Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (501)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše a bez skrupulí přiznám, že bez malého Mikuláše by bylo moje dětství aspoň o polovinu chudší. Nároky či snad jakékoliv naděje vkládáné do této adaptace se rovnaly nule. A hned v prvních minutách se mi to potvrdilo. Tak bezva seriál z toho mohl být. Pak tvůrci nabídli i něco z vlastní kuchyně, film dostal ten správný směr a hlavně i příběh a mě nic nebránilo v dobré zábavě. Té bylo opravdu požehnaně. Tvůrci zachytili ten klukovský svět se vším všudy, co mi tehdy velkou měrou dopřávaly právě ony knihy. Dobré to bylo, jen příště bych přeci jen prosil o ten seriál. Děkuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úspěšně jsem to dodíval do konce. A dalo to celkem práci. Fakt náročný biják s mírně vyčpělými postavami, jako jsou Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Viktorín a já ani nevím, kdo ještě. Především osa filmu tedy nenabídla nic, co by mně připadalo jakkoliv výjimečné. Gagy byly prostinké, ale když jsem jako dítě četl knihu, tak mě to pobavilo, ale filmové zpracování už mě v ničem nedostalo a ani mě nijak "klukoviny" party malých kluků ničím výrazně neohromily. Akorát jsem po letech viděl notně zestárlou legendu francouzských komedií Michela Galabru v jedné z menších rolí. Herecké výkony všech zúčastněných byly odpovídající, knižní předloze se to bez problémů vyrovnalo, ale mě to už tolik neoslovilo a nemám potřebu tomu dávat vysoké hodnocení. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Nahrání Mikuláše jsem brala jako velký risk a zapnutí přehrávače jako věc životu přímo nebezpečnou! Mikuláše miluju od puberty, kdy jsem k němu poprvé přičichla (vůně nových knížek patří k těm nejúžasnějším) a filmové verze jsem se hodně, hodně bála. A ejhle já při sledování opravdu málem umřela - smíchy. Je vidět, že zfilmování nevzali za své Amíci, ale kluk jeden ušatá zůstal pěkně doma. Pokud máte k tzv. rodinným filmům takovou nechuť jako já, tak ji překonejte páč výjimky potvrzují pravidlo. Filmový Mikuláš knížkám nedělá ostudu, je stejně vtipný a koukatelný. Role kluků i dospělých byly obsazeny opravdu výborně, i když se pochopitelně od těch knižních liší. Ono takové týpky jako v knížce aby jeden pohledal. :^))) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská komedie, vyprávěná malým chlapcem. Ten nám svým vyprávěním sděluje pohled na svět dospělých asi stejně svérázným způsobem jako je podáno v Bylo nás pět. Dětská logika je někdy neúprosná a tak tam kde malý Mikulášův mozeček něco neví, lecos si pospojuje či domyslí čímž někdy vznikají obskurní rozuzlení a vysvětlení dětských neajsností a problémů. A kde selže rozum Mikuláše, je tu parta stejně starých kamarádů, se kterými se dají problémy probrat :-)) A v tom je právě to nejrásnější koulo této komedie. Dětský pohled na svět dospělých je neuvěřitelně vtipný. A co teprve když se Mikuláš dozví, že maminka čeká miminko... Rodinná komedie jak vyšitá pro všechny generace. Doporučuji shlédnout! * * * * * ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem byl z knížky (či přesněji knížek) naprosto odvařený - Mikulášovy příběhy pro mě byly neskutečnou a čirou esencí geniálního dětsky přívětivého humoru. Leč od té doby uběhla (až moc) dlouhá řada let, část dějových patálií se mi vykouřila z hlavy a tak jsem na ten film koukal hlavně jako na šanci dovybavit si všechny ty veselé chvíle s Mikulášem. Musím se žalostně doznat k tomu, že cca 1/3 filmového děje mě oslovila již pouze okrajově, ovšem zbylé 2/3 (nedělím děj časově) byly skvostné (např. přípravy na návštěvu a samotný její průběh + snaha kluků vydělat peníze, to bylo brilantně zfilmované i zahrané :-D). Dávám Mikulášovi s čistým svědomím 80% a ujišťuji jej i vás, že být to o 35 let dříve, má to za stovku. ;-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)
  • Ve scéně, kdy Kad Merad (otec) sní o tom, že mu jeho šéf přináší košile a boty, má na začátku v kapse u saka kapesník, tzv. straight fold, když říká "fajn", nemá ho a v dalších záběrech opět ano. (kwaicheng)
  • Na place během natáčení panoval mírný chaos, děti zajímalo naprosto vše. Chvílemi dokonce okupovaly režisérskou židličku. (Sfinkter)

Reklama

Reklama