Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

GoT je pro mě osobně to nejlepší ze seriálového rybníčku. Žádný další seriál ve mě nedokázal vyvolat tak silné emoce. A to, že je opravdu nejlepší dokázal i teď. Už několikrát jsem viděl klid před očekávanou bouří. Několikrát byla provedena téměř dokonale. Tedy možná jsem si i myslel že dokonale. Ale GoT to vše posílá o level výš. Dialogy před bitvou jsou skvělé. Otevírání či hojení starých ran, z různých důvodů nedořešené spory.... To, co se do teď zdálo tolik podstatné se mění v malichernosti. Protože přichází smrt.... 90 procent. ()

Hild 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mě jedna z nejlepších epizod celého seriálu a vůbec se za to nestydím. Hra o trůny nikdy nebyla o velkých bitvách, ty byly vždy spíše jako bonus. Tvůrci tento díl označili jako "love letters to characters" a já si to naprosto užila. Všichni víme, jaká epizoda bude následovat, takže jsem tuto epizodu brala zároveň jako jedno velké loučení. Emoce fungovaly na 100%. Že na podobné epizody už není čas? Já naopak tleskám tvůrcům, že ačkoliv mají jen 6 dílů ve finálové sérii, nechali si tuhle jednu epizodu naprosto dedikovanou postavám, aby se prohloubily emoce a dopad příštího nášupu byl tak o to větší. Schválně kolikrát jste během této epizody měli pocit, že danou postavu vidíte naposledy? A kolikrát jste si řekli, že to loučení bude těžké? Ten kdo říká, že tahle epizoda byla zbytečná a nesmyslná výplň, nikdy nebyl opravdový fanoušek Hry o trůny, nebo nikdy nepochopil, o čem to celé vlastně je. Jsem si navíc jistá, že tato a příští epizoda bude ve výsledku fungovat jako jeden velký epický film. ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, prečo na tento diel toľko ľudí nadáva, avšak vadila mi jedna veľmi podstatná vec - buď sa mala táto séria ešte o pár dielov natiahnuť, alebo aspoň neukracovať na úkor očakávanej akcie. Každopádne z dejového hľadiska podľa mňa veľmi výživná a vhodná epizóda, ktorú si GoT po takej dlhej dobe zaslúžilo. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle klidně mohl být první díl závěrečné série, kdyby těch mizerných čtyři a půl minuty veledůležitých plků z debilního předchozího dílu nacpali sem. A ono by se to s klidným svědomím dalo, když rozhovory jsou divně navazovány, skáče se od ničeho k ničemu. Já se začal bavit, když na scénu nastoupil Tormund Obrozhouba a cosi jako hrdost jsem pocítil, když ser Jamie pasoval Bryene. Ale pak to stejně zmizelo. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Co jsem na GoT milovala nejvíce? Chytré dialogy a výborné, mnohovrstevnaté postavy. A Knight of the Seven Kingdoms byl jen další z dlouhé řady potvrzení, že obé je v tomto seriálu již v nedohlednu. Prázdný díl, kde nikdo nepověděl nic zajímavého. Chování postav neodpovídá jejich vlastnostem budovaným uplynulých sedm let (a alespoň první čtyři roky budovaným skutečně poctivě). Temný, nelítostný svět podobný středověku, včetně násilí, sexismu, otrokářství atd., je během pár dílů bořen moderními myšlenkami rovnosti, tolerance, feminismu a vzájemné spolupráce. Nevadí, že sedm let byl Jaime Lannister vrah a spíše záporák, který de facto započal celý konflikt mezi Lannistery a Starky, a který ještě v šesté sérii zaníceně tvrdil, že mu záleží jenom na Cersei a všechny by kvůli ní zabil. Teď je to kámoš, Cersei je mu ukradená, protože "se změnil". To samé Tyrion, z chytrého alkoholika a děvkaře se stal průměrně inteligentní mnich, který se hodlá sebe zdokonalovat, protože se také "změnil". Všem bylo vše odpuštěno, ze všech jsou náhle kladné postavy a jejich vzájemné dialogy se stávají z 90% z rekapitulování minulého děje ("Pamatuješ, v jakých bitvách jsi bojoval? Pamatuješ, jak ses choval? Pamatuješ, co jsi říkal?"). No, já si bohužel pamatuji, jaká Hra o trůny bývala na začátku. Když dokázala být zajímavá, strhující a chytrá díky skvělým charakterům, výborným dialogům a charismatickým hercům, ne díky CGI drakům a očekávání CGI bitev. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama