Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kde "Kick-ass" rozjel akční smršť a prakticky v závěru popřel svou první polovinu, tam "Defendor" ukazuje spíše lidskou psýchu a brnká na strunu dojetí. Zkrátka "Kick-ass" pro dospělé: nezasahuje sice tak široké spektrum žánrů, nicméně lehce zpomalený Arthur Poppington, alias Defendor, trefil moji duši hlouběji, jeho příběh byl opravdovější, lidštější a jeho ryze nesobecká snaha zbavit svět šmejdů nesmírně sympatická. Chvíli se smějete, chvíli zadumaně mlčíte, nakonec vám dost možná něco padne do oka a na řadu přijde kapesník... Woody odvedl svůj vysoký standard a ještě něco navíc, k ostatním hercům rovněž nemám výhrady. Osmdesátkově hrdinský hudební doprovod ději dodává správnou šťávu. Pátou hvězdici hodit nemůžu, cosi jsem v tom filmu přece jen postrádala a zřídka (leč přece) se fakt úplně malinko nudila. 80% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milá a hezky vypointovaná variace na dojemné filmy o retardech a nedojemné filmy o superhrdinech. Stebbings tančí na pomezí neslučitelného, občas mu ta ruka ujede do nevyváženosti mezi vážným dramatem a ujetou komedií, ale perfektní Harrelson vždy vrátí filmu ztracenou rovnováhu. Právě jeho kreace na pomezí vážnosti a parodie dává tomu nepravděpodobnému a vlastně velmi dětinskému světu Defendora cosi, co vás i při závěrečném "I love you" donutí ke zjihlému povzdechu. Souhlasím, že Defendor měl navíc, ale i stávající potenciál pořád vystačí na velmi příjemný a specifické požitek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skromnější prostředky, ušlechtilejší cíl. Defendor kicks nejen Kick-Ass´s ass a stačí mu k tomu pouhá maličkost - mít duši.. Komiks je ve Stebbingsově vydařené prvotině jen prostředkem a o nějakém jeho parodování nemůže být ani řeč. Takže, buďte v životě poctivý jak Arthur, za sebe a své blízké DEFEND(OR) ATTACK a pamatujte, že zbraně jsou jen pro zbabělce.. Dvojice W.Harrelson a R.Downey jr. chytla v posledních letech po jistém útlumu druhou hereckou mízu a já jim v jejich počínání ohromně fandím. A Elias Koteas? No podle té podoby si myslím, že mu ještě doteď posílá bohatý taťka DeNiro výživné.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenápadných a zároveň neobyčejných filmů. Trailery by mohly evokovat jakousi předehru pro film "Kick-Ass" ale ve skutečnosti je celkové vyznění filmu spíše vážné. Bohužel míra zábavy dost rozpačitá, tempo vyprávění také neohromí a nějaké vyloženě povedené scény se ve filmu hledají dost těžko. Jediným tahákem tak zůstává slušný Woody Harrelson, který coby inteligencí pomalejší ale nebojácný hrdina Defendor bojuje ze zločinem (pomocí duhových kuliček, kyje a rozzuřených vos) a hledá fiktivního nepřítele. Neobvyklý ale nevýrazný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdo kurva seš?“ ,,Tvoje největší noční můra a chci Lídra Průmyslu!!“..... Běloch, bydlící na tajný základně, šest stop vysoký, oblečen do černého trikotu se stříbrným pruhem, používající nejmodernější kuličky, vosí roj, zákopovou pálku a v autě na něj čeká jeho oddaný přítel Defendog – ano DEFENDOR! Superhrdina, pro kterého není žádný problém zajít za únosnou mez, nebo jen legrační chlápek, který je pro ostatní hrozbou? FILM O OPRAVDOVÉM HRDINOVI, pro kterého je každej, kdo překročí zákon lump. W.Harrelson je pro role ,,magorů“ stvořenej a tady má další herecký sólo. Film zajímavě střídá tempo a nálady. Vážné situace zlehčuje, vtipné dramatizuje, prostě jako v mysli narušeného člověka. Nebo SUPERHRDINY? PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)
  • Okrem narážok na jedného z najznámejších superhrdinov - Supermana a jeho partnerku L. Lane, je vo filme počas jedného vypočúvania spomenutý napríklad aj veľmi známy vyšetrovateľ, a to poručík Columbo. (MikaelSVK)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno