Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování hodně dobré upířiny, které raději ani nemělo vzniknout. Hlavní příčinou neúspěchu není ani tak nová herečka v hlavní roli ( ta předvedla alespoň průměrný výkon), ale především tragický scénář, špatný režisér a absolutní ztráta napětí. „Nevěděl jsem, že na upíry stačí normální kulky, že se můžou znovu…“ Spíš než horor natočili tvůrci podprůměrnou a hlavně nepovedenou rádoby strašidelnou komedii. I tak se mi tu však několik věcí líbilo – leč na průměrné hodnocení to nestačí! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedničku raději ani nepomyslet... Ale jinak na deštivé odpoledne jako kulisa při posezení s přáteli dostačující. Příběh stokrát odvyprávěný lze tušit od začátku až do konce. Chvílemi pěkná kamera, nejlepší scény jsou však samozřejmě ty převzaté z jedničky. Zklamala mě královna - když vylezála z krvavé lázně, měla ještě auru tajemna. Jak ukázala ksicht, bylo po tajemnu. To i královna z Disneyovy Sněhurky pouští větší hrůzu, když se dožaduje srdce své sokyně, než tahle nemastná bledule - opravdu škoda! Příjemné bylo mučení upírka. Přesto jsem čekal poněkud větší masakr, když už sám příběh za moc nestál... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po originálu s atmosférou, která se dá krájet (řezat, kousat, rvát na kusy... vyberte si) přichází bídné pokračování za málo peněz. Špatně (ne)vygradovaný film vyloženě nudí. Je tak zvláštně nepovedený, že béčková sexbomba Diora Baird se v něm dokonce neobjevuje v tradiční roli prsaté blondýny z Playboye. Fanouškům se doporučuje omrknout upíří královnu Miu Kirshner v traileru a jinak tuhle záležitost úplně přeskočit. 3/10 ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu, co tohle mělo společného s bezkonkurenčím prvním dílem.. Zjev upírů ubohý, zklamalo mě ,že už umí s lidmi komunikovat, atmosféra Los Angeles se nedá porovnávat s ledovou Aljaškou a herecké výkony...škoda mluvit. Nevím, proč tento hnus nese název 30 dní dlouhá noc: Doba temna, když v LA žádná noc netrvá měsíc. A když dají do tak dlouhé stopáže (bylo to tak hrozné, že už jsem se nemohla dočkat, až to skončí) nějakou tu erotickou scénu, myslím, že tím nezvýší hodnocení diváků (alespoň doufám). Kdyby to byl pořádný horor, tak proti takové scéně nic nemám, ale podle mě se to vážně nehodilo. A pokud si tím někdo kompenzuje tu hrůzu okolo, tak to potěš. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)

Reklama

Reklama