Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

86. hodnocení, 17 komentář: takže, tenhle film sem se zajmem sledoval uz od prvnich ukazek, tusil sem, ze to bude velice levne (tedy jak by nekdo rekl male), ale zato city narvane a taky hodne komedialni dilo.. Nakonec se to posledni uplne nevyplnilo, ale vse ostatni ano. Hlavne po té emocionální stránce se to muze rovnat mnoha hvezdne obsazenym a drahym filmům od renomovanych rejzů.. Výkon Woodyho lze porovnavat s vykony Rourkea ve Wrestlerovi ci dalsimi s dalsimi herci hrajicimi takove comebacky.. Ten Harelsonův se da pocitat jako doslova monstrozni, ani v jednom filmu nezahral spatne, byl nominovany na oscara a nakonec nam prisel vypravet posledni pribeh muze, ktery zije ve svem imaginarnim svete, muze, ktery je sice trochu pomalejsi, bojuje se vsudypritomnym zlocinem a hlavne je uprimny jako male dite.. proste sem ho zral, proklinal sem vsechny, co mu ublizovali a dekoval vsem, co s nim soucitili.. (u te Kat to bylo rozdeleno napolovic :-)) opravdu skoda, ze se tenhle filmek nedostane na oscary, protoze pokud hlavni cenu nedostal za Messenger, za tohle by ji uz dostal.. Skvele az Nolanovsky vykreslene mesto, hlavne ty zabery zhora jsou fajn, taky je dobre, ze reziser vzdava poctu komiksovym hrdinum (a to, ze je to takhle netradicne, je jen a jen dobre). A ta podobnost s Kick-ass je mozna, ale urcite tam nemela byt, prece jen Kick-ass je o necem uplne jinem, neni to zadne drama, spis zabavna popkulturni brutalni jizda.. Na konci mi ukaplo i par slz. SUMA: Stebbings prisel s pribehem o netradicnim superhrdinovi z rad obycejneho lidu, ktery ma o pet kolecek navic, mysli si, ze mu neublizi kulky a hleda jakehosi kapitana industryho. A Harrelson slavi stoprocentni uspech. Kdo by to od takovehoto skromneho pocinu, temer bez jakekoliv kampane, s parodickym dejem cekal.. Ale prekvapeni se nastesti vzdy najdou a tohle je jedno z nich. Cistych 5 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Komu zcela neplánovaně neukápla na samotném konci slza jako hrach, tak to celé vůbec nepochopil. Já vím, proč Woodyho miluji. Je to zlatíčko. Kromě toho, že v té škrabošce byl k zulíbání, tak znovu a opět dokázal, jak neskutečně úžasný herec to je. Není to první drama s komediálním nádechem, které jsem s ním viděla. Tady sice nebylo nic moc extra k smíchu naopak, ale jako Defendor, co měl svého Defendoga, jako takový Forrest Gump byl ve svém vážném a skutečném boji se zločinem tak moc milý, až to bralo dech. Každopádně jsem se zrovna stala součástí čistokrevného dramatu o jednom docela neobyčejném, lidském osudu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skromnější prostředky, ušlechtilejší cíl. Defendor kicks nejen Kick-Ass´s ass a stačí mu k tomu pouhá maličkost - mít duši.. Komiks je ve Stebbingsově vydařené prvotině jen prostředkem a o nějakém jeho parodování nemůže být ani řeč. Takže, buďte v životě poctivý jak Arthur, za sebe a své blízké DEFEND(OR) ATTACK a pamatujte, že zbraně jsou jen pro zbabělce.. Dvojice W.Harrelson a R.Downey jr. chytla v posledních letech po jistém útlumu druhou hereckou mízu a já jim v jejich počínání ohromně fandím. A Elias Koteas? No podle té podoby si myslím, že mu ještě doteď posílá bohatý taťka DeNiro výživné.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V domění, že to bude švanda k popukání, jsem si k tomu sedla a čekala, že se budu popadat za břicho. Nestačila jsem se pak divit, jak se u toho nehorázně dojímám a jak celková atmosféra houstne a vážní a nakonec nastoupila depka. Přesto jsem se párkát nahlas zasmála (Kuličky, vosy, útok prakem, mučení citrónovou šťávou a kdesi ke konci ta hláška o koulích), to jen svědčí o mnohostrannosti filmu. Obrovskou výhodou je sám Arthur, který by se snadno mohl stát plochou komickou figurkou, ale naopak je skutečně "lidský". Samozřejmě zásluhou bezchybného stvárnění Woody Harrelsonem, který dokázal, že umí zahrát "pomalejšího" zcela uvěřitelně a hlavně umírněně (narozdíl např. od Václava). K srdci přiroste téměř okamžitě, co se zjeví a mrští hrstí skleněnek. Po něm nejvýraznější je nejspíš Koteas, jehož postava se zmítá mezi směšností a odpudivostí, Kat Dennings je zase hezky neokoukaná. Pět * dávám i pro to, že se jedná o ojedinělou smíchaninu dramatu a komedie na pozadí komiksového superhrdiny (neřekla bych, že se jedná zrovna o parodii). V tomto případě dokonce spíš dramatu, než komedie a konec definitivně zarazí poslední hřebíček do pojmu "komedie". Takových fungujících filmových hybridů je po hříchů málo, o to víc si Defendora vážím a je škoda, že není známější. Rozhodně by si to zasloužil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenápadných a zároveň neobyčejných filmů. Trailery by mohly evokovat jakousi předehru pro film "Kick-Ass" ale ve skutečnosti je celkové vyznění filmu spíše vážné. Bohužel míra zábavy dost rozpačitá, tempo vyprávění také neohromí a nějaké vyloženě povedené scény se ve filmu hledají dost těžko. Jediným tahákem tak zůstává slušný Woody Harrelson, který coby inteligencí pomalejší ale nebojácný hrdina Defendor bojuje ze zločinem (pomocí duhových kuliček, kyje a rozzuřených vos) a hledá fiktivního nepřítele. Neobvyklý ale nevýrazný film. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Pro Petera Stebbingse je to první režijní a scénáristický počin. (HellFire)
  • Zákopové pálky jako ta, kterou je vyzbrojen Defendor (Woody Harrelson), se používaly za první světové války na obou stranách fronty. Používaly se převážně při nočních přepadových akcích. Byl to tichý a velmi efektivní způsob, jak zabít nebo zranit nepřítele v zákopech. Obvykle byly vyrobeny ze dřeva s okovaným koncem k maximalizování zranění, používaly se i pálky s nasazeným prázdným granátem nebo pálky s jednou nebo více železnými koulemi, které byly k pálce připevněny řetězem nebo provazem. (Maulincio)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama