Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (107)

fantassia 

všechny recenze uživatele

Máloplatný, ale tady prostě uvidíte to, co jinde vidět není. Sledovala jsem i dokument o tom, kolik lidí zapálili a jakým způsobem natáčeli scény s draky, chrlícími oheň na protivníkovu armádu, ale k věci. Už dávno jsem se přestala rozčilovat nad jednotlivostmi, které nedávají smysl u filmu, který celý nedává nějaký smysl, protože je to pohádka, já nejsem ani scenarista ani režiser, já jsem jen konzument a buď se bavím nebo ne.Tady mají třeba draci jen jednu hlavu, ale kolik hlav diváků, tolik názorů a tolik tvůrců a tolik režisérů, ani bych ta mínění nechtěla počítat, kolik by vzniklo různých díleček o této hře:-) Sleduju to spíš už jen ze zvědavosti, ale pořád mě to baví, takže si počkám i na osmičku ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série nabízí množství bojů, sportovních výkonů, podivuhodných meteorologických vlastností a rychlého cestování. Boje nejsou nic světoborného i když draci si odpracují své, ale jiné jsou až nudné (viz celá část výpravy za nemrtvým). Sportovních výkonů je tu hned několik a to v těchto kategoriích: hlubinné potápění (Jaime), hlubinné potápění se zátěží (Bronn), hlubinné potápění pro otužilce (Jon) a nakonec steeplechase Velká ledová (Jon) (teoreticky by ty dvě poslední mohly být součástí triatlonu kdyby se k tomu připočetl ten tělocvik s mečem před tím potápěním). V extrémní zimě nikdo nenosí čepice jelikož si asi potřebují zachovat chladné hlavy (haha) a shodou okolností se jim ani nekouří od pusy. Westeros se nějak smrskl na velikost tak poloviny středočeského kraje či postavy používají nějaké jiné alternativní formy dopravy, jinak si není možné vysvětlit, že se lidé objevují každou chvíli na jiném místě (např. Jon, Jorah, Theon, apod.) a ještě přesně v kritické chvíli. Povahy postav už se úplně utrhly ze řetězů a bohužel to nelze vysvětlit vážností situací, ale spíše kalkulem a snahou o efekt. To že jsou věci jinak než v knihách (ostatně tady už jsme za nimi) jsem už skousnul, takže mi alespoň odpadlo jedno rozčilování. To že Kit Harrington umí pouze jeden výraz to už mne taky nerozčiluje. Ale abych jenom nekritizoval, sérii jsem si docela užil, i když i ty lepší díly obsahovaly části, které ji srážely dolů. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poloviny sezóny každý díl překonal ten předchozí, pak to šlo opačným směrem. Čert vem zdánlivou teleportaci celých armád (spíš už zkrátka neměli postavy na cestách co rozebírat, proto nás tím filmaři nezatěžovali), očekávaná i překvapivá emotivní shledání / setkání mě pravidelně rozebírala - míříme totiž mílovými kroky k finále a jedna zásadní událost tak stíhá druhou. Ovšem fakt, že se již scénáristé nemohli opřít o bohatou předlohu (protože ji lemra líná GRRM né a né dopsat), byl často bolestně znát nejenom na účelném zrychlení, ale zejména na nedůsledném propracování a hojném využívání hollywoodsky efektních berliček (záchran v poslední chvíli či iluzorní blízkosti smrti - hrdina spadne do vody, armády se vzdálí, on po dlouhých minutách vyplave nebo je vytažen). ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6,5/10. - 7 série Hry o trůny je předposlední série seriálu, a je zde již vidět, že nečerpá z předlohy, ale je již sepsána duem tvůrců tohoto seriálu, oproti všem se dost / skoro ve všech ohledech liší, je taky o hodně kratší a má fungovat jako vyvrcholení před 8 sérii. Jako nevím nevím, začíná to tu už smrdět špatně sepsaným koncem o kterým furt slýchám a za mě to už není ono co to bývalo i když seriál pořád má svoje kouzlo plus 7 série mi přišla už dosti víc akčnější oproti předešlím, ale přesto se nazapomíná na dialogy. A taky mohli to pořád vecpat do 10 ep. Poslední epizoda má 1 h 20 m což je dosud největší přepal. Sem zvědav co seriál předvede v poslední sérii. Zatím se to ještě zuby nehty drží, ale není to opravdu nic světoborného jako tomu bývalo, reálně to je už nuda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. séria 95%. Siedma séria má síce iba sedem dielov, čo je škoda, ale aspoň sa to zbytočne nenaťahuje. Ťažko povedať, či je tato séria rovnako dobra ako tie predošlé. Mňa to zaujalo rovnako, akurát sa nad celým seriálom uzatvára slučka a všetko sa chystá na veľké finále a tým pádom tu už nie je toľko zvratov, ale viac akcie a viac hrdinov a príjemných stretnutí po kope. Pár pasáži je tu síce slabších, ale každý diel ma znova čo ponúknuť a aj keď seriálu už chýba to napätie, že kto prežije, (keďže všetci sa musia dostať do finále), stále je na čo pozerať. Finále je znova perfektne šokujúce a koniec a nepriateľ za stenou sa už blíži. The End Begins. Obľúbený soundtrack: Dragonstone, Home, Ironborn, Truth. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • I přesto, že má tato série pouze 7 dílů, její natáčení trvalo déle, než u předchozích řad. Natáčelo se 6 měsíců, od srpna 2016 do února 2017. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama