Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Heleny Třeštíkové je unikátním časosběrným dokumentem, mapujícím čtrnáct let v životě mladé narkomanky a jejího marného zápasu se závislostí. Proč začala brát drogy? Jak sama říká - chtěla se lišit. Píše se rok 1996 a tehdy devatenáctiletá Katka žije v terapeutické komunitě Sananim v Němčicích s nadějí na obyčejný život - touží mít přítele, jednou i rodinu. Happy end se však nekoná. Režisérka zaznamenává ve svém filmu rok za rokem Katčin sestup níž a níž na spirále krádeží, prostituce, fyzického i psychického chátrání, na spirále, přerušované jen občasným vzepětím naděje a odhodlání s drogou skoncovat. Její touha je upřímná, droga ale nakonec vždycky zvítězí. Podaří se Katce konečně najít sílu ve chvíli, kdy otěhotní a budoucí mateřství jí nabídne životní motivaci? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (541)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA TĚCH DROGÁCH...TAM VLASTNĚ NENÍ SKORO VŮBEC NIC. JENOM TAKOVÝ TY VĚCI...TAKOVÝ TY BODY...PENÍZE NA DROGY, NEBO JAK JE UDĚLAT. BOUCHNOUT SI. JÍZDA – A TO JE KONEC. A ZNOVA DOKOLA“..... /// Závisláci ve ,,sračkách“. Keci. Hodně keců! A vládne jim král. ,,H“! ČLOVĚK MUSÍ NĚCO VYTRPĚT, KDYŽ BERE DROGY! Tohle je ze života! Několikrát se mi chtělo (psychicky) blejt! Katka je dokument, kterej dokáže nejen poučit, ale i zavalit silnými emocemi. Kladnými? Za sebe říkám ,,žijí moc dlouho“! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že když feťáci jedou na Metadon, tak neposlouchaj Heavy metal. 2.) Jsem závislák, kterej čeká na ,,správnej“ impuls. 3.) Jmenuji se Tereza a v papírech mám napsáno něco o Bradáčové. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Katka je fetka, takže ji těžko můžeme litovat. Třeštíková má dost perverzní choutky, když roky leze mezi feťáky. Její přístup je však pro mě za hranou. Ve jménu diváckého zájmu nezasáhla ani v situaci, kdy si dva drogově závislí pořídili dítě a reálně přemýšleli, že si budou hrát na rodiče. Její občasné naivní apely byly pouze na kameru. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ubohý příběh o přitroublé holce, která nikdy v životě neměla začít s drogama. Potupný rozklad vyfetovaný trosky, která směšně bojuje o svoje dítě, který bude rádo, když jí v životě neuvidí. Zkurvená smažka jakých je tisíce, každá z jiným osudem. Když jsem viděl ukázky z tohoto filmu, tak jsem myslel že tam bude nějakej pozitivní výsledek, ale je to pouze příběh o fetně, která má každej den stejnou starost "máš něco?" Fuj! Rozmýchej si to, rozdělej si to, šlehni si to, scháněj si to, sežer si to, ale hlavně si to nech. Nemá cenu se na to dívat podruhé. Je to jen a jen zmapování cizího rozkladu, žádný dokument, nechápu, proč tím režisérka trávila tolik let, pro mě jen laciná forma šokovat, ale koho vlastně, vždyť každý ví, jak tihle karikatury žijí... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola sila. Tragický ľudský príbeh. To bolo fakt silné kafé. Bola to poriadna nálož. Fakt som to musel rozdýchať. Tvrdé drogy! Heroin! Sebedeštrukcia. Tá nešťastná deva ("Katka") je rovnako stará ako ja. Je to moja rovesníčka. Až ma mrazilo, keď som sledoval ako sa z mladej celkom pohľadnej baby stáva totálna feťácka troska. Je strašné, čo dokážu s človekom urobiť drogy. Pani režisérka Helena Třeštíková natočila velice pôsobivý a zároveň odstrašujúci časozberný dokumentárny film o jednom premárnenom živote. ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Povedená sonda do života toxikomanské celebrity. Kdysi jsem se v ďáblickém nonstopáči spokojeně propíjel ke kýženému bezvědomí, když dorazilo jakési typické taxikářské prase a oblažilo okolosedící historkou o tom, že mu žena odmítá žužlat pohlavní výstupek poté, co zahlédla jak v dokumentu nastupuje slečna Katka do jeho vozidla za účelem totožné mlaskavé akce. Veselý příběh z periferie. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Prvý český film uvádzaný v slovenských kinách so slovenskými titulkami z dôvodu potreby dostatočnej zrozumiteľnosti aj pre mladších divákov. (rudeboy)
  • Dokumentární film režisérky Heleny Třeštíkové získal Zvláštní uznání poroty na festivalu Open City v Londýně. (JOhanka.1412)
  • Katka získala ocenění Best Feature Documentary Award na festivalu East End Film Festival v Londýně. (JOhanka.1412)

Související novinky

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama