Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele StrYke k tomuto seriálu (2)

Zvony (2019) (S08E05) 

Epizody seriálů normálně nekomentuji ani nehodnotím, tady se ale spíš chci vyjádřit ke komentářům některých uživatelů. To, jak si tu někteří hrozně protiřečí, je až k pláči. Zaprvé něco o Grey Wormovi. To, že začal zabíjet vojáky, kteří se vzdali, bylo naprosto logické - když přeskočíme fakt, že se chtěl nejspíš pomstít za Missandei, tak nesmíme zapomínat, že byl vycvičený k poslouchání rozkazů a k naprosté loajálnosti (takže ti, kteří si stěžují, že se seriál stává klišovitým - s čímž já souhlasím - a zároveň jim vadí, co začal dělal Grey Worm, tak si nevidí do držky). Co se týče těch, co tu brečí, že zabít jednoho draka bylo easy a druhý je nesmrtelný, tak ti mají snad v hlavě úplně vygumováno. První drak byl zabitý v momentu překvapení, takže nijak nemanévroval a v okamžiku, kdy Daenerys o nebezpečí věděla, už se šípům úspěšně vyhýbala. Smrt Cersei - zase, všichni si tu stěžují, jak už je to hrozně samé klišé, ale když někdo umře "normálně" a ne nějakou vyhajpovanou smrtí, tak je to velké špatné. Takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Nechápejte mě špatně, já jsem z osmé série také zklamaný, nelíbil se mi Aryi plot armor, nelíbil se mi ani fight Ohaře s Horou, nelíbí se mi jak je to hrozně uspěchaný a spousta věcí nelogických (až uměle vykonstruovaných, jako např. fight Jamieho s Euronem, který také navíc nebyl nic moc). Spíš mě tu štvou zaujatí nebo hloupí blbečci, co tu kritizují něco, co tam ve skutečnosti vůbec není nebo to jen špatně pochopili. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) odpad!

!Komentář NEOBSAHUJE spoilery! Poprvé hodnotím seriálovou epizodu a podruhé nějakou komentuji.. Na předešlé díly 8. série se dalo alespoň dívat, osobně mě bavily, líbil se mi zvukový doprovod, jak moc autenticky herci hráli.. Ač jsem nesouhlasil s uspěchaností děje, se spoustou logických chyb, klišovitými zápletkami a jejich řešeními, na každý díl jsem se těšil. Ale teď jsem rád, že je seriál u konce a že ty zvěrstva, která ta nekreativní dvojice břídilů napáchala (a která se s každou epizodou stupňovala) mi neposkvrní mou dosavadní lásku k tomuto seriálu ještě víc. Kdybych se měl vyjádřit konkrétněji k této epizodě.. Tak jí podle mě nelze nazvat výstižněji, než slovem "nuda". Stále jsem naivně věřil, že mě děj nějakým způsobem šokuje a po předchozí epizodě jsem neměl absolutně představu, jak se bude dál děj vyvíjet (myslím, že stejně jako spousta dalších diváků). Tento potenciál tvůrci ale dokázali pohřbít během prvních pár desítek minut (po zdlouhavých a nezajímavých dialozích) a zbytek je snaha pouze o ukončení co největšího množství načatých dějových linek, pro které jsme měli všichni tento seriál tak rádi a které si zasloužily mnohem propracovanější rozloučení. Nikdy bych neřekl, že epizodu GoTka ohodnotím odpadem. A už vůbec ne, když přihlédnu, že odpadem poměrně šetřím, ale tady to jinak nejde... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama