Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc…
Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)
„Nie je to skúška. Je to trest.“ Tak na túto kravinu som sa tešil o to viac, že s výnimkou Hitchcockovej klasiky VTÁCI nepoznám žiadny vydarený horor o operencoch. Režisér (majúci na konte solídny malý horor o KRVAVÝCH STOPÁCH) americko-kanadského hororu KAW (na Slovensku uvádzaného pod hrozným prekladom BOJ O PREŽITIE, kto to preboha vymýšľa?) si váži majstrov odkaz (nájdete Roda Taylora a viete, kto to je?). Napriek tomu by možno niekto mohol nakrútiť konečne VERNÚ adaptáciu du Maurierovej poviedky „Vtáci“ (s ktorou preferovaný Hitchcock nemal skoro nič spoločné, fakt). A KAW? Bieda. Divák sa chvíľku teší na fajn budovanú atmosféru zlietajúcich sa havranov. No tupé počítačové triky, mdlé herecké obsadenie, tuctové akčné scény a hlúpy scenár to čoskoro pokašľú.
Jediné co z téhle totální ptákoviny (nomen omen) dělá nezapomenutelný zážitek je pointa vysvětlující důvody nepřátelské nálady krkavců. Něco tak hezky hloupého už jsem delší dobu neviděl a to pamatuju i invaze nenasytných hadohlavců.
Tak tenhle film je opravdu něco hroznýho. Ze začátku to sice nevypadalo vůbec špatně, nicméně s postupujícím časem to byla větší a větší nuda, pointa navíc udělala z filmu nechtěnou komedii.
Šerif Wayne a jeho žena mají úmysl se přestěhovat do většího města. Zůstal jim pouze jeden den do přestěhování a započatí nového lepšího života. A právě tento obvykle normální den se mění v krvavou bitvu o přežití... Obyvatelé města zpočátku neberou útoky havranů vážně.... později však budou litovat!
Mně osobně se film líbil. Ani Hitchcock by se za tento film nemusel stydět. Ptáci - Havrani jsou uděláni opravdově a ani nezpozorujete sem a tam počítačový trik.
Maestro Hitchcock se musí obracet v hrobě, když vidí, že Kaw je označováno za přímého následovníka Birds. Stálo mě velké úsilí vůbec havrany dokoukat, někdo ještě nepobral, že nestačí jen natočit hejno, které okamžitě útočí (důvod je opravdu prča), ale chce to taky trochu toho napětí a načasování útoků. Některé momenty jsou fakt legrační, havránci mají v pařátech kameny nebo co a bombardují auto:)) Ten film si nezaslouží tak pěkný a drsný plakát.
To tvorcovia ani nemysleli vážňe, otrasné nudné herecké výkony ktomu hrozné efekty, vela hladných havranov, ktorý túžia po krvi a preto napadnú každého, kdo im vzkríži cestu. O horore sa nedá ani hovoriť, nenájdete tu ani jednú scénku, ktorá by vystrašila, alebo zaujala. Najvtipnejšia scénka bola v autobuse, toľko útočiacich havranov, nenájdete nikde inde 20 percent.
TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +atmosféra, obal filmu, snad i námět -ovšem ve špatném zpracování, postavy se chovají nereálně a hloupě/// Krá krá, aneb vypadá to, že někdo chtěl opisovat od Hitchcocka. Námět nikomu neberu a nové zpracování by přišlo vhod, ovšem tohle. Atmosféra, asi nejlepší část tohoto filmu tomu původnímu nesahá ani po zobák. No a zblitek je už opravdu hodně béčkový, televizní, hloupý, no říkejte si tomu jak chcete, ale kvalitní to moc není. Naštěstí je to aspoň sranda, takže podobným snímkům celkem fandím, jen by to chtělo asi víc zainvestovat, příště./// Celkem 48%///
Už se vám někdy zbláznil pták? Pánové si možná nějakou podobně trapnou situaci vybaví, dámy z řad chovatelek se možná rozpomenou na drůbež ve svěracích kazajkách. Tak tohle bylo horší. Krá, krá, krávovina.
Neskutečná kravina, jejíž shlédnutí vám nic nepřinese. Snad jen jedno osobní resumé: v žádném případě, dokonce ani na přímý rozkaz hlavy státu, si nekoupím "lék" Tamiflu.
Kaw nebo Saw, to máte jedno, lidi na to skočej. Hodíme tam ňáký havrany, jako ve stylu Hitchcocka a jeho blbejch Ptáků, havrani budou žrát lidi, statečnej šerif se s nima prát, a bude to mít "naprosto nečekaný" konec... ha ha...
V podstatě remake filmu Ptáci.Mě osobně se líbí víc než ten starý,pěkně ponurý.Velice mě pobavila zápletka,ale na druhou stranu je to celkem logický vysvětlení. Prostě normální horor,který nenudí a nechá se na něj dívat.
po druhém shlédnutí musím říct,že ten film je docela zábavné béčko,které se nebojí udělat si legraci i z nesmrtelné klasiky páně hitchcocka.nebo znáte snad jiný film,kde by havrani házeli šutry na autobus?já ne.
Vrany rezignovali na povolávanie mŕtvych duší späť na zem a tentokrát vykonávájú špinavú prácu pekne ručne stručne resp. zobákovo. Film o tom, ako kŕdeľ šialených vrán terorizuje jedno malé vidlácke mestečko.