Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím!

  • USA Airplane! (více)
Trailer

Obsahy(1)

V letadle směřujícím z Los Angeles do Chicaga je většina cestujících i řídící posádky nečekaně postižena silnou žaludeční nevolností. Všechno nasvědčuje tomu, že blížící se katastrofu letounu už nemůže vůbec nic odvrátit. Ironií osudu se v poslední okamžik řízení letadla ujímá bývalý námořní pilot Ted Striker. Ten sice umí ovládat řízení, ale sám je poněkud "nespolehlivý", protože několik let trpěl psychickými poruchami. A tak vlastně není příliš podivné, že v této extrémní situaci jedná zcela nepředvídatelným způsobem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie tria Z-A-Z z doby, kdy měli hodně dobrou formu. Film má dobře osahaná všechna ta klišé různých katastrofických filmů, takže se na palubě setkáte s nemocným děvčátkem, jeptiškou, teroristou (tím si nejsem 10ˇ0% jistej), hysterkou..... Podobně jako v bláznivé střele, i tady je spousta prvoplánových gagů, stejně jako hromada odkazů a sofistikovaných dvojsmyslů. Jasně, ne každý vtípek je ještě po skoro 30 letech od natočení třeskutě vtipný, ale sypou se v takové kadenci, že na jeden nepovedený připadají čtyři vynikající. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší parodie, kterou jsem viděl, ale přesto jsem se bavil velmi dobře. Podle mě se u toho prostě musí zasmát každý, protože i když tam jsou trapnosti, tak tam jsou i výborné vtipy, kde jen zíráte, jaká to je strašná blbost a absurdita, ale stejně nevím... kdo by se zlobil na koně v posteli? :) Já mám tyhle filmy moc rád, protože stačí jen vypnout, zírat na ty blbosti a smát se. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak dobré, jak jsem si troufl čekat. Tolik hereckých es a pánů komiků slibovalo vtipnější podívanou. Pár vtipných momentů tam rozhodně je, ale jsou to opravdu jen momenty a stará se o ně převážně mladík Leslie Nielsen a snad jednou Lloyd Bridges. Hlavně úvod je takový nudnější a téměř nekoukatelný. Postupem času se to naštěstí zlepší. Zkrátka taková komedie, kterou když si pustíte, tak nebudete příliš zklamaní, ale do druhého zhlédnutí už síly nenajdete. Alespoň já to tak mám. Když jsem tak namátkově přečetl pár komentářů, tak většině praskala bránice. Těžko říct, kde je chyba. Za mě je to tuctovka, která na víc než 2* prostě nemá. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Airplane! je nielen úplná klasika žánru paródia, ale zároveň jeho krstným otcom, prababkou a spúšťačom jeho popularity a zlatým obdobím jeho najväčšieho úspechu - v taj čistej, krsštalickej podobe, ako v 80-tych rokoch (a najneskôr začiatkom 90-tych) sa už dnes buď nerobí, ale príspevky do tejto podivnej rodinky sú už iba čisto okrajová záležitosť nevzbudzujúca (celkom právom vzhľadom na ich "kvalitu") záujem či úspech u divákov. V podstate tá naozaj dobrá paródia bola naviazaná na pár mien, pričom spolu s najvýraznejším predstaviteľom Leslie Nielsenom (ktorý v Airplane svoju kariéru parodickej ikony naštartoval) sú bratia Zuckerovci s Jimom Abrahamsom najvplyvnejšie a najznámejšie. Napriek tomu Airplane už - aj vďaka špecifickosti daného žánru (jedného z najabnormálnejších subžárov komédie) - výrazne zostarol, mimo kontext USA a 90-tych rokov už mnohé fóry nefungujú či sú dokonca nečitateľné. Avšak silné, tvrdé jadro ostáva: Leslie Nielsen, autopilot, nekorektnosť a slovné hračky. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu vynikajúca paródia, ktorá je skvelá aj dnes, pretože nestráca na aktuálnosti - zdá sa totiž, že predbehla svoju dobu parodovaním filmových klišé, ktoré sa používali aj po jej vzniku. Iste, vzhľadom na tempo, na ktoré je zvyknutý súčasný divák, má Airplane! svoje hluché miesta. Ale určite položila základy absurdnej situačnej i konverzačnej komiky a asi by bez nej neboli vznikli také perly medzi paródiami ako Hot Shots! alebo niektoré Nielsenovky...alebo by neboli také dobré :-) ()

Galerie (127)

Zajímavosti (62)

  • Pro hádku mezi hlasy z reproduktorů o červených a bílých zónách z úvodu filmu filmaři najali muže a ženu, kteří namluvili skutečné hlášení na Mezinárodním letišti v Los Angeles. Ve skutečném životě tito dva také tvoří manželský pár. (Morien)
  • Podle britského serveru LoveFilm jde o nejlepší komedii všech dob. (Furi)
  • Většina vtipů ve filmu prý pochází z kávy Abrahamse a bratrů Zuckerů. Vždy, když vysedávali nad šálkem kávy, nápady se začaly valit jako pára. (Trainspotter)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama