Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1983) = MIROSLAV HORŇÁK+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 4.1.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = ELMAR KLOSS ml. - Keď bol tento oddychový film uvedený v premiére na ČST 1 nedovolili mi ho rodičia vzhľadom na vek pozerať. O to viac som sa potešil, keď som reprízu objavil v popoludňajšom vysielaní ČST 2. Ibaže akýsi sviniar rozhodol, že ho uvedú v pôvodnom znení s titulkami čo ma v tej dobe neskutočne nasr...dilo. :-) V 90-tych rokoch film zasa uviedla NOVA, ibaže s novým tradične šitóznym českým znením a 4:3 orezom. Naplno som si teda YANKEEho vychutnal s pôvodným dabingom ÚPF až 28.3.2009 na ČT 1 (tlmočím na KAVČÍ HORY moju nekonečnú vďaku). Takže nielen knihy, ale aj filmy majú svoje - a moje - osudy ... :-) TECHNICKÁ POZNÁMKA: ČESKÁ TELEVIZE síce film orezala z pôvodného formátu 2,35:1 na 1,85:1, ale ponechala pôvodný komentár k titulkom. A práve v tom komentári je jedna chybička. DONALDa PLEASENCEa totiž samozrejme nedabuje SOŇA DVOŘÁKOVÁ, ale ZDENĚK DÍTĚ. :-) --- TAK POZOR, v komentári chybička nie je ALE ČESKÁ TELEVIZE "natiahla" pôvodný kinodabing do kópie, ktorá má iné úvodné titulky ako DVDrip ktorý som si stiahol a ako verzia, ktorá bežala v kinách. Rozdiel poznáte podľa toho, že v tej televíznej kópii je v titulkoch 2x uvedený GEORGE PEPPARD a pod názvom filmu nie je copyright. (30.3.2009) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Pohodová dobrodružná podívaná, které vévodí tehdejší geniální český dabing. Nezapomenutelný je Donald Pleasence namluvený Zdeňkem Dítětem, jeho ožralecký smích je opravdu nenapodobitelný, stejně tak, jako výborný hlas Jiřího Bartošky jako Barneyho, nebo Miroslava Moravce, jako úlisného padoucha Theo Browna. Snímek výborně doplňuje skvělá hudba Briana Maye. Jako malej jsem se nenudil a i nyní jsem se pobavil. Nenáročný dobrodružný film s krásnou Australskou přírodou. ()

Reklama

ian.draco 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, což je někdy až na škodu. Pokud by se nějak lépe podařilo to skloubit se střelnými zbraněmi, šlo by dát i 4*. Je totiž velice iritující jak např. tři lidi asi z 5 metrů sleduje helikoptéra a střelec aniž by byl ohrožen netrefí ani hovno. Vůbec kdyby si Theo najmul jediného schopného gangstera, film byl o polovinu kratší. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No z dětství si z filmu pamatuju akorát na vrak letadla, na chlapa v síti, kterýho mi bylo děsně líto, a dále na ukřičenou ženskou. Teď jsem se na něj podíval podruhý a musím se pochválit, že mi v paměti utkvělo vše podstatné. Jako starší a moudřejší musím ocenit i další věci, např. vymazlený outfit hlavního padoucha, který si patrně zapomněl svéct kostým Santa Klause, když si v zimě přivydělával. No, co si budeme nalhávat, na Novým Zélandu se pod tou beranicí musel pěkně potit, a taky zbytek oděvu za ty měsíce nošení změnil barvu z jásavě červené na výhružnou hnědou. Takže není divu, že se v závěru snažil trochu si šaty vyprat, proto skočil do jezera, což se mu bohužel stalo osudným.. sakra, spoiler! ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)
  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)
  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)

Reklama

Reklama