Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Rhodský trojúhelník (S01E06)

(epizoda)
  • Velká Británie Triangle at Rhodes (více)

Obsahy(1)

Při své dovolené na řeckém ostrově Rhodos se Poirot stane svědkem konfliktu dvou manželských párů. Ačkoli paní Chantryová svádí pana Golda, její manžel označí právě Golda za iniciátora flirtu. Paní Goldová je z celé aféry nešťastná a Poirot jí doporučuje, aby i s manželem co nejrychleji odjeli z hotelu, než dojde k nějakému zločinu. Oba páry se ale nakonec usmíří a zdá se, že spokojené dovolené nebude již nic stát v cestě. Při společné zábavě se však paní Chantryová napije růžového ginu ze sklenky svého muže a vzápětí umírá na otravu. Chantry obviní z vraždy pana Golda. A to je ta správná chvíle pro Poirotovy malé šedé buňky. Kromě rafinovaného pachatele se detektiv musí vypořádat i s nástrahami místní kuchyně. (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna prostředí přinesla tak maximálně pohled na směšné mužské plavky. Brutálně nezajímavý díl a intenzivní nuda od úvodních minut až do konce. Udivuje mě, že dokázala Agátka něco tak špatného napsat. Děj byl tak strašně nezajímavý, že mi při tomto seriálu bylo poprvé úplně jedno, jak to celé dopadne a kdo je vlastně tím zlým. Navíc je to celé hrozně rozvleklé. Divák je zahlcen hromadou nesmyslů a na řešení případu zůstane prostor až v samém závěru. Lepší odpad! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirota v Suchetovom podaní poznám a páči sa mi, ale nejde o žiadnu srdcovku (až na fenomenálnu a v rámci univerza revolučnú Vraždu v Orient exprese). No z tohto som bol zaskočený. Pripadalo mi to ako jedna z prvých častí vôbec. A keď som si na nete následne overil, že to skutočne je jedna z vôbec prvých častí so Suchetom, mnohé veci dostali význam. Celá epizóda pôsobí ešte značne začiatočnícky, pomerne ťažkopádne zrežírovaná, rozpačito zahratá (predsa len, i hercovi Suchetovho formátu nejaký čas trvalo, kým sa na 110% dostal do kože svojej najslávnejšej postavy - herec mal v tom čase ledva 43 rokov a to je na takú postavu veľmi málo a je to veľmi poznať), prípad nezaujímavý a predvídateľný (až naivný), vidno nedostatočný rozpočet a mínusom je i malá minutáž. ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se v šestém díle první série poprvé nadechuje k pořádným exteriérům a stojí to za to. V hodnocení to přináší hvězdu navíc. Zároveň ale poprvé chybí Japp i Hastings, což dílu hvězdu zase ubírá - s nimi totiž odchází i humor a vtip, ostatní postavy (ani herci) zde nedokáží s Poirotem (natož Suchetem) držet krok. Zbývá vcelku banální příběh milostného trojúhelníku, ve kterém snad potěší jen závěrečná honička na člunech. Na belgického metrosexála nezvyklé - jak jen musely vypadat jeho boty! Mon Dieu! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se podíváme do orientu, je to pro mě něco, co mě hned trochu baví. No dobře, ono Řecko až takový orient není, ale stejně tím Poirot dostává naprosto nový náboj. V tom prostředí, hlavně na pláži, je velmi komický, a to i bez věrného Hastingse. Navíc samotný detektivní případ je výborný, hlavně proto, že opravdu překvapí jeho rozuzlení. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhorších dílů. Vyšetřování veskrze žádné, Poirot zná rozuzlení ještě před zločinem, ale nepodělí se o něj, jen krypticky naznačí a ničemu tak nepomůže. Možných podezřelých koneckonců příliš není, takže práce mu byla výrazně usnadněna. Závěrečná honička také nic moc a rozhodně to není důvod, proč koukám na Poirota. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry jsou opravdu točené na Rhodosu – typické jsou sloupy u vjezdu do přístavu. Nyní jsou zakončeny laní a jelenem, ale na jejich místě stávala obrovská socha hlídající přístav i město. Zřítila se do moře. Několik scén se odehrálo ve starobylých lázních vzdálených několik kilometrů od rhodského předměstí. Nyní jsou upraveny jako památka a restaurace byla přesunuta na pobřeží u zátoky. (Brtniik)

Reklama

Reklama