Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si Superretard myslí, že je Superhrdina, může evidentně místo nějaké fekální kraviny s panem Rogenem či Sandlerem vzniknout moderní donquijotský Superepos s zářícím panem Harrelsonem. Rocinanta je sice dvacetimetrová pojízdná hydraulická plošina, Dulcinea štětka na cracku a Sancho je zrovna na koridě, nicméně naprosto odzbrojující Woody metající vražedné skleněnky do xichtů svých protivníků je dokonalým předobrazem Cervantesových masturbačních fantazií. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenápadných a zároveň neobyčejných filmů. Trailery by mohly evokovat jakousi předehru pro film "Kick-Ass" ale ve skutečnosti je celkové vyznění filmu spíše vážné. Bohužel míra zábavy dost rozpačitá, tempo vyprávění také neohromí a nějaké vyloženě povedené scény se ve filmu hledají dost těžko. Jediným tahákem tak zůstává slušný Woody Harrelson, který coby inteligencí pomalejší ale nebojácný hrdina Defendor bojuje ze zločinem (pomocí duhových kuliček, kyje a rozzuřených vos) a hledá fiktivního nepřítele. Neobvyklý ale nevýrazný film. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek slusnej. Sice to lehce pripomina parazitovani na ocekavanym uspechu Kick-Ass, ale to je vedlejsi. Predstavuje se "superhrdina" Woody v smesnym oblecku s vybavenim z hrackarny a psychopatickym vyrazem a vyrazi bojovat se smejdama pomoci obusku a kulicek. Potud to slape docela solidne, Woodyho naprosto idiotsky akce jsou zabavny. Postupne to zacne taky nabirat takovej trochu smutnej rozmer o chlapkovi, kterej je idiot a delat superhrdinu je jeho jedina zabava, bohuzel dostane vzdy narezano. Porad to je jeste ale slusnej film. Bohuzel nekdy v pulce se to zacne utapet v hromade kecu, nic moc se nedeje a to pocatecni ocekavani, kdy to konecne prijde, se rozplyne do prazdna a do konce uz jsem to pak dokoukal jen tak aby se nereklo. Velky plus filmu je pak psychopatickej Woody, bez nej by to bylo polovicni. Ale i tak jsem cekal vic. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mírný nadstandard s překvapením. Z prvních informací jsem očekával spíše parodii na téma superhrdinů v reálném světě, kteří zbožňují komiksy, ale výsledek je prakticky opak s vážností na každém kroku. Je skvělé, jak Peter Stebbings dokázal vystavět příběh s jasnými komiksovými prvky, hrdinou, který to v hlavě (ne)má naprosto srovnané a vše to do sebe zapadá jako ozubená kolečka ve švýcarských hodinkách. Krom toho, Woody Harrelson svůj comeback završil asi nejzajímavější postavou z poslední doby, která má hloubku. Bránit svět má cenu, ať máte jakékoliv důvody a tahle "tragédie" jedné postavy stojí za to. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Komu zcela neplánovaně neukápla na samotném konci slza jako hrach, tak to celé vůbec nepochopil. Já vím, proč Woodyho miluji. Je to zlatíčko. Kromě toho, že v té škrabošce byl k zulíbání, tak znovu a opět dokázal, jak neskutečně úžasný herec to je. Není to první drama s komediálním nádechem, které jsem s ním viděla. Tady sice nebylo nic moc extra k smíchu naopak, ale jako Defendor, co měl svého Defendoga, jako takový Forrest Gump byl ve svém vážném a skutečném boji se zločinem tak moc milý, až to bralo dech. Každopádně jsem se zrovna stala součástí čistokrevného dramatu o jednom docela neobyčejném, lidském osudu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Pro Petera Stebbingse je to první režijní a scénáristický počin. (HellFire)
  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama