Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a shitfestu je konec. Veškerý úsilí pokřtěné krví a potem tvůrců budované po těch necelých devět let je zde během pár okamžiků nejenom smeteno ze stolu, ale rovnou spláchnuto do hajzlu. Jakožto člověk co tenhle seriál nikdy neměl rád gratuluji k pádu na absolutní dno díky tý nejintenzivnější lobotomii v dějinách televizní produkce. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct? S každým dílem opadající naděje na to, že se mi dostane finále, které jsem čekal a u posledního dílu už moje očekávání byla tak nízká, že se to ani nedá nazvat zklamáním. Příliš hollywoodské, nezvládnutý a uspěchaný příběh, tragické dialogy, na kterých byly dřívější série vystavěné a to nejhorší? Předvídatelnost, která je něčím pro tenhle seriál doposud atypickým. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly svedly všechny relevantní postavy na Zimohrad a nechaly (je) důkladně pocítit nervózní ticho před bitvou s nemrtvými, ve výsledku sice tmavou, nepřehlednou a takticky pofiderní, přesto intenzivní a zmatkem na bojišti o to víc vtahující. Tryzna nad padlými pak neměla dlouhého trvání, protože se spěšně (= lehce uspěchaně) zamířilo do Králova přístaviště vyřídit si účty se zrádnou Cersei. Když jsem si už myslel, jak vše směřuje ke "šťastnému" konci, stalo se něco děsivě masakrálního, co mne zcela uzemnilo (a rozhodně k tomu nedošlo zčistajasna, náznaky se objevovaly dlouho předtím a jednání dotyčné vůbec nepovažuji za zkratkovité, natož z "prstu vycucané"). Finální, 73. epizoda pak v nostalgickém, hořkosladkém ladění pomalu, důsledně i důstojně uzavřela osudy přeživších, včetně nečekané volby nového krále. Co říct víc? Za mne naprostá spokojenost. Nenechal jsem si 8. sérii zkazit pozérskou vlnou neopodstatněného hejtu a vysloveně si ji užil, tvůrci (režie, výprava, triky, herci, scénář, hudba) mě dokázali překvapit, potěšit, šokovat i nadchnout a velkolepou 10letou cestu (prozatím) největšího seriálu všech dob zdárně uzavřeli (na těch 6* ale ne :-)). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš překotné a scenáristicky nezvládnuté. Ukazuje se jen to jak moc je čas, který tomu Martin věnuje důležitý. Ty části, kdy tvůrci doženou už vymyšlené kusy předlohy kvalitativně tak vyčnívají až mě mrzí, že jsem nepočkal na knížky. Závěrečné vyhrožování svobodou se kříží s vysmíváním se demokracii a poselství o konečném nastolení statusu quo je i jediným realistickým východiskem. Uspokojivý závěr nedostavěné cesty. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím, asi jsem tím pádem nenáročný divák, protože já v tom nevidím nic tak strašného co se tady píše. A ještě dělat petici na znovu natočení 8.řady? co je tohle za pí*ovinu...jasně, točilo se to 2 roky, očekávání byla obrovská, ale já si každý dialog užíval i když uznám, že něco bylo opravdu zbytečné a natahovali tak čas. 3.díl pro mě absolutní pecka z které mrazilo v zádech. A konečné rozuzlení se mi náhodou docela líbilo. Nejde se zavděčit všem, ale že z toho bude až takový humbuk to teda nechápu. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Tvůrci seriálu oznámili, že k propagaci osmé řady spustili kampaň „Quest for the Throne“ („Hledání trůnu“). Na šest míst umístili kopie Železného trůnu ze seriálu a fanoušci je měli najít. (Duoscop)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • Společnost Adidas vydala speciální kolekci šesti párů bot Ultra Boost k 8. sérii seriálu: Night’s Watch, White Walker, House Stark, House Targaryen, Targaryen Dragons a House Lannister. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama