Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

liskam 

všechny recenze uživatele

Lidi, já vůbec netuším jak napsat, proč se mi tenhle film tak líbil. Asi začnu herci..:) Woody Harrleson je bez debat velice solidní herec, který tady naprosto přesně věděl co hrát. Plus když se k tomu přidá kvalitní scénář a hudba, film který si člověk užije je na světě. Navíc je prostoupen atmosférou, jak to popsat... lidství/slušností a naděje.. Píšu tenhle komentář, a nějak se mi v hlavě objevilo jméno filmu "Pošli to dál". Film je sice celkově úplně jiný, ale ty pozitivní lidské atmosféry jsou si nějak podobné Za mě 80% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení Woodyho hereckého comebacku. Superhrdinský film doslova za pár šupů, který je přes pár hodně zábavných situací spíš idealistickým dramatem o muži, co se postavil zločinu, jelikož mu vysoké IQ neřeklo, že je hloupost něco takového zkoušet. A právě fungující vážnější linky dělají společně s fajn herci z Defendora zajímavý žánrový mix, u kterého sice nenajdete desítky zlikvidovaných záporáků, ale nakonec zjistíte, že tu stejně od začátku šlo o něco úplně jiného. Starým poselstvím to v novém kabátku někdy může sakra seknout, a tohle je právě ten případ. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když si Superretard myslí, že je Superhrdina, může evidentně místo nějaké fekální kraviny s panem Rogenem či Sandlerem vzniknout moderní donquijotský Superepos s zářícím panem Harrelsonem. Rocinanta je sice dvacetimetrová pojízdná hydraulická plošina, Dulcinea štětka na cracku a Sancho je zrovna na koridě, nicméně naprosto odzbrojující Woody metající vražedné skleněnky do xichtů svých protivníků je dokonalým předobrazem Cervantesových masturbačních fantazií. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kde "Kick-ass" rozjel akční smršť a prakticky v závěru popřel svou první polovinu, tam "Defendor" ukazuje spíše lidskou psýchu a brnká na strunu dojetí. Zkrátka "Kick-ass" pro dospělé: nezasahuje sice tak široké spektrum žánrů, nicméně lehce zpomalený Arthur Poppington, alias Defendor, trefil moji duši hlouběji, jeho příběh byl opravdovější, lidštější a jeho ryze nesobecká snaha zbavit svět šmejdů nesmírně sympatická. Chvíli se smějete, chvíli zadumaně mlčíte, nakonec vám dost možná něco padne do oka a na řadu přijde kapesník... Woody odvedl svůj vysoký standard a ještě něco navíc, k ostatním hercům rovněž nemám výhrady. Osmdesátkově hrdinský hudební doprovod ději dodává správnou šťávu. Pátou hvězdici hodit nemůžu, cosi jsem v tom filmu přece jen postrádala a zřídka (leč přece) se fakt úplně malinko nudila. 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Komu zcela neplánovaně neukápla na samotném konci slza jako hrach, tak to celé vůbec nepochopil. Já vím, proč Woodyho miluji. Je to zlatíčko. Kromě toho, že v té škrabošce byl k zulíbání, tak znovu a opět dokázal, jak neskutečně úžasný herec to je. Není to první drama s komediálním nádechem, které jsem s ním viděla. Tady sice nebylo nic moc extra k smíchu naopak, ale jako Defendor, co měl svého Defendoga, jako takový Forrest Gump byl ve svém vážném a skutečném boji se zločinem tak moc milý, až to bralo dech. Každopádně jsem se zrovna stala součástí čistokrevného dramatu o jednom docela neobyčejném, lidském osudu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)
  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama