Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že nemít to tak zábavný a komediální závěr, který skvěle dostojí názvu filmu a u nějž jsem vyprskl smíchy, šel bych s hodnocením mnohem níže. Po většinu filmu jsem se totiž tak trochu nudil. První půlku filmu jsem přemýšlel, pročpak jej ti Angličani zakázali, vždyť přece trošku netradičně pojaté softporno není zase tak nic strašného. Pak to sice trochu přitvrdí, ale není to nic, co bych již něviděl jinde. A filmu samotnému asi moc nepřidá, že jsem po většinu času, co jsem ho sledoval přemýšlel nad tím, proč většina filmových a literárních psychopatů musí poslouchat klasickou hudbu. Ne že bych měl něco proti klasické hudbě, naopak, mám ji moc rád, ale tenhle stereotyp už začíná zasmrádat kýčem. Prostě a jasně, někdo na tom určitě ulítne, ty předpoklady to má, mě ale samoúčelné gore mučeníčko moc nebere, a i tu počáteční erotickou část bych si dokázal představit působivější. Ale Asiatka mě nezklame takřka nikdy, natož v podobné situaci :-). K horšímu připočítávám ještě nesympatického záporáka s naprosto odpuzujícím českým dabingem. 2,5* ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Udělala mi radost verze Grotesque - Unrated version. Jen v necenzurované verzi je možno plně vidět, zda to předčilo SAW a podobné. Co se týká brutality, může si s nimi podat ruku. Co se týká ale příběhu, totálně pohořívá. SAW a distributorem zmiňovaná Kostka mají děj geniálně promyšlený. Grotesque oproti tomu má jen jednoduchý děj, kde sadista ve sklepení dlouze mučí mladý pár s tím, že když dojde vzrušení, tak je pustí. Je dobrý doktor, takže udržet je naživu mu problém nedělá. A tady přichází to, v čem má Grotesque vynikat. Brutalitou a sadismem za hranicí únosnosti. Jelikož se mnou nějak výrazně nehnul SAW, Kostka, Collection, Srpski film a ani třeba Lidská stonožka, tak toto nemohlo také. S méně otrlejšími jedinci to ale jistě hne a některé scény až moc. Já ale musím ocenit postavu sadisty. Ne, opravdu nemám stejnou úchylku jako on, ale jeho klid a vyrovnanost na mě až skoro udělala dojem. A za posledních 10min, hlavně za jednu scénu kde jsem se opravdu zasmál, ty **** prostě dát musím. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela hardcore. S násilím ve filmech problém nemám, přecijenom jsem viděl už leccos, ale tohle byla síla. Těžko říct, co bych na Gurotesuku měl přesně hodnotit, protože se nejedná o nic víc než o brutální a vrcholně samoúčelnou řezničinu, s dost bizarním předělem někdy kolem poloviny, díky kterému na ni úplně záhy nezapomenu. Od atmosférického Noroi je to pro režiséra každopádně krok zpět, i když v rámci gore hororů je na vrcholu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Torture horory, ktoré sú založené len na gore a postrádajú nejakú významnejšiu zápletku mi sú čoraz viac vzdialené, avšak Grotesque by som zaradil do inej triedy. Nie preto, že je film zvrátený (v mojich očiach nie je) alebo brutálny (zvládne aj nenáročný divák), ale skôr kvôli humornej stránke. Doslova som mal nutkanie sa hystericky rehotať, ale ľudia v mojej prítomnosti by ma mali za blázna. A vôbec, ak by mal film nejaký hlbší význam a niesol sa v duchu Saw, už by to na mňa nemalo taký dopad. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér strašidelného snímku Noroi, což byla povedená pseudodokumentární duchařina, se tentokrát vypravil do vod snuffu a exploitationu, aby diváka už neděsil, ale přimo zhnusil. A bohužel taky nudil. Celý film sledujeme tři postavy, úchylného doktora a jeho dvě oběti, kterým udělá sexuálně dobře, aby je vzápětí na to fyzicky mučil, psychicky odrovnal, a rozřezal na malý kousky. Zní to dobře, ale ve skutečnosti to taková sranda není. Má to pár gore záběrů, neestetickou brutalitu, ale spousta toho jde mimo kameru. A do toho nešťastně vybraná dvojice trpících, jejichž osud mi byl jaksi u prdele. Grotesque se námětem blíží příbuznému The Butcher, ten si mě však získal svou syrovostí a pocitem autenticity, což tady bohužel úplně chybí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama