Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (665)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Takže dámy a pánové, právě jsem se vrátil z kina a chci se s váma podělit o své názory. Zaprvé bych chtěl říct něco o sobě. Já hrozně rád vymýšlím pokračování a Saw pochopitelně není výjimkou. Já jsem tak přemýšlel a snažil se vymyslet co nejodpornější pasti, které by se tam mohli vyskytnout. Zde však tvůrci nezklamali a opravdu se tam 3 navržené pasti objevily, takže za to jim moc děkuji. A teď k filmu. V životě jsem neviděl předvídatelnější film. Já jsem prakticky už od začátku jasně určil kdo zemře a taky se tak stalo. Asi chyba v Matrixu, nebo se napojili na mé mozkové vlny a natočili to podle mě. No, nevim... Další věc je extrémní dávka klišé. Tenhle film jen opakuje to, co už tu bylo 6x v méně očividné formě. Je to asi takhle: Chlap má někoho zachránit, vyslechne pravidla (čeká až do dojetí pásky), snaží se oběť zachránit (sebepoškozením), neuspěje,konec! Maximální krvavé orgie + nulový výsledek = samoúčelnost. Další problém mám s uvěřitelností. Jsem ochoten pominout, že Hoffman už asi zkoupil polovinu garáží a domů ve městě, ale past, kterou přichystá na detektivy ve své pracovně, bych spíš tipoval na dílo Chucka Norrise, než relativně reálné postavy Hoffmana. A to už vůbec nemluvím o závěrečné pasti pro jednu z vedlejších postav. Jestli se chtějí ubírat tvůrci touto cestou, tak v příštím díle nejspíš ona oběť spadne do rakety a vyletí do vesmíru. Konec pro mě nebyl překvapením, protože fanoušci už celou věc dávno rozluštili, takže ani zde kytky nekvetou. PS: Vypadá to, že politologové budou muset do učebnic připsat novou ideologii, protože Kramerismus se už rozšířil na celé spolky lidí. PPS: "Hoffman alias hrdlobod." Kimble to vystihl lépe než já. :-D ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

3D efekty sa mi videli byť perfektne zmáknuté , čo som doposiaľ na inom filme nevidel, necítil, nezažil... Scénka, kedˇ sedeli za barom, tak som sa mu po to pivo skoro načiahol. Ja Saw teda mám rád, ale nehodnotím už len z princípu takto, hoci pasce boli až príliš vyumelkované, takže doporučujem túto myšlienku nechať pred dverami kina a v pohode si užiť napätie, pretože bolo konštantné počas celého filmu ( ja som tam nemal jediné hluché miesto). No a kto videl Marathon Mana s Dustinom Hoffmanom zo 76teho a bol trochu mimo zo scénky so zubami, tak tuto sa zblázni ! Záverečné rozuzlenie je prekvapujúce a ja som len zvedavý, či Burg, Koules a Hoffman neojebávajú, že toto bolo fakt naposledy . ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat spoilery a stopy ořechů. Už nějakých sedm let jsem fanouškem téhle ohromně populární i ohromně nepopulární série. Převážnou většinou lidí nenáviděný třetí díl je pro mě vůbec nejzajímavější rozbor psychologie vztahu mezi Jigsawem a Amandou. Naprostou většinou nenáviděný čtvrtý díl je podle mě zatracovaný proto, že komplikovanost propojení trojky a čtyřky (děj čtyřky začíná před začátkem trojky a končí po jejím konci) je pro kohokoli jiného než skalního fandu prakticky nepochopitelná. A jsem toho názoru, že šestka, o které se povídá, že je to těžký odvar, výborně uzavírá celý kruh. Proto se mi jevil už jen nápad na sedmičku naprosto zbytečný. Mhmm. Mé obavy se potvrdily. Saw 3D selhal prakticky ve všem, v čem se selhat dalo. Ani nevím, kde bych měl ve výčtu začít, ale tak si to zkusme od toho nejdůležitějšího. Torture Porn. Tyhle dvě slova byly s frančízou Saw spojeny už od začátku, nikdy to ovšem nebylo horší než tady. V Saw 3D ženské umírají ponižujícími způsoby evokujícími jejich podraženost, navrch v pastech, ve kterých jsou naprosto odkázány na pomoc ostatních (kupříkladu vydavatelka, která umřela, protože "nedokázala zavřít hubu", právnička, kterou past zabila způsobem více než cokoli jiného připomínajícím orální sex... A jsou tu další případy, které si nechám pro sebe, abych Vám to nezkazil úplně)... Scénář. Už od prvního dílu byly stížnosti na logiku. Přesto se vždycky daly věci s přimhouřeným očkem vysvětlit. Tady ne. Velké logické díry a scénáristická bezradnost z 3Dčka přímo čiší. Chabá příběhová linka Bobbyho Dagana děj vůbec netáhne a je protkaná každým klišé, na které si člověk jen vzpomene. A vůbec nejvíc dostává logika na frak, když dojde na pasti. Celý film je v podstatě koncipován tak, aby co nejlíp vyhovoval 3D efektu, na všechno ostatní se peče. Pasti jsou krvavé, snad poprvé až zbytečně příliš. Aspoň pastička na nácky je skutečně vydařená a uspokojivá. A zároveň patří jen k málu věcí, co se na sedmičce povedly. Doposud všechny díly vynikaly efektivním a šokujícím závěrečným twistem, sedmička se do finále došourá bez tempa jen z povinnosti. Už dlouho se mi nestalo, že bych z kina odcházel s tak hořkou chutí v puse. A tak jestli se teprve rozhodujete, zda jít či ne, radím Vám NECHOĎTE! ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

"V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“...Producenti Vám občas naslibují i věci, které nejsou pravda, ale což o to...3D v tomto filmu bylo jedno z těch slabších, až na stříkající krev totální nuda, a jestli konec byl šokující či ne, to už posuďte sami. Jenom pro pořádek, fanoušek této série nejsem, ale tento díl byl jeden z těch, které mi až tak nevadily.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vlastně scénáristy obdivuju za to, že si i posedmé dokážou z prstu vycucat twist, který zase všechno předchozí dění obrátí naruby. Stejně tak se už pokolikáté podivuju nad chorostí mysli designerů pastí. A už raději ani nesmutním nad tím, že se žádný režisér nedokáže nad celou látku povznést a vrazit tam trochu nadhledu. Tolik nasraného mramoru v kombinaci s krvavými cákanci á la Jacksonovy splattery (barva krve included) ale baví tím „druhým“ způsobem. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Film bol zakázaný v Malajzii a Thajsku. (Paldiny)
  • Chester Bennington, představitel Evana, má ve skutečnosti na těle několik tetování. Ta, která jsou vidět ve filmu, ale nejsou pravá. (Vojtino)
  • Vzhledem ke komplikované 3D výrobě byl sedmý díl natočen za 9 týdnů, zatímco předchozím vždy stačilo týdnů 6. (darek kartac)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama