Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jako fakt? Jako fakt nejvelkolepější seriál všech dob osm let směřoval k tomuhle? Odosobněný a nelidský "Tříoká vrána" Bran jako král? Myslíte toho Brana, který se nezajímá o každodenní problémy a světské věci, vůbec se neorientuje v politice, ale nějak ho opravňuje být králem to, že zná minulost všech ostatních? Hrdina mnoha bitev, člověk, který pro ostatní nesčetněkrát nezištně nasazoval krk a nakonec zabil masovou vražedkyni, je za své zásluhy potrestán tím, že se zase stane členem Noční hlídky? Sansa jako respektovaná Královna Severu? Drogon si nekontrolovaně lítá po Západozemí a klidně může upalovat lidi zaživa? Při úděsnosti předposlední a poslední série jsme všichni tak nějak čekali, že poslední díl nebude žádná velká sláva, ale tenhle paskvil? I děcko ze základní školy by tomu napsalo lepší scénář. Tak hloupá, trapná a neskutečně odfláknutá nuda zapřičiněná naprostou tvůrčí bezradností, se jen tak nevidí. Velmi výstižný komentář: Chermy. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě spokojenost už na začátku série jsme s kamarádem tipovali jak to skončí a naše tipy se celkem sešli. Poslední sérii i tak hodnotím plným počtem. Stále si však myslím, že poslední dvě série měli mít po 10 dílech i s tou delší stopáží a byl by dostatek času na všechny postavy. BTW: 58% si to opravdu nezaslouží, ale je moderní remcat a škemrat o remake :DDD Naštěstí těch spokojených je více jen nejsou tolik slyšet, protože nepotřebují brečet v každé diskuzi, pod každým příspěvkem atd... Jsem opravdu rád, že jsem mohl být u takového fenoménu jako GOT jsou a budou. Trochu jsem doufal, že by nám mohli dát spinoff Aryi alá Colombus. Nebo Jona za zdí... Spring is coming! ()

Reklama

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!Komentář NEOBSAHUJE spoilery! Poprvé hodnotím seriálovou epizodu a podruhé nějakou komentuji.. Na předešlé díly 8. série se dalo alespoň dívat, osobně mě bavily, líbil se mi zvukový doprovod, jak moc autenticky herci hráli.. Ač jsem nesouhlasil s uspěchaností děje, se spoustou logických chyb, klišovitými zápletkami a jejich řešeními, na každý díl jsem se těšil. Ale teď jsem rád, že je seriál u konce a že ty zvěrstva, která ta nekreativní dvojice břídilů napáchala (a která se s každou epizodou stupňovala) mi neposkvrní mou dosavadní lásku k tomuto seriálu ještě víc. Kdybych se měl vyjádřit konkrétněji k této epizodě.. Tak jí podle mě nelze nazvat výstižněji, než slovem "nuda". Stále jsem naivně věřil, že mě děj nějakým způsobem šokuje a po předchozí epizodě jsem neměl absolutně představu, jak se bude dál děj vyvíjet (myslím, že stejně jako spousta dalších diváků). Tento potenciál tvůrci ale dokázali pohřbít během prvních pár desítek minut (po zdlouhavých a nezajímavých dialozích) a zbytek je snaha pouze o ukončení co největšího množství načatých dějových linek, pro které jsme měli všichni tento seriál tak rádi a které si zasloužily mnohem propracovanější rozloučení. Nikdy bych neřekl, že epizodu GoTka ohodnotím odpadem. A už vůbec ne, když přihlédnu, že odpadem poměrně šetřím, ale tady to jinak nejde... ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme po osmi letech konec jedné z nejlepších fantasy sériích, která v té osmé začala ztrácet dech. A poslední díl nebyl výjimkou, kdyby tak nehrál na nostalgii a přece jen úspěšně vše uzavřel v hořkosladkém duchu, což je pro mě přece jen pozitivum, neboť náznak demokracie v politice Západozemí už u mě zaváněl odpadovým hodnocením, ale díky Bohu, šlo jen o vtip. Rychlá změna charakterů postav, kvaltování v čase, to vše se negativně odrazilo na kvalitě posledních dílů a zde tomu není jinak. Přesto ale konec mě potěšil a uzavřel to (i když ne tak jak jsem si přál, výhrou nemrtvých) tak, aby to působilo smysluplně a ne chaoticky jako u kdysi Ztracených. Uznale pokyvuji hlavou a snad další seriály ze světa Západozemí se již vyvarují chyb posledních dílů. 85% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prvni pulka 4, druhá pulka 2 hvezdy. ZA DOBROTU NA ŽEBROTU, tak nejak bych to nazvala. Chudák John. a ted SPOILER, to že zabil Dany, ok, bylo to kdo z koho, jak to udělal, asi holt nemel jinou možnost a ona ho podcenila. Navic az takova magorka se z ni stat nemohla, ale jeji proslov byl hodný Hitlera, pěkný, je přesný, jak za často největšími lidskými katastrafami byl vlastně dobrý úmysl :) Rozhovor Tyriona s Johnem je nejlepší scéna .... ale že by se šedý červ udržel a nezabil Johna rovnou, to se mi fakt nechce věřit. A poslat Johna na noční hlídku ... jako cože, proč, neřekl šedý červ, že bude akceptovat rozhodnutí krále ...? K čemu tam ted ta noční hlídka je ... ?! Neměla byt zed uz davno zbořená?... Jako proč, k čemu ..... Naprosto chápu, když se Kita v nejakém rozhovoru ptali, jaké byly jeho první dojmy, když četl závěr scénáře, že jeho odpoved byla "DISSAPOINTED" Martine, Martine, prosim, napis uz tu knihu, at si spravime vsichni chut a naladu. Ach jo, tak dlouho jsme čekali, abychom se dočkali takového trapného konce, po téhle serii si asi všichni oddychneme, že už to skončilo. To už bych byla raději, kdyby se z Dany stala šílená královna, co vraždí ve jménu vyššího dobra. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama