Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Tft 

všechny recenze uživatele

Japonskou předlohou jsem netknutý, takže fandom hate už jen z principu se mě netýká. Můžu však s klidem říct, že Death Note nefunguje ani jako samostatné filmové dílo pro naprostého neznalce. Dívat se na Death Note je jako sledovat okolní přírodu z jedoucího auta. Všechno se hrozně rychle mění a hýbe kupředu, těžko se tak dá na něco pořádně soustředit, místy jsem si připadal jako kdyby to Adama Wingarda nebavilo točit a stříhat a tak to tam prostě nějak nasázel a šel o dům dál. Nakonec to celé totiž působí jako několik hodin děje vecpaných do 101 minut, chvíli je to high school film, pak najednou horor, pak zase detektivka a pak zase filozofický film o globálním zločinu, pak zase high school film a tak dále. Naprosto nulové budování charakteru postav má za následek oddělení diváka od děje, nepomáhají tomu ani herci v hlavních rolích Nat Wolff a Margaret Qualley, kteří hrají v naprosto prkené poloze, bohužel to nezachrání ani Keith Stanfield, který se sice snaží seč mu síly stačí, ale s tímhle scénářem by nepohnul ani tank. Jediným světlým místem je tak Willem Dafoe v roli Ryuka, který je šikovně přenesen do role vládce smrti a jeho prezence na scéně je vždy působivá. Death Note je až nechutně uspěchaný film a naprosté scénáristické peklo, které jen díky Adamu Wingardovi neskončilo jako naprostý propadák i když mi nepřijde, že i on tomu dal 100% svého umění. Velmi zajímavý námět, který má spoustu nadějných okamžiků, ty jsou ale často představeny v trestuhodně krátké sekvenci, celé to pak působí směšně a ploše. Říkám to málo kdy, protože nejsem zastáncem zbytečného natahování příběhu do více dílů, ale Death Note by si zasloužil rozdělení alespoň na dva filmy aby ukázal svůj plný potenciál. 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem si pustil znovu. Začátek je hodně pekelnej, atmosférou to nešetří, a zaděláno bylo na slušnej filmek. Vypadá to ovšem, že Netflix šlápnul po dvaceti minutách Wigardovi na kuří oko. Od tý chvíle je to nervní, hodně překombinovaný, a ten černej polda mě neskutečně sral, a ve filmu působil spíš jako rušivej element. Wigard je asi fakt dobrej tvůrce, ovšem tohle trochu pokulhává. 60%. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)

Reklama

Reklama