Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V 70 tých letech přišla do našich kin novinka z Itálie : fackování za každých okolností a rány do nosu po kterých už téměř nikdo nevstal. Byla to laciná legrace a smáli jsme se,protože to nebylo tendenční ani politické. Jenže ! Pak se ty scény s drobnými odchylkami opakovaly v následujících filmech, kde hráli tito dva výtečníci Terence HILL a Bud SPENCER. No a český divák se jich přejedl a už se tak nelíbili. Jenže, to už je dávno... 23.9.2008 vyšlo to na DVD a já si to koupila, Bavila jsem se, ale už jsem se tak nesmála. Zkrátka dnes už má divák jiné nároky na komedii. Nicméně pro oddych stále dobré. Ale tehdy v roce 1975 to byla crazy-bomba ! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Také facky ako rozdávali Bud Spencer a Terence Hill sú v dejinách kinematografie jedinečné. Títo dvaja talianski borci sa objavili vo viacerých filmoch, v ktorých stvárnili sympatických týpkov, čo sa nevyhnú žiadnej fyzickej konfrontácii. Vytvorili jednu z najpopulárnejších filmových dvojíc. Robusný frfľoš Bud Spencer a blonďavý fešák Terence Hill. Kto by ich nepoznal? Snímok "Ak sa nahneváme, budeme zlí", ktorý v roku 1974 natočil režisér Marcello Fondato, patrí medzi ich najlepšie, najzábavnejšie a najznámejšie filmy. *** ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ben a Kid jsou mistři volantu a vystrkávání soupeřů z trati, kteří v mrtvém závodě vyhráli buginu. Nemají se rádi, nechtějí se o ni dělit a nechtějí si ji ani půjčovat. Než se rozhodne, kdo z nich sežvýká víc párků a proleje hrdlem více piv, tak jim mafiánští naháněči strachu výhru zlikvidují. Oba kliďasové proto navštíví Šéfa místní pobočky Cosa Nostry a s výhružkou tvořící název filmu požadují své naleštěné autíčko zpět. Šéf je však v rámci své terapie nelítostný a to znamená, že mafie bude nemilosrdně mlaskavými fackami vymlácena za hranice města. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Normálně za 1*, ale další za písničku dua Angelis a třetí * z nostalgie, protože to tenkrát v kině bylo vedle francouzských komedií to jediné veselé v rudé šeďi všedních dnů, kdy včera znamenalo už zítra! Dabing ač herecky dobrý po technické stránce prachbídný. Tradiční nešvar českého dabingu vytahovat dialogy na úkor okolních ruchů je tady podaný tak, že rámus z okolí téměř není slyšet. Nevím, jestli je to vina odfláklého vydání DVD. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha "kulťáků" italské bitkařské provinience. Když se mě někdo zeptá na jména Spencera s Hillem, pak první film co si vybavím je právě tenhle. Scénář je zcela primitivní, prakticky hovadina, ale ta působivost, atmosféra a leckdy až přehrávané vtipy prostě zabírá. Ve filmu je hned několik značných chyb, od utažení matičky a následného nastartování auta sama od sebe počínaje až po zmačnaný závoďák, jenž je ještě tentýž večer bez jediného škrábnutí konče. Ale tohle všechno je divák ochotný přehlédnout. Geniální zasazení Donalda Pleasence jakožto poradce hlavy gangu, legendární sbor a Spencerovo sólo a závěrečná projížďka autem v hale domu, to prostě byl vrchol komedií v mém dětství. Něco na co nejde přes stovky nových teenage komedií nikdy zapomenout. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Ve scéně, kdy Kid (Terence Hill) skáče s motorkou přes jezírko, má na hlavně helmu. Ihned v další scéně má však na hlavě opět svou čepici. (civrss)
  • Skladba, kterou je odstřelovač-houslista nucen hrát v restauraci, je známá mexická píseň "La Paloma". (L_O_U_S)
  • Exteriéry v okolí restaurace mafiánů, kde se odehrálo několik honiček, byly natočeny v Římě. Záběry z lunaparku a dálnice byly pořízeny na okraji Madridu. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama