v noci jsem nemohla usnout a ejhle...pustila jsem si televizi, kde zrovna dávali tento "skvost". Tohle že je označováno za následovníka Ptáků od Hitchcocka? Ale jděte! Začátek by nebyl až tak hrozný, ale postupem času už byl děj jen horší a horší a při závěrečné scéně mi už cukaly koutky, protože mi bylo do smíchu. Chválím pouze nápad použít krkavce místo stokrát omletých hadů a pavouků. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom americkom farmárskom mestečku sa začnú diať divné veci. Na nič netušiacich občanov začnú útočiť kŕdle krkavcov. Ich ataky sú nepredvídateľné, intenzívne a zúrivé. Títo čierni operenci s očami diabla začnú terorizovať celé okolie. Čo je príčinou ich neprirodzeného, agresívneho správania? Prečo zabíjajú ľudí? Film "Kaw" je celkom podarený natural animal horror, ale hovoriť o ňom ako o priamom následovníkovi legendárneho Hitchcockovho snímku "Vtáci" je predsa len dosť odvážne a zavádzajúce tvrdenie. *** ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malé městečko náhle začnou napadat havrani a nikdo neví proč. Tato jediná věta námětu již prozrazuje, že se jedná o další novelizaci slavného klasického hororového snímku Alfreda Hitchcocka z roku 1963 'Ptáci'. A tvůrci nejen že se tím netají, ale dokonce to dávají striktně najevo. Už na začátku je např. použita typická zařezávající hitchcockovská hudba a jednu z rolí si dokonce zahrál Rod Taylor. Ano, ten Rod Taylor, který si střihl jednu z hlavních postav právě zmíněného snímku 'Ptáci''. Takže, že by se jednalo o takovou malou filmovou poctu králi hororů? Jedná se o projekt televizního kanálu Sci-Fi Channel, čímž je řečeno vše. Tento snímek se však od špatných zkušeností dané produkce přeci jen krapet odlišuje. Má to sice rapidně jednoduchý scénář a nijak hrozivou atmosféru, což nakonec Hitchcockovi 'Ptáci' již také nemají, ale divácky neotravuje naprosto nekvalitními CGI efekty, jak bývá u takovéto produkce zvykem. Svojí průměrností a neotřelostí právě ve své jednoduchosti si diváckým zájmem kupodivu zcela vystačí. Nikdo se u toho sice bát nebude, příběh ničím nepřekvapí, scénář prostě takový jaký je a omšelá televizní atmosféra přesně podle šablony, ale jen tak na odpočinkové shlédnutí... Proč ne. Předem však neočekávat nic zásadního. Nic takového se nedostaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo ku koncu roka 2005 v kanadskom meste Hamilton a Montréal a tiež v štúdiách v škótskom Edinburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama