Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8.série sice patřila k slabším sériím, ale rozhodně si nezaslouží 65%. Po technické stránce nadále nejjlepší telelevizní Show vůbec a 3 společně s 5 bitvou patřilo k tomu nejlepšímu, co kdy televize předvedla. Poslední dll na můj vkus až moc zdlouhavý, ale ve výsledku jsem spokojen s tím jak to dopadlo. 80% ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5-6/10. - Aaah bylo to zklamání, ale dalo se to zuby nehty zkousnout. Naprosté zahození budování postav po celých 7 sérií. Uplný kraviny a nelogičnosti. Scenérie co nedávají smysl a samotný zakončení hrůza i přesto, že mě dostalo a seděl sem s otevřenou hubou, kdy vidět prostřihy na každýho ze Starků ke konci série s Main Theme Hry o Trůny bylo famózní. Tento seriál neměl mezí od prvopočátky sice je overrated, ale konec si tu bídu zaslouží. Scénáristické duo ani nevědělo co vůbec s tou značkou dělá a Martin neměl ponětí co s tím udělali. Ach jo tak krásný seriál a takhle to domrvit. Hele sice zpracování nějaká režie, krásná hudba, efekty byly hezký. I ten konec docela vzhledem k těm postavám směřoval, ale spoustu postav zmuchlali a vyhodili do koše. Co k tomu dodat konec obrovský zklamání, ale celý tento seriál mi nikdo z hlavy nevymaže, protože tento nádherný seriál nemá mezí. Doufejme, že Martin dožije dopsání svých knih a budem si to moct projít z jinýho úhlu pohledu díky knihám, který i přes ten konec mám chutě číst. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je akýsi nepodarok. Postupne budované charaktery tu končia svoju púť v nezmyselných scénach a finále v sebe nesie pachuť hlúpej a odfláknutej roboty. Už 7 séria pokulhávala logicky. Ale tu to vyzerá, že to písalo malé dieťa bez znalosti predchádzajúcich sérií. Pre mňa najväčšie sklamanie v rámci televíznej tvorby. 8.séria - 40% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době prvního vysílání jsem se za celou sérii pral s trolly a odpadlíky, abych zmírnil jejich negativní řádění. Bohužel, časem musím uznat, že poslední díly osmičky byly skutečně uspěchané. Vizuální pompa nahradila perfektní a precizní scénáristickou práci, na kterou jsme byli zvyklí po celou dobu této fantastické ságy. Styl hop - hop - hop může být vhodný pro děvčátko se švihadlem, ale ne pro důstojné zakončení tohoto jedinečného eposu. Přesto věřím, že s odstupem času, až vychladnou emoce, najdeme společné obdivné stanovisko. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama