Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Stonožka kulhá na všechny své končetiny - tak dokonale absurdní film jsem neviděla již dlouho. Vrcholem je asi scéna "oko za oko, zub za zub", u které jsem měla co dělat, abych nespadla smíchy ze židle. Samotný závěr by pak byl mnohem působivější, kdyby předchozích 90 minut člověk nestrávil občasnými záchvaty smíchu a (to žel častěji) nudy a kroucení hlavou nad debilitou všech postav (nejchytřejší byl asi trojpes, neb ještě před začátkem filmu moudře pošel). EDIT: Hahaha ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak nádhernej námět, ze kterýho by se mi v dětství stočil mozek zaručeně ještě víc směr 13. komnata (ve který s láskou provádím různým živým formám různé věci). A tak pokakanej. Ale "má to svý chvilky" (Mengeleho přehrávání, naučná přednáška, možná eště něco), jenže jak začne rákosník líčit svůj trudný osud, nemám z toho dobrej pocit (třeba to bylo schválně trapný, třeba ne - blbý je, že je to ve výsledku vlastně jedno). A hlavně to stupňovaně DEBILNÍ chování všech postav! Uff, no stejně jsem po tom dostala chuť na další díly - asi doufám, že to bude konečně ta laskavá podívaná, ke který jsem původně zasedla. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvěma šukézním, ale jinak naprosto natvrdlým a povrchním Američankám se uprostřed noci a temných lesů propíchne pneumatika a protože ji ani jedna neumí vyměnit, vydají se lesem na pomoc. Začne však pršet a deštík je tak zavede až k domu, kde jim otevře Dr. Mengele. Dieter Laser má opravdu ukázkový ksicht vyšinutého psychopata a je až s podivem, že v Hollywoodu nebere všechny role narušených a zvrácených záporáků. Logika občas pokulhává, ale výkony všech účastníků tohoto "sick experiment" vše vynahrazují. Zejména kurážný Japončík byl fakt dobrý, škoda, že ho jeho odvaha ke konci opustila a on se rozhodl říznout jiným směrem, než by bylo vhodné pro záchranu jeho i dívek. Originální námět snímku a jeho realizace, která není ani tolik nechutná a odporná, jak by mohla být, Vám připraví podívanou, při níž možná nejednou odvrátíte zrak, ale šoufl Vám nebude. Vše se drží v únosných mezích sledovatelnosti a osobně mně to vůbec nevadilo. Kdyby se tlačilo více na pilu, výsledek by mohl více šokovat a byl by mnohem brutálnější a nechutnější. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega. Co jiného se dalo čekat, než že se celý příběh bude odehrávat v Německu a hlavní vyšinutý aktér bude němec, který si to všechno vyzkouší na cizincích. Děj je výborný, i když celkem předvídatelný, ale konec mě naprosto dostal a za konec jsem musela udělit 4. hvězdu. Je to sice opravdu nechutné a bláznivé, ale skvěle ztvárněné. Jsem zvědavá na druhý díl a doufám, že bude to bude větší hardcore. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdný film, který sází jen na jednu jedinou věc, vytvoření lidské mašinky, která začíná přední hubou a končí prdelí (složená ze tří lidí). Celkem "perverzní" nápad říkáte si, ale u tohoto perverzního nápadu vlastně jen zůstává. Six se to snažil pojmout psychologicky, ale vůbec se mu to nepodařilo, takže vidíte jen 90 minut (360 minut ve vaší hlavě) dlouhou nudu, ve které dojde na dva řezy do prdele (již zmíněná operace) a to je vše. Horor jak vyšitej, amatérský shit. 40% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Obrazy siamských dvojčat v domě dr. Heitera (Dieter Laser) maloval režisér Tom Six. (aknamor)
  • Ačkoliv je tento film v mnoha recenzích považován za jeden z nejodpornějších filmů v historii, dle Tomových slov je to jenom "malý bratříček" sequelu, který právě natáčí, a bude mít název The Human Centipede "Full sequence". V něm bude lidská stonožka složena z tuctu článků, a na rozdíl od prvního dílu, bude tento "100% medical INaccurate", čili lékařsky Nepřesný. Až teprve tento druhý díl bude jeden z nejzvrácenějších filmů v historii. (headcrab)
  • Film je opravdu 100% lékařsky přesný. Tom šel přímo za otcem své přítelkyně, holandským chirurgem, který mu (ač po prvotním odporu vzhledem k jeho lékařské přísaze) po pár dnech poslal přesnou rozsáhlou chirurgickou zprávu o provedení lidské stonožky, protože se mu líbil ten nápad, a navíc je to také velký filmový fanoušek. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama