Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za perfektní začátek navyšuji na pět hvězd! Jinak jde o takový klasický, lehce nadprůměrný první díl, jehož cílem je nás po roce uvést do obrazu. Kromě úvodu se tu nestane nic zásadního, každopádně hraje do toho hezká hudba, pěkně se tu rozvíjí charaktery, a nenajdete tu jedinou nezáživnou linku (především ta s Aryou je skvělá, na to, jaká bída to byla v páté sérii...). Prostor tu dostanou i vedlejší postavy série minulé, Ohař se Samem, no, konec je pak jen třešničkou na dortu, která říká, že tohle bude EPICKÉ. ()

damatuza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektne vtiahnutie naspat do silnej zavislosti. A nie je k tomu potreba useknute hlavy, litre krvi ani sex. No a co ze sa v prvej casti takmer nic nestalo. Uspech tohto serialu stoji na niecom omnoho sofistikovanejsom. Cela cast sa niesla v atmosfere typu: Ticho pred burkou. Asi budem pozerat prvu cast kazdy vecer, az kym nebude k máni druha ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť siedmej série sa začala celkom sľubne. Hneď prvá scénka po zostrihu šiestej série ma vtiahla do deja. Arya a rod Freyov bola pecka. Daenerys sa konečne vylodila na kontinent a tým rozohrala novú šachovú hru s preživšími rodmi. Na moje prekvapenie nie je materiál vôbec unavený a tvorcovia stále majú čo povedať (neviem aký vplyv mám momentálne autor) nie ako napríklad séria Trpaslíkov kedy už v tretej časti sa autor ako utopenec chytal každého stebla trávy už v tretej knihe. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravidelné konzultace s Georgem R. R. Martinem měly svůj smysl a představovaly spolehlivou prevenci proti scénáristickému tápání. Přesně v polovině šesté série se totiž Benioff s Weissem rozhodli převzít příběhové otěže seriálu do vlastních rukou a s Georgem R. R. Martinem ukončili spolupráci. Tím došlo ke zrození zcela odlišného Game of Thrones, které disponuje množstvím logických přehmatů či nezáživným přešlapováním na místě. Dragonstone zaujme působivou úvodní desetiminutovkou, během níž jsem si říkal, že se snad vrátil Martin zpět, ale postupem času se vše vrátí do starých kolejí a my sledujeme otravné mudrování Lady Mormont, nekonzistenci v podobě polidštěných lannisterských vojáků či dokonalou parodii knižního Eurona. Děj bohužel podle očekávání zamrzl v celém Westeros a za přínosné tak považuji pouze okénko do Citadely, které je navíc obohaceno o jednu značně sugestivní montáž. Hodnotím čtyřmi hvězdami a to zejména za konec předlouhého čekání na novou sérii. Příště již budu o poznání kritičtější. ()

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže jaký je začátek nové série Hry o trůny? Strhující? Dramatický? Šokující? Pokud jste něco z toho očekávali, byli jste pěkně naivní, mí internetoví přátelé, protože je to pěkná slabota. Absolutně žádný plot twist, akce, ani nic jiného, co by mě navnadilo na příští díly. Plitké a o ničem. A opět tu samozřejmě máme strašně drsnou Aryu a dramatickou Daenerys drsně hledící do dáli. Ach, jak se mi po vás stýskalo holky… Ale abych vypíchl i nějaký ten plusík. Scéna s panem Friendzonem (teď už spíše Friend… stonem) byla dost cool. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama