Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $970,816Tržby Celosvetovo $7,274,000▐ Ide dosť dobrý námet, ktorý ale chcel pevnejšie režisérske oprate, ktoré by sa o niečo viac s príbehom pohrali, takto to vyznie skoro do prázdna, nezachránili to ani zvučne mená. Fakt pekný rozpočet na takýto druh filmu. /40%/ ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Po rozvleklém a nudném začátku začal být the Beaver zajímavý. Mel, který se pere s bobrem (=sám sebou) mě vážně pobavila, ale film měl mnohem větší potenciál a z režisérského křesla Jodie Foster by se dalo vytřískat mnohem víc. Hodnotím to jako mírný nadprůměr a střelenost a jedinečnost BOBRA jakožto hlavní postavy. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká: Zabíj bobra, zachráníš strom. Mel Gibson tentokráte v opačné roli, kdy na něm je pácháno domácí násilí:) Bobr pro mě znamenal úlet, nikdy bych nečekal že podobný film vznikne, navíc že vyšinutého otce ztvární Mel. Film nabízí jednu zvláštní myšlenku, zda-li někdy z nás nepromlouvá někdo jiný. Hudební motiv jako vystřižený z 12 opic. 60% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané, ještě lépe zpracované a především skvěle zahrané. Mel Gibson je excelentní a do role psychicky narušeného manžela, otce a ředitele společenosti vyrábějící hračky se vžil dokonale. Příběh je sám o sobě velmi hutný a poskytuje zajímavý náhled na problematiku deprese a "normálnosti". Zajímavé porovnání přístupu manželky, hlavního hrdiny, bobra a syna. Především vztah otec a syn je postižen velmi dobře a je pro film zcela klíčový. Ovšem i vedlejší linky jsou zajímavé, dobře se navzájem doplňují a pomáhají utvořit lepší pohled na krizi rodiny a problémy jejích členů. Opět potěšila Jennifer Lawrence - Anton Yelchin měl ale kliku :-)! 8/10! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Toto je film o Walterovi Blackovi, beznádejne deprimovanom jedincovi. Niekde vo vnútri je to muž ktorý sa zamiloval, založil rodinu, ktorý viedol úspešnú firmu. Ten muž sa stratil. Nezáležalo na tom čo skúsil a skúsil všetko. Walterovi sa nedarilo priviesť ho spať. Ako keby zomrel, ale tak nejak si zabudol so sebou zobrať telo...... Bobor je plný depresie a rodinných problémov, ale sú v ňom aj hravé nápady, jemný humor a sympatické postavy. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)
  • Syn Waltera Blacka (Mel Gibson) se ve filmu jmenuje Porter (Anton Yelchin). Gibson ztvárnil postavu jménem Porter ve filmu Odplata (1999). (korbitch22)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama